اصول اصلی سبک دکوراسیون مینیمال
سبک دکوراسیون مینیمال از سبک هایی در طراحی داخلی است که علاوه بر سادگی، زیبایی بالایی دارد. سادگی در این سبک دلیل بر جذاب نبودن آن نیست و در عین سادگی جذابیت و زیبایی مخصوص به خودش را دارد. عناصر در سبک دکوراسیون مینیمال به حداقل می رسند و آرامش خاصی به همراه دارد.
سبک مینیمال یا مینیمالیسم ابتدا در زمینه معماری وجود داشت و بعدها خودش را در طراحی دکوراسیون داخلی نیز نشان داد. فضایی که در سبک دکوراسیون مینیمال ایجاد می شود دارای ویژگی سادگی و کارایی است. فضا منظم و آرامش بخش است.
وسایلی که تنها هدفشان زیبا کردن فضا است جایگاهی در سبک دکوراسیون مینیمال ندارند و وسایل باید بر اساس کارایی انتخاب شوند؛ در کنار کارایی هدف زیبا کردن و جلوه دادن به فضا هم می توانند داشته باشند.
مبلمان در سبک مینیمال
بیش از حد فضا را با مبلمان شلوغ نکنید؛ مبلمان در سبک دکوراسیون مینیمال باید به صورت کاربردی باشد و چیدمان حداقل صورت می گیرد. میزها و مبل هایی که استفاده نمی شوند در این سبک لازم است حذف شوند و فضا منظم و مرتب شود. لوازم غیر ضروری لازم است حذف شوند. عرض بین مبل ها باید حداقل به اندازه رد شدن دو نفر باشد و دو نفر به راحتی بتوانند عبور کنند. توجه به فضای کاربردی از مهم ترین ویژگی های سبک دکوراسیون مینیمال است و راحتی در رفت و آمد باید وجود داشته باشد.
پالت رنگی در سبک مینیمال
سادگی در سبک دکوراسیون مینیمال تنها مختص به وسایل نیست، بلکه در پالت رنگی که برای طراحی استفاده می شود نیز خودش را نشان می دهد. رنگ های خنثی بیشترین استفاده را در این سبک دارند؛ ولی به معنای این نیست که تنها از رنگ های خنثی استفاده شود و تنوع رنگی وجود دارد.
هر رنگی روانشناسی مربوط به خودش را دارد و احساسی متفاوت بر بیننده دارد. سبک مونوکروم انتخاب خوبی برای ساده تر کردن فضا می تواند باشد. باز هم می گویم تنوع رنگی در این سبک وجود دارد و لازم نیست تنها از مونوکروم استفاده شود. ولی اگر مونوکروم انتخاب شما است برای آن لازم است بر اساس نیاز فضا و روانشناسی رنگ ها، رنگ اصلی انتخاب شود و سپس بر اساس آن رنگ پالت رنگی را گسترش دهید و رنگ های بیشتری به فضا اضافه کنید ولی اصولی و بادقت. اصول چگونگی استفاده از رنگ ها در طراحی داخلی یکی از آموزش ها در زمینه آموزش طراحی داخلی است.
نورپردازی مناسب
رنگ و نور از مهم ترین رکن های سبک دکوراسیون مینیمال هستند. برای نورپردازی لازم است حالت مناسب فضا در نظر گرفته شود و نور کافی به تمام فضا برسد. منابع مختلفی برای نورپردازی فضا وجود دارد که با سپری کردن دوره آموزش طراحی داخلی با آنها آشنا می شوید.
تقارن و تعادل در سبک مینیمال
برای رعایت کردن تقارن باید دقت در مورد تعداد و سبک وسایل داشته باشید و جلوه بصری ایجاد شود؛ که به خوبی در آموزش طراحی داخلی آموزش داده می شود. تقارن یکی از روش هایی است که موجب می شود طرح بهتر در ذهن بیننده ثبت شود. فضا نباید در سبک دکوراسیون مینیمال بیش از حد شلوغ شود و نظم و ترتیب وجود داشته باشد. هر قسمت از فضا باید تفاوت هایی هم با سایر قسمت های فضا داشته باشد و با داشتن تفاوت با کل دکوراسیون فضا هماهنگی برقرار کند. تقارن ایجاد کردن در فضا باعث اضافه کردن عنصر حرکت می شود و چشم بیننده علاوه بر لذت بردن از آن در یک مکان ثابت نمی شود.
