انواع نمای داخلی و خارجی

انواع نمای داخلی و خارجی نقش مهمی را در زیبایی و جذابیت ساختمان ایفا میکند. با توجه به پیشرفت علم و صنعت در حال حاضر از متریالها و مواد گوناگونی برای نمای داخلی و خارجی استفاده میشود. هر یک از این متریالها، ویژگیهای خاصی داشته و مزایا و معایبی دارند. معمولا کسانی که در دورههای آموزشگاه طراحی داخلی شرکت میکنند با انواع نماها و کاربرد آنها به طور کامل آشنا میشوند.
نمای داخلی ساختمان
برای بررسی انواع نمای داخلی و خارجی ساختمان لازم است که به بررسی هر یک از این موارد به صورت مجزا بپردازیم. انواع نمای داخلی ساختمان که در حال حاضر مورد استفاده قرار میگیرد شامل موارد زیر میشود.
پوشش دیوارها
پوشش دیوارها با استفاده از تکنیکهای گوناگونی از جمله رنگآمیزی، پنل چوبی، کاغذ دیواری، سنگ دکوراتیو کاشی و سرامیک و پتینه و طرح های برجسته امکانپذیر است. هزینه رنگآمیزی پایین است و تنوع رنگی بسیار بالایی دارد. شما میتوانید از انواع رنگها از جمله رنگ روغن، پلاستیک، اکرولیک و غیره استفاده کنید. با توجه به بالا بودن سرعت اجرای رنگآمیزی بسیاری از افراد این روش را ترجیح میدهند.
-
کاغذ دیواری
کاغذ دیواری نیز از تنوع طرح و رنگ بینظیری برخوردار بوده و به کمک آن میتوان عیوب و مشکلات دیوارها را پنهان کرد. اگر چه کاغذ دیواری از قابلیت شستشو برخوردار است، اما نسبت به رنگآمیزی هزینه بالاتری داشته و نصب آن نیز باید توسط فردی متخصص صورت بگیرد.
-
پنل چوبی
یکی دیگر از نماهای داخلی پنل چوبی است که در رنگها و طرحهای متنوعی مشاهده میشود و چون یک عایق صوتی و حرارتی است محبوبیت زیادی دارد. این پنلها حس گرمی و جذابیت را به فضا منتقل میکنند. این پنلهای چوبی به مراقبت احتیاج دارند و برای اجرای آنها باید هزینه زیادی را بپردازید.
-
سنگ دکوراتیو
سنگهای دکوراتیو زیبایی خاصی دارند و یک نقطه کانونی را ایجاد میکنند. با توجه به وزن بالا و هزینه گزافی که این سنگها دارند توصیه میشود که تنها در قسمتی از دیوارها از آنها استفاده کنید.
-
کاشی و سرامیک
یکی دیگر از نماهای داخلی ساختمان کاشی و سرامیک است که در برابر رطوبت بسیار مقاوم بوده و از قابلیت شستشو نیز برخوردار هستند. شما میتوانید کاشی و سرامیکها را در انواع طرحها و رنگها مشاهده کنید و با توجه به دوام بالایی که دارند آنها را تهیه نمایید. پتینه و طرحهای برجسته نیز سبب ایجاد بافت و عمق شده و زیبایی هنری خاصی را به فضا خواهند داد. از آنجایی که پتینهها هزینه بالایی دارند بسیاری از افراد از آنها صرف نظر میکنند. با شرکت در دورههای آموزش طراحی داخلی با انواع نماها و کاربرد هر یک از آنها به طور کامل آشنا خواهید شد.
پوشش سقف
یکی دیگر از گونههای نمای داخلی پوشش سقف است که شامل سقف کاذب و گچبری و رابیتس کاری میشود. با استفاده از سقف کاذب امکان نورپردازی مخفی و پوشاندن تاسیسات وجود دارد. سقف کاذب علاوه بر این که موجب زیبایی بصری میشود، عایق صوتی و حرارتی نیز بوده و در طرحهای متنوعی به چشم میخورد. با استفاده از گچبری و رابیتس کاری نیز میتوان انواع طرحهای کلاسیک و سنتی را با زیبایی هر چه تمامتر ایجاد کرد. البته لازم به ذکر است که رابیتسها وزن و قیمت بالایی دارند و اجرای آنها نیز زمانبر است.
پوشش کف
پوشش کف که در زمره نماهای داخلی قرار میگیرد شامل سرامیک و پرسلان، پارکت و لمینت، سنگ، موکت و اپوکسی میشود. سرامیک و پرسلان در برابر رطوبت و سایش مقاومت بسیار بالایی داشته و در طرحها و رنگهای گوناگونی مشاهده میشوند. دوام بالا و قابلیت شستشو از دیگر مزایای این متریال خواهد بود. برخی از سرامیکها بسیار لغزنده هستند و در برابر ضربات شدید نیز شکننده میباشند.
