لاندری روم چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

تاثیر گرفتن طراحی داخلی مدرن شرقی از ترندها و سبک های غربی فضایی جدید را در طراحی طراحان اضافه کرده است که در سال های اخیر جایگاه خوبی در طراحی داخلی خانه های ایرانی پیدا کرده است و طراحان داخلی بسیاری طرفدار آن شده اند، و آن لاندری روم است.
در بیشتر منزل ها ماشین لباسشویی در آشپزخانه قرار دارد و لاندری روم ترکیبی با آشپزخانه ساخته است که خیلی نمی تواند کارایی داشته باشد و جلوه زشتی به همراه دارد و با اضافه کردن فضایی به نام لاندری روم یا همان رخت شور خانه می توان این مشکل را حل کرد.
طراحی لاندری روم می تواند دشوار باشد و فضایی نیست که خیلی دوست داشته باشیم زمان طولانی در آنجا باشیم، پس بهتر است اصولی طراحی شود و با ایجاد طرحی شیک و دلنشین تمایل بیشتری برای انجام فعالیت های مرتبط با شست و شوی لباس داشته باشیم.
برای خانه های بزرگ، ساخت و طراحی داخلی لاندری روم خیلی سخت نیست، ولی در این مطلب در مورد طراحی لاندری روم در آپارتمان های کوچک و خانه های با مساحت کم صحبت خواهیم کرد. امیدواریم که این مطلب به شما در طراحی یک لاندری روم مناسب کمک کند؛ با آموزشگاه طرحستان همراه باشید.
لاندری روم چیست؟

لاندری روم فضایی هست که ماشین لباسشویی و سایر وسایل مربوط به شست و شو در آنجا قرار می گیرد و تمام مراحل شست و شو، خشک کردن و اتوکشی لباس ها در آنجا انجام می شود.
استفاده از آشپزخانه برای قرار گرفتن ماشین لباسشویی و شست و شوی لباس ها هم ظاهر زشت لباس های چرک را به همراه دارد و هم صدای ماشین لباسشویی آرامش را از ساکنین می گیرد.
برای خشک کردن و اتوکشی هم باید فضای دیگری استفاده شود ولی اگر مکانی داشته باشیم که تمامی مراحل شست شوی و خشک کردن در آنجا انجام شود بسیار کاربردی می تواند باشد.
بیشتر بخوانید: ایده های جالب و کاربردی طراحی اتاق مطالعه، دوره طراحی داخلی
مکان قرارگیری لاندری روم

اولین مسئله مهم در انتخاب مکان مناسب قرارگیری لاندری روم توجه به راه فاضلاب و لوله کشی آب است، بعد از بررسی این موضوع انتخاب مکان قرارگیری لاندری روم بستگی به طراحی داخلی خانه دارد و به نوعی می تواند سلیقه ای باشد ولی توصیه می کنم مکانی انتخاب کنید که سروصدای کمتری برای ساکنین ایجاد کند و نزدیک نشیمن یا اتاق مطالعه نباشد.
بهترین مکان برای طراحی لاندری روم نزدیک فضاهایی از خانه است که لباس های چرک جمع می شوند مانند حمام و یا نزدیک به بالکن و تراس، که برای خشک کردن لباس ها استفاده شوند.
نیازی نیست یکی از اتاق های خانه خود برای تبدیل کردن به لاندری روم استفاده کنید، در واقع لاندری روم اگر با خلاقیت طراحی شود فضایی با مساحت کم می تواند کافی باشد. گوشه ای از سرویس بهداشتی اگر فضای کافی دارید، تراس و یا حتی انباری می توانند انتخاب خوبی باشند.
اندازه لاندری روم لازم نیست بزرگ باشد ولی باید فضای کافی برای نصب لباسشویی و خشک کن در اختیار شما قرار دهد. اگر ابعاد لاندری روم خیلی کم است استفاده از وسایل توکار و تاشو انتخاب خوبی می تواند باشد.
اگر محدودیت فضایی دارید ، لاندری روم چند منظوره ایجاد کنید. یعنی می توانید اتاقی که برای لاندری روم اختصاص دادید برای اتاق دوخت و دوز، قرار دادن کمد لباس و لوازم ورزشی استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: اصول طراحی داخلی حمام و سرویس بهداشتی کوچک، دوره طراحی داخلی
وسایل لاندری روم

