مسائل اصلی و پایه در طراحی داخلی و دکوراسیون
مسائل اصلی و پایه در طراحی داخلی و دکوراسیون
در این مقاله به مسائلی اساسی و اصلی در مورد طراحی داخلی و دکوراسیون میپردازیم.
طراحی رنگی
رنگ در طراحی داخلی بسیار مهم است زیرا بر احساس بیننده اثر دارد. و احساس های مختلف ایجاد می کند. و همچنین زیبایی فضا بسیار وابسته به کاربرد رنگی است. رنگها نباید تصادفی انتخاب شوند. رنگ باید به راحتی تشخیص داده شود. و بر بیننده اثر بگذارد. طراح باید به خوبی با رنگها ، ترکیبات ، گرمی – سردی و اثرات آنها آشنا باشد. و به خوبی آنها را به کار ببرد.
تقارن
تقارن یکی از اصول زیبا شناسی است. اگر تعدادی گلدان ، عکس یا شمع استفاده می کنید. به تعداد آنها توجه کنید که تقارن داشته باشد. و دید بصری ایجاد کند. اگر قسمتی را به سبک خاصی طراحی می کنید قسمتی دیگر را تفاوت بدهید و تقارن برقرار کنید. عناصر یکسان در قسمت های مختلف قرار دهید. تقارن موجب میشود طرح بیشتر در ذهن بیننده قرار بگیرد.
فضای خالی
فضا بیش از حد خالی نگذارید یا شلوغ نکنید. از فضا با نظم و ترتیب استفاده کنید. بیش از حد فضایی را با مبلمان شلوغ نکنید و سپس فضایی را خالی بگذارید. عرض فضای خالی بین وسایل باید به اندازه رد شدن دو نفر باشد. و به راحتی دو نفر بین فضای خالی بتوانند حرکت کنند. توجه به این نکته هم مهم است که فضایی برای جابه جایی و حرکت وجود داشته باشد.
رنگ آمیزی دیوارها
رنگ آمیزی دیوارها با رنگ های هماهنگ یا متضاد می تواند حس فضا را تغییر دهد. رنگ دیوارها باید با دقت انتخاب شود و با توجه به فضا باشد. هماهنگ کردن و ترکیب رنگ دیوار با محیط نیاز به دانش رنگ دارد. طراح باید دانش رنگی داشته باشد و اثر و ترکیب رنگها با یکدیگر را بداند. طراح بر اساس فضا باید تصمیم بگیرد از چه رنگی استفاده کند.
نقطه کانونی
تمام قسمت ها نباید با هم برابر باشند زیرا موجب کسالت آور بودن محیط می شود. باید نقطه کانونی تعیین شود و بقیه وسایل دور نقطه کانونی قرار گیرند. نقطه کانونی در دید بیشتر اثر دارد و توجه را جلب می کند. طراح باید به خوبی در هر محیط نقطه کانونی را مشخص و عناصر بصری و تعادل شعاعی را در رابطه با آن به کار ببرد.
هارمونی
هر قسمت باید مشخصات مستقل خود را داشته باشد ولی با داشتن تمام تفاوت ها باید با بقیه فضاهای کل محیط هماهنگی و هارمونی داشته باشد. به عنوان مثال اگر خطوط کاغذ دیواری پذیرایی افقی است. برای قسمت ورودی هم خطوط افقی در نظر گرفته شود. تعادل مهم است در هارمونی رعایت شود و موجب یکنواخت شدن نشود.
مقیاس و تناسب
مقیاس به اندازه یک قسمت به کل فضا گفته میشود. تناسب به اندازه یک قسمت به دیگر قسمت ها در فضا گفته میشود. میتوان از نسبت طلایی استفاده کرد. نسبت طلایی دنباله ریاضی است که در طبیعت وجود دارد. نسبت 1 به 61/1 را دنبال میکند و موجب میشود فضا جذاب تر و گیراتر شود.
وزن بصری
در دو قسمت از فضا طول و ارتفاع نباید خیلی با هم متفاوت باشد. و باید تعادل برقرار باشد. مبلمان را به گونه ای مساوی با توجه به فضای تنفسی بچینید. مبلمان باید با مبلمان در قسمتی دیگر تعادل برقرار کند تا وزن بصری حفظ شود. هر اجزایی در فضا باید با جزئی تعادل برقرار کند.