حذف وسایل در سبک مینیمال
یکی از راه های ساده کردن فضا حذف فرش و قالیچه است و فضا دلبازتر می شود. اگر هم دوست ندارید کف منزل بدون فرش باشد ولی همچنان طرفدار آرامش سبک دکوراسیون مینیمال هستید توصیه می کنم از فرش ها و موکت هایی با طرح های ساده استفاده کنید.
هر وسیله تزئینی زیبایی که می بینید را نخرید، هر تابلویی به دیوار نصب نکنید. در سبک دکوراسیون مینیمال دیوارها ساده هستند و شلوغ نیستند. اگر علاقه به تابلو دارید از تابلوهایی کم و ساده برای طراحی دکوراسیون فضا استفاده کنید.
نقطه کانونی در سبک مینیمال
نقطه کانونی سبک دکوراسیون مینیمال باید کم و متمرکز باشد. لازم است با دقت در فضا نقطه کانونی را مشخص و عناصر بصری و تعادل شعاعی را در رابطه با آن به کار ببرید. تمام قسمت ها لازم نیست با هم برابر باشند، چون موجب کسالت ساکنین می شوند. نقطه کانونی تعیین کنید؛ مانند دیوار شومینه و یا دیوار پشت تلویزیون و بقیه وسایل دور نقطه کانونی قرار دهید. نقطه کانونی در دید اثر بیشتری دارد، توجه بیننده را به خود جلب می کند و حواس را از سایر گوشه ها می گیرد.
حضور گیاهان آپارتمانی
گیاهان آپارتمانی علاوه بر ایجاد ظاهری زیبا در سبک دکوراسیون مینیمال موجب افزایش خلاقیت، کاهش استرس و تصفیه هوا می شوند. گیاهان آپارتمانی روحیه، تمرکز و خلاقیت را افزایش و موجب کاهش خستگی، گلودرد و سرماخوردگی با جذب سموم و افزایش رطوبت و تولید اکسیژن می شوند. گیاهان آپارتمانی موجب می شوند با کمی هزینه بتوانید با طبیعت ارتباط برقرار کنید و آن را به منزل خود دعوت کنید. مراقبت از گیاهان باعث افزایش احساس امید و انگیزه و در نتیجه بهبود زندگی می شود.
شکل های هندسی و خطوط
یکی دیگر از خصوصیات سبک دکوراسیون مینیمال حضور متنوعی از شکل های هندسی و خطوط است. شکل های هندسی می توانند به عنوان یک نقطه کانونی تعیین شوند و توجه بیننده را به خود جلب کنند؛ پس بهتر است به خوبی از آنها استفاده شود. چگونگی استفاده اصولی از شکل های هندسی و خطوط در طراحی داخلی نیازمند سپری کردن دوره آموزش طراحی داخلی است.
بافت طبیعی
بافت در سبک دکوراسیون مینیمال از مواد طبیعی مانند چوب، سنگ، فلز بسیار دیده می شود. بافت همان حسی است که از لمس اشیا می گیرید؛ به عنوان مثال وقتی پای برهنه بر روی کف زمین قدم می زنید یا از حسی که بر اثر دست کشیدن روی دیوار دریافت می کنید. بسیاری وقتها نیازی به لمس نیست و با دیدن هم بافت احساس می شود و احساس خاصی می گیرید.
اگر به طراحی دکوراسیون داخلی علاقه دارید پیشنهاد می کنم در دوره آموزش طراحی داخلی، آموزشگاه طرحستان شرکت کنید تا هم هنری یاد بگیرید که هم زیباست و سرگرم کننده و هم بازار کار خوبی دارد.