آشنایی با استاپ موشن و انواع آن
با استاپ موشن می توان ویدیوهای کوتاه و جذاب تبلیغاتی برای شرکت خود بسازید و به دلیل مجذوب کردن بیننده با جلوه خاصش مشتری بیشتری جذب کنید.
استاپ موشن یکی از تکنیک های انیمیشن سازی است، که در آن مدل شیء را مرحله به مرحله (فریم به فریم) حرکت می دهند و با دوربین ثابت از هر فریم عکسبرداری می شود؛ در ادامه با قرار دادن تصاویر ضبط شده پشت سر هم توهم حرکت القا و استاپ موشن ساخته می شود.
انیمیشن سازی به روش استاپ موشن با قرار گرفتن فریم ها با سرعت مشخص و آنالیز شده پشت سر هم توهم بصری، نوری و حرکت بر ذهن بیننده ایجاد می کند.
استاپ موشن برای ساخت فیلم های انیمیشنی، تبلیغات، موزیک ویدئو و تبلیغات کاربرد دارد. به کمک استاپ موشن ویدیوهای کوتاه جذاب می توانید بسازید و در وب سایت و شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام قرار دهید و فالوور بیشتر جذب کنید.
اولین استاپ موشن
آلبرت اسمیت و جیمز استوارت بلکتون اولین کسانی بودند که از تکنیک استاپ موشن برای ساخت فیلم سیرک هامپتی دامپتی Humpty Dumpty Circus در سال 1898 استفاده کردند، و در آن سیرک عروسکی شامل حیوانات و آکروبات بازها به کمک این تکنیک انیمیشن سازی به حرکت در آمدند.
بلکتون در سال 1907 فیلم استاپ موشن دیگری با نام هتل جنزده (The Haunted Hotel) ساخت، استقبال خوبی از این فیلم شد و فروش بالایی داشت، در این فیلم اشیا یکباره جان می گیرند مثلاً کاردی خود به خود نان را می برد.
اولین انیماتور زن هلنا اسمیت دیتونHelena Smith Dayton در دسامبر 1916 شروع به ساخت اولین انیمیشن اش از نوع استاپ موشن خمیری کرد.
انواع استاپ موشن
استاپ موشن تکنیک داستان سرایی و تدوین روایت است که انواع مختلفی بر اساس نوع مدل دارد؛ در همه انواع مدل باید قابلیت حرکت و تغییر داشته باشد.
استاپ موشن عروسکی puppet
در این نوع مدل عروسک هایی هستند که مفصل دارند. برای محکم تر شدن و حفظ تعادل در بدنشان اسکلت قرار داده می شود. از چند عروسک عین هم در حالت های مختلف استفاده می شود تا سرعت ساخت انیمیشن بالاتر رود.
استاپ موشن خمیری Claymation
اگر از عروسک های خمیری استفاده شود به آن انیمیشن خمیری یا کلیمیشن گفته می شود. برای این نوع هم از چند عروسک در حالات مختلف استفاده می شود.
استاپ موشن اشیا Object motion
اجسام و اشیا جا به جا می شوند و با دوربین ثابت از آنها عکسبرداری می شود. از تمام وسایل اطرافتان برای خلق داستان می توانید استفاده کنید.
کات اوت Cutout
تکه هایی از کاغذ و پارچه بر سطحی مشخص قرار می گیرند و پی در پی آنها را حرکت و عکسبرداری می کنند. تنها حالت دوبعدی دارد.
سایه ای Silhoutte
نوعی از سبک کات اوت است که تنها با کمک گرفتن از نور و سایه می توان داستان سرایی کرد.
پیکسلیشن Pixilation
مدل برای ساخت فیلم انسان است این نوع که برای ساخت فیلم های تخیلی و فانتزی بسیار استفاده می شود، سخت ترین و پرهزینه ترین نوع استاپ موشن است.
استاپ موشن مدلی Model
در گذشته برای جلوه های ویژه کاربرد داشت؛ امروزه به دلیل افزایش قدرت جلوه های ویژه کامپیوتری دیگر کاربرد ندارد.