سبک جپندی در دکوراسیون داخلی

سبک جپندی در دکوراسیون داخلی یک سبک محبوب با فضایی آرام است که از طبیعت الهام گرفته شده است. این سبک به عنوان یک جنبش جدید در طراحی داخلی به شمارمیرود و ترکیبی از دو سبک مستقل میباشد. سبک جپندی با عناصر خاص خود، باعث ایجاد فضایی گرم و ساده شده و امروزه، محبوبیت بسیاری در بین مردم پیدا کرده است. در این مقاله از آموزشگاه طرحستان، سبک جپندی و ویژگیهای آن را به طور کامل بررسی خواهیم کرد.
معرفی سبک جپندی در دکوراسیون داخلی
سبک جپندی یا (Japandi) ترکیبی فوقالعاده از دو سبک طراحی داخلی ژاپنی و اسکاندیناویایی میباشد. ترکیب این دو سبک و فرهنگ متفاوت باعث ایجاد سبکی ساده و الهامبخش از طبیعت شده است. دو سبک ژاپنی و اسکاندیناویایی شامل دو فلسفه طراحی برجسته به نام وابیسابی از ژاپن و هیگای برای اسکاندیناویایی میباشد. وابیسابی تاکید بسیاری بر زیبایی نقصها و قدردانی از مواد طبیعی، و هیگا تاکیدی بر ایجاد فضاهای دنج و راحت، کاربردی و آرامبخش دارد. ترکیب این دو فلسفه باعث به وجود آمدن سبک جپندی در اواسط دهه ۲۰۱۰ شد. این سبک به تعادل، مینیمالیسم و استفاده از مواد طبیعی و آرامبخش پایبند است. در آموزشگاه طراحی داخلی هنرجویان با انواع این سبکها آشنا میشوند.
ویژگیهای سبک جپندی
سبک جپندی در دکوراسیون داخلی مانند تمام سبکهای دیگر دارای ویژگیها و عناصر خاصی است. ویژگیهای این سبک ترکیبی از فرهنگ ژاپنی و اسکاندیناویایی میباشد و امروز، محبوبیت بسیاری بین مردم پیدا کرده است. در اینجا، به ویژگیهای سبک جپندی در آموزش طراحی داخلی فضاهای مختلف خواهیم پرداخت.
ایجاد فضای آرامشبخش
هدف اصلی از سبک جپندی در طراحی دکوراسیون داخلی، ایجاد فضاهای ساده و کاربردی است تا افراد بتوانند در آنجا به آرامش ذهنی برسند. این فضاها برای کاهش استرس فوقالعاده هستند. بنابراین، استفاده از رنگهای ملایم و توجه به طبیعت، موجب کاهش استرس و آرامش ذهنی خواهد شد.
توجه به سادگی و مینیمالیسم
سبک جپندی تاکید فراوانی در ایجاد فضاهای ساده و مینیمالیستی دارد. در طراحی این سبک از طراحیهای ساده و بدون طرحهای شلوغ استفاده شده و هر چیزی در صورت نیاز، در فضا وجود دارد. این باعث میشود که فضایی آرام و کاربردی را به وجود بیاوریم.
استفاده از رنگهای ملایم و خنثی
در سبک دکوراسیون داخلی جپندی، رنگهای ملایم و خنثی اهمیت بسیاری دارند. این رنگها معمولا شامل سفید، کرم، خاکی، طوسی، سبز تیره و سرمهای هستند. انتخاب این رنگها باعث ایجاد فضاهایی دلنشین و آرامشبخش شده و از بروز هیجان جلوگیری میکند.
دقت به جزئیات
در این سبک دکوراسیون داخلی خاص، به جزئیات کوچک توجه بسیاری میشود. کوچکترین تزئینات و چیدمان در این سبک با دقت انجام میشود تا تعادل و زیبایی فضا حفظ شود.
حضور مواد طبیعی
همانطور که گفتیم، دکوراسیون داخلی به سبک جپندی تاکید بسیاری بر استفاده از مواد طبیعی دارد. از این رو، استفاده از سنگ، چوب، سرامیک و پارچههای طبیعی در این سبک به چشم میخورد. معمولا از چوب خام در دکوراسیون داخلی استفاده میشود تا فضا را به طبیعت نزدیک کنند.
اتاق
ایجاد فضای کاربردی
اصل اساسی در سبک جپندی، استفاده از لوازمی است که کاربردی هستند. به عبارت دیگر، هر چیزی که قابل استفاده است در فضا قرار میگیرد و لوازم بلااستفاده از دکوراسیون حذف میشود. بنابراین، طراحیها بر اساس نیاز و راحتی افراد انجام شده و هر قطعه مانند مبلمان یا اکسسوری در صورت نیاز در فضا قرار میگیرد.
