پرورش خلاقیت کودکان با استفاده از آموزش نقاشی
پرورش خلاقیت کودکان با استفاده از آموزش نقاشی
نقاشی می تواند روی خلاقیت و روحیه کودک تاثیر مستقیم داشته باشد. به طوریکه می توان به وسیله نقاشی کودک را با مهارت های اجتماعی و فردی بیشتری آشنا کرد و ارتباط و شناخت خوبی از احساسات را به او یاد داد. ما در این مقاله می خواهیم راه های پرورش خلاقیت کودکان با استفاده از آموزش های نقاشی که مخصوص به آنها می باشد را برای شما شرح دهیم. لطفا با ما همراه باشید.
تقویت خلاقیت و قوه تخیل کودک از راه نقاشی
روش های مختلف نقاشی برای کودکان وجود دارد که بر روی خلاقیت و جنبه های روانشناختی تمرکز دارد. در واقع کودک با استفاده از الگوهای زندگی، برنامه ریزی، سیاست گذاری، الگوهای طراحی و راهبردی را می تواند استنتاج و ترسیم کند.
انواع روش ها در نقاشی وجود دارد تا شما بتوانید به کودک خود آموزش دهید. شما می توانید با یک جریان و اصول صحیح مسیر آموزش درست را برای کودک خود تعیین کنید. روشی که در آن کودک همزمان بازی کرده، نقاشی می کند و یاد می گیرد. این اصول بر طبق متدهای جدید روانشناسی و آموزش کودک بوده و هیچ سنخیتی با روش قدیمی که کودک پشت میز نشسته و از او خواسته شود تا نقاشی بکشد ندارد.
متدها و روش مختلفی که در ادامه به آن می پردازیم، کودک را با جریانی از موسیقی، نقاشی و بازی آشنا می کند.
آموزش نقاشی با متد پازل نقاشی
در این روش کودک با ورقی که در دست دارد، نقاشی می کشد، و شما از کودک خود می خواهید تا آن برگه را به دو قسمت ببرد. سپس کودک شما باید با استفاده از دو قسمت تکه شده، تصویر اصلی را بسازد. این روش که پازل نقاشی نام دارد، عادت فکر کردن و هوش او را تقویت می کند.
در دفعات بعدی که کودک توانست به خوبی از عهده تکه های پازل بربیاید، تکه های کوچک تر و بیشتری از تصاویر مختلف آدم های شاد و غمگین در اختیار او بگذارید. کم کم کودک شما یاد می گیرد که از عهده پازل های پیچیده تر نیز بر بیاید. متد پازل نقاشی همینطور به کودک کمک می کند تا احساسات را بهتر بشناسد و حس همدلی را در او تقویت می کند.
همچنین با قرار دادن اشیایی مانند روزنامه و مجلات رنگی، که برای کودک نیز جذابیت دارد، از او بخواهید تا تصاویر را حدس بزند، و احساس افراد را بیان کند.
بعدها در مراحل دیگر که کودک کمی بزرگتر شد، عکس چهره افراد را به او نشان داده و از او بخواهید که او چه کسی است و چه احساسی دارد، یا از او بخواهید تصویر آنها را به قلم خودش نقاشی کند و احساسات و حالت افراد را در چهره شان نشان دهد.
آموزش نقاشی با تفنگ های آبپاش
در نقاشی کودکان می توانید روش های متنوعی را امتحان کنید. از جمله این روش ها استفاده از تفنگ آبپاش است. به طوریکه سه تفنگ تهیه کرده و درون هر کدام یکی از رنگ های اصلی آبی، قرمز و زرد را بریزید.
سپس هر کدام از تفنگ ها را به سه کودک دهید، و در کاغذ و یا مقوایی به ابعاد ده متر در دو متر تصاویری از خورشید، درخت، انسان و حیوان بکشید و در جایی روی دیوار نصب کنید. از کودکان بخواهیدکه با تفنگ حاوی آب رنگی به تصویرها شلیک کنند. بعد از آنکه هر تصویر با رنگ مورد نظر رنگ آمیزی شد، به کودکان ترکیب رنگ ها را در نقاشی آموزش دهید.