پارکت و لمینت یکی دیگر از متریالهای مورد استفاده برای پوششدهی کف است که قابلیت نصب بسیار سریعی داشته و عایق صوتی و حرارتی است. شما در صورت تمایل به راحتی میتوانید پارکتها را تعویض کنید، اما لازم به ذکر است که در برابر خش و سایش به مراقبت احتیاج دارند
سنگها بسیار لوکس بوده و در برابر رطوبت مقاوم هستند، اما وزن و هزینه بالایی داشته و حس سردی را به شما منتقل میکنند. موکتها نیز حس گرما و نرمی را به شما انتقال داده و در مدلهای متنوعی مشاهده میشوند. اپوکسی ظاهری صنعتی و مدرن داشته و از قابلیت شستشو و دوام بالا نیز برخوردار است، اما اجرای آن باید توسط فردی متخصص صورت بگیرد.
نمای خارجی ساختمان
ظاهر خارجی ساختمان در واقع همان چیزی است که شما از بیرون مشاهده میکنید و شامل مدلهای مختلفی میشود که عبارتند از:
نمای سنگی
ظاهر سنگی در برابر شرایط جوی گوناگون مقاومت بالایی داشته و به عنوان یک عایق حرارتی و صوتی قدرتمند به شمار میرود. برای اجرای نمای سنگی میتوان از انواع سنگها از جمله تراورتن، گرانیت، مالون، مرمر، لایم استون و غیره استفاده کرد. برای اجرای نمای سنگی لازم است که زیرسازی آن بسیار مستحکم و مقاوم باشد. اجرای نمای سنگی زمانبر بوده و هزینه آن نیز نسبتا زیاد است.
نمای آجری
دوام مناسب، زیبایی کلاسیک و سنتی و مقاومت در برابر حرارت از ویژگیهای نمای آجری است. همانطور که میدانید آجرها در طرحها و رنگهای مختلفی وجود دارند و شما میتوانید طبق سلیقه و نیاز خود آنها را انتخاب نمایید احتیاج به بندکشی منظم، وزن بالا و همچنین جذب رطوبت در بعضی از آجرها از معایب این نوع نما است.
نمای سیمانی
سرعت اجرای نمای سیمانی بسیار بالا بوده و نسبت به سایر تکنیکها هزینه کمتری دارد. یکی از دلایل محبوبیت نمای سیمانی مقاومت بسیار بالای آن در برابر رطوبت است. در صورتی که این نوع نما توسط فردی متخصص انجام نشود، احتمال ترک خوردگی آن وجود دارد.
نمای کامپوزیت
سرعت اجرای نمای کامپوزیت بالا بوده و وزنی سبک دارد. قابلیت شستشو یکی از محاسن این نوع نما است، البته نمای کامپوزیت در برابر ضربات شدید مقاومت چندان زیادی ندارد و هزینه آن نیز بالا خواهد بود.
نمای چوبی
نمای چوبی وزن سبکی دارد و حس آرامش را به شما القا میکند. این نوع نما عایق صوتی و حرارتی بوده و زیبایی خاصی را به ساختمان شما خواهد داد. نمای چوبی به نگهداری مداوم احتیاج داشته و در برابر آتش و حرارت نیز بسیار آسیبپذیر است.
نمای سرامیکی
یکی دیگر از انواع نماهای خارجی نمای سرامیکی است که در برابر آتش و رطوبت مقاومت بالایی داشته و قابلیت شستشو نیز دارد. وزن سبک و متنوع بودن طرح و رنگ این نوع نما سبب شده که بسیاری از افراد آن را انتخاب کنند. البته نمای سرامیکی در برابر ضربه شکننده بوده و هزینه نسبتا بالایی دارد.
نتیجهگیری
ما در این مطلب بررسی انواع نمای داخلی و خارجی و مزایا معایب و کاربردهای هر یک از آنها پرداختیم. با شرکت در دورههای طراحی داخلی میتوانید با انواع نماها به صورت گستردهتر آشنا شوید.
یکی از بهترین مراکز آموزشی پایتخت کشور که دورههای متنوعی را برای هنرجویان برگزار میکند، آموزشگاه طرحستان است. عوامل این مجموعه همواره در تلاش هستند تا دورههای این مرکز را در بالاترین سطح آموزشی و زیر نظر اساتید مجرب و مطرح کشور برگزار کنند. اگر شما هم مایل به شرکت در دورههای این آموزشگاه هستید کافیست با ما تماس بگیرید تا اطلاعات تکمیلی در اختیارتان قرار بگیرد و در نهایت میتوانید ثبتنام خود را در کوتاهترین زمان ممکن انجام بدهید.