توجه به روشنایی
در سبک جپندی به نورپردازی نیز توجه شده است و نور طبیعی بخش اصلی این سبک است. استفاده از پنجرههای بزرگ و فضاهای باز برای بهرهگیری از نور خورشید در این سبک دیده میشود.
انواع فضاهای داخلی در سبک جپندی
سبک جپندی برای انواع فضاها کاربردی است و میتوان از آن بهره گرفت. برای هر کدام از این فضاها باید از اصول و عناصر جپندی استفاده کرد. نمونههای زیر انواع فضاهای داخلی منزل و کار را برای ایجاد سبک جپندی قرار دادهایم.
فضای ورودی
در سبک جپندی، فضاهای مینیمال مورد توجه قرار گرفتهاند. برای فضای ورودی خانه، میتوانید از یک جاکفشی ساده، آینه بزرگ و نورپردازی ملایم استفاده کنید. انتخاب رنگهای گرم و ملایم در این بخش از خانه کاربردی و شیک است.
اتاق نشیمن
در طراحی اتاق نشیمن به سبک جپندی، باید از طراحیهای ساده و بدون طرحهای پیچیده استفاده کنید. مبلمان ساده و چوبی با ارتفاع کوتاه در این سبک ترند شده است. انتخاب ترکیب رنگهای خنثی و گرم برای اتاق نشیمن کاربردی است و انتخاب پردههایی سبک برای عبور نور، فضایی آرام را ایجاد میکند. میتوانید از گیاهان طبیعی نیز برای افزایش طراوت به فضا استفاده کنید.
آشپزخانه
در سبک جپندی، آشپزخانهها با کابینتهای چوبی یا رنگهای مات و طبیعی طراحی شدهاند. لوازم غیر ضروری و بلااستفاده از آشپزخانه حذف شده و چیدمان مینیمالیستی را در نظر میگیریم. استفاده از ظروف سرامیکی یا چوبی در این سبک به چشم میخورد.
اتاق خواب
برای داشتن یک اتاق خواب با سبک جپندی، باید یک از یک تختخواب ساده با چهارچوب چوبی یا حصیری استفاده کنید. پارچههای نخی و کتان برای ملحفهها کاربردی است و میتوانید از رنگهایی آرام مانند کرم یا طوسی برای اتاق خواب خود استفاده کنید. برای داشتن آرامش بیشتر نیز میتوانید از نورپردازیهای غیرمستقیم بهره بگیرید
فضای کار
در سبک جپندی به فضای کاری نیز توجه ویژهای شده است. استفاده از یک میز کار ساده چوبی با خطوط صاف، نور طبیعی، گیاهان کوچک و دلربا برای اتاق کار مناسب هستند. میتوانید از صندلی ارگونومیک به همراه پارچههای طبیعی برای این فضا استفاده کنید. در این سبک، لوازم و وسایل غیرضروری حذف میشوند تا به راحتی و بدون استرس کار کنید.
دوره آموزش دکوراسیون و چیدمان در طراحی داخلی آموزشگاه طرحستان
آموزشگاه هنری طرحستان دوره آموزشی دکوراسیون و چیدمان در طراحی داخلی را با 37 ساعت آموزش حرفهای برگزار میکند. در این دوره سرفصلهای مهمی از جمله رنگ شناسی، کاربرد رنگها در فضا، نورپردازی، سبکشناسی، متریال شناسی، شناخت ابزار و مبانی نقشهکشی و استانداردهای معماری مورد آموزش قرار میگیرند. این دوره آموزشی ویژه بازار کار است و اساتید مجرب مدرس آن هستند. در طول دوره آموزشهای حرفهای به هنرجویان ارائه شده و پس از اتمام کلاسها، مدرک معتبر آموزشگاه طرحستان به هنرجویان اعطا خواهد شد. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید از مشاوره رایگان کارشناسان طرحستان بهرهمند شوید.
کلام آخر
امروزه، سبکهای دکوراسیون داخلی بسیاری بر اساس علایق و نیاز انسان ایجاد شده است. سبک جپندی ترکیبی از دو سبک ژاپنی و اسکاندیناویایی است که بر سادگی، آرامش و کاربردی فضا تاکید دارد. در این سبک از مواد طبیعی مانند سنگ و چوب برای ایجاد حس آرامش و نزدیکی به طبیعت استفاده میشود و فضای به دور از شلوغی را ایجاد میکند. اگر به آشنایی با دکوراسیون و چیدمان داخلی علاقه دارید، پیشنهاد میکنیم تا در دوره آموزش دکوراسیون و چیدمان در طراحی داخلی شرکت کنید. مشاوره برای کسب اطلاعات بیشتر رایگان است و تنها با یک تماس میتوانید اطلاعات مورد نیاز خود را کسب نمایید.