الهام از طبیعت
به اطراف خود نگاه کنید به راحتی میتوانید الهام بگیرید از قوانین فیزیک طبیعت یا زیبایی طبیعت. به مسافرت بروید و از طبیعت عکس بگیرید. از دریا ، جنگل و یا حتی یک تکه چوب. همه چیز میتواند الهام بخش باشد. به عکس ها به خوبی و با ذهنی باز نگاه کنید و الهام بگیرید.
طراحی اولیه
ابتدا باید ایده را طراحی کرد. و نمای کلی طرح و اینکه به کجا می رسد تعیین شود. بسیار به طراح کمک میکند از سلیقه و خواسته مشتری اطلاع پیدا کند. برای کارهای گروهی بسیار مناسب است. باید زمان کافی و دقت لازم در این زمینه شود. بسیار بر طراحی نهائی اثر میگذارد.
بزرگنمایی
دو نوع کاربرد دارد یا محیط بزرگتر نشان داده شود یا قسمتی که میخواهید به چشم بیاید. برای اتاق های کوچک بسیار کاربرد دارد که به وسیله رنگ با عنصر حرکت اتاق را بزرگتر نشان داد. و یا تابلو با ارزشی دارید و میخواهید بیشتر به چشم بیاید پس از بزرگنمایی استفاده میشود .
فضای تنفسی
لازم نیست تمام فضا را با قفسه و مبلمان پر کرد. محیط را آشفته نکنید. برای به دست آوردن فضای تنفسی قسمت هایی را خالی بگذارید. و فضا را پر نکنید. فضای تنفسی موجب ایجاد تنوع می شود. راحتتر سنجیده می شود و دید بصری دارد. این فضا به راحتی قابل تغییر است.
تعادل متقارن
برای محیط های منظم و رسمی مناسب است. یک خط فرضی تصور کنید و ببینید که همه چیز با هم در تقارن باشد. یک گلدان اگر در سمت راست خط فرضی است ، گلدانی با رنگ دیگر در سمت چپ خط فرضی باید قرار گیرد. رعایت تعادل متقارن بسیار ساده و مهم است.
تعادل نامتقارن
بسیار به محیط انرژی می دهد موجب افزایش عنصر حرکت است. دیگر لازم نیست خط فرضی رسم شود و همه چیز تعادل واضح داشته باشد. تعادل بیشتر در عناصر بصری است و بسیار ظریفانه صورت می گیرد. می توان از شکل ها و رنگ ها برای تعادل بصری کمک گرفت.
سایه رنگی
استفاده از چندین سایه رنگی بسیار بر زیبایی اثر دارد. میتواند باعث کوچک یا بزرگ نشان دادن محیط شود. به کمک سایه می توان قسمت را برجسته تر نشان داد. به وسیله سایه میتوان به عنصر حرکت تغییر داد. به وسیله سایه رنگی میتوان حس محیط را تغییر داد.
نسبت طلایی
نسبت طلایی نسبتی است که در طبیعت دیده می شود و طی قرن ها به هنرمندان کمک کرده است. طراحان داخلی نیز می توانند از ان استفاده کنند. و به طرح ها هماهنگی بدهند. این کار با تقسیم فضاها به دو سوم برای یک بخش و یک سوم برای بقیه کار می کند.
عناصر بصری
رعایت عناصر بصری ضرورت دارد و طراح باید به خوبی با عناصر بصری که شامل نقطه ، خط ، شکل ، رنگ ، نور ، بافت و الگو است آشنا باشد و به خوبی هرکدام را در خای مناسب یه کار ببرد و تعادل و تناسب را در عناصر بصری رعایت کند تا طرحی موفق ارائه بدهد.
روشنایی
قبل از استفاده از تزیینات باید به روشنایی اهمیت داده شود. دو نوع کلی طبیعی و مصنوعی داریم که طبیعی نور خورشید است و مصنوعی نوری است که به کمک وسایل روشنایی ایجاد می شود. و نور مصنوعی به سه نوع نور محیطی ، زاویه ای و گمارشی تقسیم می شود.
