ایده پردازی درطراحی آگهی های تجاری
ایده پردازی در طراحی آگهی های تجاری
یکی از مواردی که در طراحی آگهی های تجاری و تبلیغات مهم است، نحوه ایده پردازی در آن است.
به نوعی که بتوان در آگهی ها از ایده ها، تکنیک ها و جاذبه های بصری به گونه ای بهره برد که آن تبلیغ بازدهی بالایی را از لحاظ جذب مشتری و کسب منفعت اقتصادی داشته باشد.
ما در این مقاله سعی داریم تا روش هایی که باعث ایده پردازی مناسب در زمینه طراحی آگهی های تجاری و نیز تاثیر آن بر نوع طراحی تبلیغاتی است را برای شما شرح دهیم. لطفا با ما همراه باشید.
اجرای تبلیغ
با توجه به تصمیم هایی که قبل از اجرا از نظر تکنیکها و ایده پردازی ها و جذابیت برای پیام تبلیغاتی گرفته شده است، ایده مورد نظر را باید اجرا کرده و آنها را به واقعیت تبدیل کنیم؛
بدین صورت که تمام افراد، ایده هایی که قابلیت اجرایی دارند را برگزیده و باید بیندیشند که این ایده ها چگونه قابلیت اجرایی خواهند داشت و به بحث درباره چگونگی عملی نمودن آن بپردازند.
اما عناصری که می توانند در طرح بندی و اجرای یک آگهی گرافیکی موثر باشند، شامل موارد زیر است.
طرح ها و تصاویر:
هر نوع تصویر، حروف چاپی، نقاشی و غیره که به صورت ساده و قابل فهم بوده و خوانا و وضوح داشته باشد که بتواند به درک موضوع آگهی کمک کرده و آن را متنوع تر کند می تواند در تبلیغ به کار رود.
تیتر تبلیغ:
عنوان یا تیتری که موجب جذب و تمرکز مخاطب بوده و ساده و تک خطی باشد، می تواند برای آگهی مورد استفاده قرار گیرد.
مشخصات ( سوتیتر ):
توضیحاتی در مورد تیتر یا عنوان است که شامل نام، آدرس، علامت تجاری، تلفن، ساعت کار و دستورالعمل های کاری شرکت می باشد.
متن آگهی:
اندازه فونت حروف و کلمات در متن آگهی 6 و نازک حد پایین هستند. به طوریکه حروف خیلی کوچک علاوه بر ناخوانا بودن، جذاب نیز نیستند.
بلکه باید نوع آگهی و قسمت هایی که بولد می شود با نوشته آن تناسب داشته باشد.
رنگ:
در آگهی تبلیغاتی از رنگ ها برای نشان دادن آنچه که مهم است استفاده می کنند. به طوریکه از رنگ های گرم برای جلوی طرح و رنگ های سرد برای پشت طرح به کار برده می شود.
همانطور که رنگ های موجود در طبیعت از سایه روشن هستند، برای هرچه ساده تر کردن داده های پیچیده نیز از ته بندی درجات رنگ برای هرچه مهم تر نشان دادن پیام استفاده می نمایند.
حروف:
فونت و اندازه حروف نیز تداعی کننده حالت های مختلف و در برگیرنده اهمیت پیام می باشد.
بنابراین حروف ضخیم بیانگر استحکام، قدرت و سنگینی است که معمولا در سر تیترها از آن استفاده می شود، و حروف توخالی، سبک و کم وزن رهایی را تداعی کرده که در قسمت های دیگر طرح به کار برده می شوند.
به طور کل طراحان از چند نوع حروف در آگهی تبلیغاتی استفاده می کنند، که شامل حروف دیجیتالی، نازک، ضخیم، ایتالیک و تزیینی می باشند.
کادرها:
فضای آگهی معمولا از خطوطی نه جندان ضخیم مشخص می شود که به آن کادر می گویند.
خطوط کادرها نباید زیاد کلفت بلکه به اندازه یک پوینت باشد. همینطور برای جدا سازی عنوان ها می توان از خطوطی مابین آنها و در داخل کادر اصلی استفاده کرد.
