نقش رنگ ها در طراحی داخلی
نقش رنگ ها در طراحی داخلی
رنگ يکی از اساسی ترین مواردی است که به لحاظ روانشناسی و زیبایی شناسی اهمیت زیادی را در طراحی دکوراسیون داخلی از جمله منزل دارد.
در این مقاله قصد داریم تا به اهمیت و نقش رنگ ها در طراحی داخلی بپردازیم. لطفا با ما همراه باشید.
تاثیر رنگ ها در طراحی دکوراسیون داخلی
هر رنگی که برای طراحی داخلی استفاده شود، قطعا تاثیر و نقش به سزایی را در فضای ایجاد شده می گذارد. بنابراین برای انتخاب رنگ ها در هر قسمت از دکوراسیون داخلی باید نهایت دقت و تعادل را رعایت نمود.
برای اینکه بتوانید تاثیر رنگ ها را درک کنید و از آنها برای تعادل و هماهنگی در طراحی دکوراسیون داخلی استفاده کنید، باید بدانید که هر رنگ چگونه رفتار می کند؟ و اینکه چه تاثیری بر روحیه و شخصیت آدمی می گذارد و دیگر آنکه رنگ یک زبان بصری است که ویژگی های رفتاری را تحت تاثیر قرار می دهد.
در واقع هر موقع که شما در حال انتقال احساس از طریق طراحی داخلی هستید رنگ ها مهم ترین عامل برای ایجاد این ارتباط هستند. همه رنگ ها با تغییر در تناژ و ترکیب با رنگ های دیگر ماهیت اصلی خود را تغییر می دهند.
برای انتخاب یک رنگ در طراحی داخلی باید موارد زیادی را مد نظر قرار داد. بنابراین نمی توان گفت که صرفا انتخاب یک رنگ معیار قرار دادن یک عنصر و شی خاص برای طراحی داخلی است.
دسته بندی رنگ ها
رنگ ها به سه دسته فعال، خنثی و غیر فعال تقسیم بندی می شوند. همچنین رنگ ها بر اساس تاثیری که بر فضا می گذارند به رنگ های شاد و سرد و روشن و نیز گرم و تیره دسته بندی می گردند.
اگر از رنگ های شاد برای فضا استفاده کنیم، آن را بزرگتر و وسیع تر نشان می دهد. ولی استفاده از رنگ های تیره و گرم فضا را کوچکتر و فشرده تر به جلوه می آورد.
از رنگ های خنثی برای ایجاد تعادل در طراحی دکوراسیون استفاده می شود، که شامل رنگ هایی از قبیل سیاه، سفید، خاکستری و قهوه ای می باشند.
انتخاب یک رنگ برای طراحی می تواند حالت محصور کننده و یا باز و وسیع را به فضا دهد، و چنانچه در ترکیب رنگ ها تناژ و کنتراست های متناسب و گاهی با تضاد زیاد و نیز ویژگی های رنگی را در نظر گرفت می توان با ایجاد الگوهای بصری به تعادل و جذابیت در این زمینه برای طراحی داخلی رسید.
تاثیر گذاری رنگ ها بر فضا به قدری است که باید قبل از انتخاب آنها برای طراحی داخلی به دقت مورد بررسی قرار داد.
به عنوان مثال استفاده از رنگ های آرامش بخش برای محیط و فضایی نظیر اتاق خواب نه تنها مناسب است بلکه باعث ایجاد حس آرامش در فرد نیز می شود.
عواملی که در انتخاب و شناخت رنگ در طراحی داخلی موثر هستند
برای طراحی دکوراسیون داخلی باید عوامل متعددی را در انتخاب رنگ موثر دانست.
به عنوان مثال اگر شما حیوان خانگی و یا کودکی در منزل دارید بهتر است از رنگ های سفید و روشنی که آلودگی را به وضوح نشان می دهند، تا حدود زیادی کمتر استفاده کنید.
نکته دیگری که باید به آن توجه داشت این است که انتخاب رنگ ها باید در هماهنگی با هم باشند.