استفاده از الگو
می توان از الگوهای مختلف در رنگ های مشابه یا مقیاس های مختلف بهره برد. بدون شک موجب تغییر در فضا می شود. می توان از شکل های مختلف هندسی استفاده کرد. یا یک الگو به تعداد زیاد استفاده کرد. از الگو در طرح کاغذ دیواری ، کف یا مبلمان استفاده می شود.
بافت
برای ایجاد طرح موفق بسیار مهم است. تناسب و تعادل باید در بافت ها رعایت شود. از یک بافت نباید استفاده کرد زیرا موجب کسالت آور شدن محیط می شود. بافت حسی است که از لمس اشیا میگیریم. بافت در مبلمان ، کاغذ دیواری ، میز ، روتختی و فرش اثر دارد.
ایده پردازی
مهمترین عنصر طراحی داخلی. شروع به ایده پردازی کنید. ابتدا یک طرح بکشید و ذهن به راحتی شروع به ایده پردازی میکند. برای ایده پردازی نیاز به تحقیق و دیدن طراحی های طراحان دیگر است. از شبکه های اجتماعی و مجلات می توانید استفاده کنید.
چوب
نوعی از عنصر بافت است. طراحی بسیار شیک را حاصل میشود. چوب طرفداران بسیاری در طراحی داخلی دارد. استفاده از چوب در سبک های مختلف طراحی کاربرد دارد. میتوان در کف و دیوار از چوب استفاده کرد. چوب موجب احساس گرما و صمیمیت می شود.
سقف
معمولا همه سقف ها سفید و ساده است. میتوان در این زمینه خلاقیت داشت. و سقف را هیجان انگیز تر کرد. نقاشی کشید یا کاغذ چسباند. و یا رنگ های مختلف کار کرد. و جلوه ای جدید به آن داد. از سقف های چوبی نیز میتوان استفاده کرد و نورپردازی زاویه ای داشت.
گیاه
موجب حس سرزندگی محیط می شود. مردم شهرهای شلوغ بسیار به داشتن گیاه علاقه مند هستند. و داشتن گیاه حس خوبی برای آنها دارد. بودن گیاه در محیط اثر معنوی دارد. نگه داری از گیاه نیز چالش محسوب می شود. زیرا گیاه ناتوان است و زنده نگه داشتن آن کار سختی است.
مبلمان
مبلمان بر احساس و انرژی شما از محیط اثر دارد. میتوانند به محیط حس رسمی یا راحتی بدهند. عناصر بصری در این بخش نیز مهم است. اگر نکات بصری رعایت نشود بسیار با محیط تضاد ایجاد میکند. نوع پارچه و متریال مهم است توجه شود و با بافت محیط هماهنگ باشد.
آینه
بسیار کاربردی است. برای بزرگتر نشان دادن فضا های کوچک می تواند استفاده شود. از آینه در ورودی می توان استفاده کرد و موجب کاربردی بودن آن می شود. زیرا قبل از خروج میتوان در آینه خود را دید. برای دکوراسیون بسیار مناسب است و موجب زیبایی محیط می شود.
میز تلویزیون
باید در سطح چشم قرار گیرد. و در موقعیتی قرار گیرد که از نواحی مختلف به آن دید داشت. رنگ میز تلویزیون باید با محیط هماهنگ باشد. طرح میز تلویزیون میتواند موجب شگفتی یا کسالت شود. پس باید به طرح آن اهمیت داد. جنس میز تلویزیون باید با محیط در تعادل باشد.
شومینه
شومینه ها تنوع بسیار زیادی در شکل و طرح دارند. درست است که کاربرد اصلی در قدیم برای گرم کردن بود ولی امروزه برای زیبایی محیط استفاده می شود. به عنوان عنصری جهت قرینه سازی و تعادل فضا استفاده میشود. طراح باید با توجه به اندازه فضا ، نیاز و هدف فضا شومینه را برجسته کند.
میز ناهارخوری
باید بسیار به اندازه ها توجه شود. ارتفاع میز باید 74 سانتی متر ، 45 سانتی متر فضای پا و 75 سانتی متر فضای بین میز و دیوار باشد. حداقل 4 نفره و طول میز با افزایش تعداد صندلی بیشتر می شود. نورپردازی مناسب باید به کار برده شود. می توانید از رنگ های متفاوت ولی متعادل با هم استفاده کنید.