اولین مسئله در انتخاب وسایل و لوازم لاندری کاربردی بودن آنهاست تا هم مراحل شست و شوی، خشک کردن و اتوکشی لباس ها را به خوبی انجام دهید و هم فضای کوچک لاندری روم را با وسایل اضافی شلوغ نکنید؛ اگر هم به ظاهر فضا اهمیت می دهید مسئله آخر زیبایی آنهاست.
ماشین لباسشویی، میز اتو، اتو، سبدها ، رخت آویز، انواع شوینده ها و پاک کنندهها، سینک، کمد و قفسههای متنوع برای قراردادن لباس ها و لوازم وسایلی هستند که در لاندری روم قرار می گیرند.
1. ماشین لباسشویی
در انتخاب ماشین لباسشویی باید در ابتدا نیازهای اساسی خود را مشخص کنید و تعیین کنید دقیقاً چه امکاناتی برای شما مهم هستند. ظرفیت ماشین لباسشویی متناسب با تعداد ساکنین باشد تا فضای زیادی نگیرد و حتی مشخص کنید چند وقت یک بار از ماشین لباسشویی استفاده می کنید تا محل قرار گیری صحیح انتخاب شود.
در هنگام نصب ماشین لباسشویی باید به نکاتی مانند در نظرگرفتن فضایی در پشت آن و مقابل درب ماشین لباسشویی دقت شود. اندازه کافی فضای خالی مقابل درب وجود داشته باشد تا درب کامل باز شود. اگر ماشین لباسشویی و خشک کن مجزا دارید آنها را در کنار هم قرار دهید تا استفاده از آنها راحت تر باشد.
2. سبدی برای لباس های چرک
سبدهای مجزا برای قرار دادن و دسته بندی لباس های چرک تهیه کنید.
3. اتو و میزاتو
در لاندری روم اتو کردن لباس ها انجام می شود و دیگر لازم نیست لباس ها به بخش دیگری منتقل شوند. اگر فضای لاندری روم کوچک است چه بهتر که نوع کشویی میز اتو را تهیه کنید.
بیشتر بخوانید: انتخاب و چیدمان مبلمان برای خانه های کوچک، دوره طراحی داخلی
4. سینک
سینک کاربرد بالایی برای کارهایی مانند لکه گیری یا شستن لباس ها دارد.
5. قفسه بندی و کمد
فضای کوچک لاندری روم سریع می تواند شلوغ شود و ظاهری زشت ایجاد کند، نصب کمد برای قرار گیری وسایلی مانند اتو و میز اتو و آویزان کردن لباس های خشک و قفسه برای قراردادن لوازم شست و شو و حوله ها بسیار کاربردی است. مایعات لباسشویی خطرناک مانند سفید کننده را می توانید در قفسه ها قرار دهید تا دستان کودکان نتوانند به آنها برسند.
نکات مهم در طراحی لاندری روم

1. کفپوش
در انتخاب کفپوش لاندری روم به کارایی و دوام باید توجه کنید؛ لاندری روم فضایی هست که با آب سروکار دارد و حتماً باید کفپوش های ضدآب و ضدرطوبت استفاده کنید. تا خرابی ایجاد نشود و با هزینه و دردسرهای تعمیرات مواجه شوید. با توجه به تنوع متریال، رنگها و بافتهای موجود در بازار انتخاب گسترده ای در اختیار دارید. برای انتخاب کفپوش مناسب از طراحانی که دوره طراحی داخلی گذرانده اند کمک بگیرید.
2. نورپردازی و تهویه
اگر می توانید لاندری روم را اختصاص به فضایی دهید که پنجره داشته باشد تا هم نور کافی به فضا برسد و هم تهویه مناسب داشته باشد. شست شوی و لکه گیری لباس ها عملیست که نیاز به نور کافی دارد و اگر پنجره ای در لاندری روم نیست از وسایل نورپردازی مانند لوستر یا چراغ های ال ای دی بهره ببرید. همیشه بعد از اتمام کار محیط را خشک کنید تا نبود تهویه کافی موجب رشد باکتری و ایجاد بوی بد نشود. نورپردازی صحیح بالای لباسشویی و سینک ایجاد کنید، تا لباسی در ماشین باقی نماند و لکه گیری دقیق انجام شود.
بیشتر بخوانید: ترفندهایی برای بزرگ نشان دادن یک اتاق نشیمن کوچک، دوره طراحی داخلی
3. بزرگتر به نظر رسیدن
برای رنگ های کاشی ها و سایر وسایل می توانید رنگ های روشن را به پالت خود اضافه کنید، کابینت هایی با درب های شیشه ای یا آینه ای نصب کنید تا انعکاس نور فضا را بزرگتر نشان دهد. بر روی دیوار هم می توانید آینه قرار دهید تا هم جلوه فضا بهتر شود و هم بزرگتر به نظر برسد.
4. توجه به سبک دکوراسیون
اگر خانه شما به سبک خاصی طراحی شده است ، احتمالاً دوست دارید لاندری روم شما با زیبایی خانه شما مطابقت داشته باشد، پس به هماهنگی سبک دقت کنید.