فضای سفید:
اغلب طراحان از فضاهای سفید و خالی برای تحریک و جذب مخاطب استفاده می کنند. به طوریکه فضای مربوط به متن، تیترها و طرح به وسیله نواحی سفید متوازن می شود.
بنابراین نباید اجازه داد که فضای طرح تبلیغاتی با متن و تیتر چنان شلوغ دیده شود که قابل درک نبوده، بلکه توازنی بین دو فضای سفید با طرح و متن باید وجود داشته باشد.
شعار تبلیغاتی:
باعث می شود تا هر چه بهتر و سریع تر پیام های تبلیغاتی در ذهن مخاطب بنشیند و ملکه ذهنش شود. اما نیازی نیست در همه تبلیغات از شعارهای تبلیغاتی استفاده شود.
پیش زمینه:
در این مورد نیز پیش زمینه نیز باید از لحاظ طرح، رنگ و الگو با هویت بصری تطابق داشته باشد.
به طور کلی پنج عنصر و یا بهتر بگوییم گام برای طراحی و برنامه ریزی علمی و عملی یک تبلیغ نیازمند است که این مراحل تبیین هدف یا موضوع، بودجه بندی، طراحی پیام، انتخاب رسانه و اجرای تبلیغ می باشد.
برای اینکه یک پیام تبلیغاتی جذاب باشد چه باید کرد؟
طراحان برای اینکه پیام های تبلیغاتی هر چه بهتر و با سرعت بیشتری به دل مخاطبان بنشیند از جاذبه هایی در طرح های خود استفاده می کنند. از جمله مهمترین این جاذبه ها موارد ذیل می باشد.
جاذبه منطقی:
این جاذبه شامل پیام هایی است که کیفیت، صرفه جویی و کاربرد محصول را به مخاطب نشان دهند.
جاذبه احساسی:
پیامی که باعث برانگیخته شدن شدن احساسات فردی شود و نتوان اطلاعات کافی و مفید را در خصوص کالا یا محصول به مخاطب انتقال داد، از این جاذبه استفاده می شود.
جاذبه اخلاقی:
این جاذبه در مورد تبلیغات حمایتی نظیر محیط زیست، حقوق برتر زنان و این قبیل موارد کاربرد دارد.
جاذبه خنده و طنز:
جنبه هایی از قبیل تفریح و خنده در جلب و جذب مشتری تاثیر گذار است.
جاذبه ترس:
این نوع جاذبه در پیام یک نوع حالت سلبی را در پیام ایجاد می کند، به طوریکه باعث ایجاد نگرانی و تحریک برای انجام یا عدم انجام آن کار می شود.
مثل تبلیغات مسواک، مراکز بیمه، استفاده از عینک آفتابی و مواردی شبیه آنها
جاذبه یک جنبه ای:
از این جاذبه فقط برای ارایه کردن موارد مثبت کالا استفاده می کنند، و در پیام ها ز ضعف و نارسایی های کالا صحبتی نمی کنند.
جاذبه دو جنبه ای بودن:
در این نوع پیام ها علاوه بر نکات مثبت کالا از موارد و نارسایی های آن نیز صحبت می شود، ولی اهمیت موارد منفی به نسبت نکات مثبت آن کم اهمیت و جزیی هستند.
جاذبه نوستالژی بودن:
در این پیام ها با فرو بردن مخاطب و مصرف کننده در گذشته و ایجاد حس حسرت و افسوس کالایی را که چرخه تولید آن بیش از یک نسل گذشته را به مردم یادآوری می کنند.
مثل تبلیغاتی در مورد صابون گلنار و یا پودر رختشویی دریا.
تکنیک هایی که برای اجرای پیام تبلیغاتی به کار می برند
علاوه بر جاذبه تبلیغ، نحوه اجرای آن نیز مهم است. بنابراین مهمترین تکنیک هایی که برای اجرای یک تبلیغ خوب و کارآمد وجود دارد، تکنیک تشبیه، موزیکال، تکنیک ارائه تاییدیه، مقایسه، تکرار پیام، دروغ پردازی و تکنیک به کار بردن ابزاری ارزش ها می باشد.