قفسه های کتاب
نباید قفسه زیاد به کار برد و محیط را شلوغ کرد. با کتاب به زیبایی محیط بیافزایید. آنها را افقی یا عمودی قرار دهید و بین کتابها در قفسه گلدان کوچک قرار دهید. قفسه های کتاب به محیط عنصر حرکت میدهند. همانطور که به قفسه های کتاب به عنوان عنصری مجزا باید توجه شود باید با محیط نیز هماهنگ باشد.
تابلوها
اضافه کردن تابلو به دیوار هم بافت محیط را تغییر میدهد وهم موجب زیبایی محیط می شود. لازم نیست حتما تابلوهای گران قیمت انتخاب شود. به رنگ و جنس قاب باید توجه شود. به نورپردازی زاویه ای برای تابلوها وزیباتر نشان دادن آنها توجه شود. به کوتاهی و بلندی دیوار برای سایز تابلو باید توجه شود.
ورودی
اگر فرش استفاده می کنید در ورودی باید 8 سانتی متر کف در دو طرف آن معلوم باشد. وسایل زیادی در ورودی نچینید. تنها یک آینه و فرش کافی است و فضای داخلی را زیاد شلوغ نکنید. باید با سبک سایر فضاها هماهنگ باشد. به عنوان مثال اگر از خطوط در کاغذ دیواری استفاده کردید در ورودی هم باید وجود داشته باشد.
کاشی حمام
تنها کاربرد مقاومت در آب نیست. و شکل و تنظیم دقیق کنار هم قرار گرفتن میتواند به فضا زیبایی دهد. نقوش و رنگ کاشی بسیار مهم است که با ظرافت و کاربرد رنگی استفاده شود. چاپ های بزرگ به ویژه در فضاهای کوچک چشمگیر است. به تیرگی و روشنی رنگها توجه شود زیرا در بزرگ و کوچک نشان دادن فضا اثر دارد.
روتختی
روتختی بسیار بر زیبایی اتاق اثر دارد. و عنصری مهم است. اگر تغییرات مثبت میخواهید در انتخاب طرح و رنگ روتختی دقت داشته باشید. طرح های ظریف یا درشت و رنگ های تیره و روشن هر کدام اثری متفاوت بر محیط دارند. رنگ روتختی بسیار بر شما اثر روانی میگذارد. و تعیین میکند روزی با انرژی یا کسالت آور در پیش بگیرید.
طراحی کف
طراحی کفپوش بسیار مهم است و بسیار بر کلیت طرح اثر می گذارد. اگر از کفپوش یکسان استفاده کنید موجب میشود محیط بزرگتر باشد. کفپوش را با توجه به محیط طراحی کنید به عنوان مثال کفپوش حمام نباید لغزنده باشد. از فرش برای زیبا سازی محیط استفاده کنید. از معماران برای شناخت بهترین کفپوش برای فضای مورد طراحی کمک بگیرید.
فرش
میتواند اثری محو یا پررنگ در محیط داشته باشد. اگر محو باشد طرح شما مسطح به نظر می رسد. فرش باید به اندازه ای بزرگ باشد که تمام پایه های مبلمان یا تعدادی از آنها روی فرش قرار بگیرد.باید هماهنگ باشد یا همه روی فرش یا همه خارج از فرش باشند. در اتاق ناهارخوری و پذیرایی وجودش بسیار مهم است. فرش ها میتوانند با هم تداخل داشته باشند.
برچسب:آموزش دکوراسیون داخلی, آموزش طراحی داخلی با 3d Max, آموزش طراحی داخلی با اسکچاپ, آموزش طراحی داخلی با تری دی مکس, آموزش طراحی داخلی با رویت, آموزش طراحی داخلی با مدرک بین المللی, آموزش طراحی داخلی ساختمان, آموزش طراحی داخلی منزل, آموزش فنگ شویی, آموزش معماری, دکوراسیون داخلی, طراحی دکوراسیون, طراحی دیزاین داخلی, مبانی طراحی داخلی, معماری داخلی