بنابراین لازم است قبل از انتخاب رنگ بدانید که چه نوع دکوراسیونی را می پسندید. دکوراسیونی با رنگ های هماهنگ یا کنترلست و یا اینکه رنگ ها در تضاد با هم باشند.
اما باید در استفاده از هر رنگ و سایه ای نهایت اندلزه و تعادل آن را نیز رعایت کنید.
کارکرد های رنگ ها
اینکه هر رنگی در کجا کار می کند نیز از عوامل مهم در انتخاب و شناخت رنگ می باشد. در ادامه با کارکرد اصلی ترین رنگ ها آشنا می شوید.
قرمز و زرد:
رنگ قرمز انرژی دهنده و پرهیجان است و با ترکیب و یا هماهنگی با رنگ زرد که دعوت کننده است دو گزینه عالی برای در ورودی و راهرو هستند. همچنین می توان از رنگ قرمز و قرمز مایل به قهوه ای که رنگی تحریک کننده نیز است برای حوزه های کوچکتر و نیز رنگ های زمستانی به کار برد.
رنگ بنفش:
این رنگ به لحاظ نوع ویژگی دراماتیک و پیچیده ای که دارد اغلب در فضاهایی که رسمی تر هستند مثل هال و یا اتاق نشیمن استفاده می شوند.
رنگ سبز:
به لحاظ با طراوت بودن و اینکه نشاط و سرزندگی را هدیه می بخشد و نیز به دلیل آنکه امید و میل به زندگی را در فرد زیاد می کند، بهتر است که در مکان هایی چون آشپزخانه و اتاق خواب استفاده شود.
همچنین رنگ سفید به همراه سبز در مکان هایی نظیر اتاق پذیرایی، اتاق خواب، محل کار می تواند به طراوت و تطبیق سریع به همراه هماهنگی در آن محیط موثر باشد.
رنگ سیاه:
این رنگ نماد غم و ناملایمات است. گرچه که در رنگ سیاه حکمتی می باشد که با احترام و همسازی هماهنگ است. ولی در دکوراسیون داخلی از سیاه به همراه رنگ های متضاد در فضای محدود و بسته ای استفاده می شود. در واقع این رنگ در دکوراسیون داخلی غم به همراه جذبه را با خود دارد.
رنگ سفید:
می توانید از رنگ سفید در محیط های بسته و طرد شده استفاده کنید ، و زیبایی را به آن مکان ها برگردانید. از لحلظ روانشناسی سفید رنگ صلح و پاکی است،
بنابراین می توان با استفاده از رنگ سفید در دکوراسیون داخلی پاکی و ثبات را به آنجا بدهید. اما خاطر نشان باید کرد که نباید در استفاده از رنگ سفید زیاده روی کرد،
زیرا که حالت بی روحی و کرختی را به فرد القا می کند. همینطور اگر می خواهید مکانی را بزرگتر از آنچه که هست جلوه دهید از سفید به همراه رنگ های روشن دیگر برای طراحی آن مکان استفاده نمایید.
رنگ آبی:
این رنگ که نماد آرامش بخشی و صلح طلبی است بهترین رنگ برای اتاق خواب و شروع احساسی برای تغییر دکور در خانه است. همینطور می توانید از رنگ آبی برای طراحی حمام و یا سرویس بهداشتی نیز استفاده کنید.
رنگ نارنجی:
افرادی که به دنبال انرژی هستند ولی نمی خواهند از قرمز که تکاپوی خشونت در این رنگ است را در خانه استفاده کنند، می توانند رنگ نارنجی را به عنوان نمادی از انرژی و نشاط به خانه دعوت کنند. نارنجی رنگی مفرح و گرمابخش است که می تواند برای اتاق بچه ها ایده آل باشد.
امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده و بتوانید با توجه به نکاتی که در این مقاله شرح داده شد هارمونی و هماهنگی لازم و مناسب از ترکیب رنگ ها با همدیگر را در خانه اجرا کنید.