آموزش نقاشی با بادکنک های رنگی
معمولا درآموزش نقاشی ترکیب رنگ بسیار مهم است، زیرا باعث می شود تا کودک علاوه بر نقاشی کردن، خلاقیت وهماهنگی و ارتباط آن دو در نقاشی را نیز یاد بگیرد. بنابراین یکی دیگر از راه های آموزش نقاشی برای تقویت خلاقیت ترکیب سازی رنگ به وسیله بادکنک های رنگی می باشد.
به این صورت که فیبری به هر تعداد که می خواهید بر روی دیوار نصب کرده و چند بادکنک که درون آنها را رنگ های گواش ریخته اید را در ردیف 5 به 5 کنار فیبرها قرار دهید. با استفاده از دارت هایی که به کودک می دهید، از او بخواهید که به بادکنک ها شلیک کند. این پرتاب دارت به سمت بادکنک ها، آنها را سوراخ کرده و رنگ گواش درون هر بادکنک روی فیبر ها پخش می شود. اینگونه کودکان با نحوه ترکیب رنگ ها در نقاشی را به صورت بازی را بیشتر یاد می گیرند.
آموزش نقاشی با استفاده از تخم مرغ های رنگی
محتویات چند تخم مرغ را خالی کنید و داخل هر کدام از آنها را یک رنگ گواش بریزید، سپس قسمت سوراخ تخم مرغ ها را با چسب بگیرید تا رنگ ها به بیرون پاشیده نشود. روی دیواری در بیرون از منزل یا درون حیاط مقوای بزرگی را بچسبانید. به کودک خود یکی یکی تخم مرغ ها را بدهید و از او بخواهید که روی دیواری که مقوا یا کاغذ بزرگ را به آن چسبانده اید پرتاب کند.
با پرتاب تخم مرغ ها به سمت دیوار، رنگ های درون تخم مرغ روی مقواها پاشیده می شود. در این بازی نیز چون هدف ترکیب بندی رنگ ها و تقویت خلاقیت در کودکان است، بهتر است از چند کودک بخواهید تا این بازی را انجام دهند.
آموزش نقاشی با کشیدن تصویر ظرف آب واژگون شده
برای آموزش نقاشی و تقویت حافظه و ادراک کودک از جهان پیرامونش، بهتر است از او بخواهید تا با کشیدن تصاویری نظیر ظرف آب واژگون و ریختن آن بر روی کف اتاق آنها را نقاشی کند. همچنین کشیدن تصویرهایی چون حوضچه کوچک، یا آبی که از روی میز به کف اتاق می ریزد، کودک را نسبت به جهان پیرامونش آگاه تر می کند.
آموزش با استفاده ازنقاشی کردن قسمتی از داستان یا قصه
کودکان به شنیدن و گفتن داستان و قصه بسیار علاقه مند هستند. بنابراین برای آموزش نقاشی به آنان می توانید قصه گویی را برای آنها متنوع تر و هیجان انگیز تر کنید. از کودکان خود وقتی برای آنها قصه می گویید و یا داستان می خوانید، از آنها بپرسید که آیا می توانند بخشی از قصه ای که گفته اید را نقاشی کنند، و بخواهید که بخشی از داستان را بر روی کاغذ بر اساس قوه تخیل خودشان ترسیم کنند.
در ابتدا به آنها کمک کنید، ولی با گذر زمان به او یاد بدهید که هر چیزی را که در ذهنش تجسم و یا تخیل می کند علاوه بر اینکه با کلام ترسیم می کند آن را نیز نقاشی کند.
مواردی که گفته شد چند تا از روش هایی بود که به کودک شما کمک می کند تا به همراه نقاشی حافظه و ذهن خود را برای خلاقیت و یادگیری تقویت کند و علاوه بر آن به نقاشی به عنوان یک تکلیف نگاه نکند.
امیدواریم از خواندن مقاله پرورش خلاقیت کودکان با استفاده از آموزش نقاشی لذت و بهره کافی را برده باشید.