انیمیشن در بازی های کامپیوتری
انیمیشن در بازی های کامپیوتری
مقاله زیر در زمینه انیمیشن و آموزش مجازی انیمیشن است.
بازی های کامپیوتری فرد را به چالش میکشد و سختی این چالش ها در هر مرحله تغییر میکند. در انیمیشن بازی ، طراحی بصری قوی وجود دارد و دارای ترکیب پیچیده ای از عناصر بصری هستند و به سمت واقعی نشان دادن پیش میروند. امروزه انیمیشن در بازی های کامپیوتری به حدی رشد و پیشرفت کرده است که با فیلم های انیمیشن تا حدی هم سطح شده است. انیمیشن در بازی باعث میشود شخصیت در ذهن زنده شود و به دنیای واقعی قدم بگذارد. جزییات ظریف حالت های صورت ، حرکت شانه ، حرکت مو و وضعیت در حالت سکون باعث واقعی تر جلوه دادن شخصیت ها است. شخصیت ها باید در زاویه های مختلف دارای حالت های متفاوت باشند. امروزه استودیوها ، انیماتوری میخواهند که فیزیک و وزن بدن را به خوبی بشناسد و استفاده کند. انیمیشن بازی شامل عناصر و عوامل زیر است که مورد بررسی قرار گرفته اند:
طراحی شخصیت در بازی های کامپیوتری
شخصیت مهم ترین عنصر بازی در بخش روایت و تصمیمات است. در واقعی نشان دادن بازی نقش مهمی دارد. در طراحی شخصیت باید عناصر بصری را به خوبی به کار ببریم تا شخصیت به واقعیت نزدیک تر شود. شخصیت در داستان اعمال و واکنش هایی انجام میدهد تا به هدف بازی در روایت بازی برسد. شکل ظاهری و حالت چهره که با اغراق همراه است در طراحی شخصیت مهم است. مخاطب از طریق ظاهر شخصیت به نقش او در بازی پی میبرد. داستان بازی و شخصیت بازی بسیار به هم وابسته هستند.
چهره شخصیت
مهمترین زیرمجموعه طراحی شخصیت است. زیرا به کمک چهره میتوان بین شخصیت ها تمایز قائل شد و در ذهن بماند. روایت و داستان بازی بسیار بر چهره شخصیت اثر میگذارد. و حالات چهره را متفاوت نشان میدهد. طراحی صورت در بازی های کامپیوتری بسیار کار سختی است و نیازمند دانشی قوی از اعضای صورت است. باید بتوان از طریق چهره به روایت و احساس پی برد.
ساختار جسمی شخصیت
فرض کنید تمام شخصیت های بازی ساختاری یکسان و یا شبیه به هم داشتند. این نه تنها موجب کسالت آور بودن بازی میشود بلکه تفاوت بین شخصیت ها را سخت میکرد. دو نوع ساختار داریم: ساختار واقع گرایانه و ساختار کارتونی . اگر ساختار کارتونی باشد طراح آزادانه تر میتواند عمل کند و با تغییرات در ساختار بر احساسات میتواند اثر بگذارد.
لباس شخصیت
در بازی به کمک بازی میتوان وضعیت اقتصادی و حالات شخصیت را نشان داد. به کمک لباس شخصیت میتواند در ذهن مخاطب بهتر نقش ببندد.
محیط در بازی های کامپیوتری
باید محیطی طراحی شود که به واقعیت شبیه باشد. با رشد تکنولوژی محیط ها هم واقع گرایانه تر میشوند. به وسیله خطوط میتوان محیطی چند وجهی تشکیل داد. هر لوکیشن نیاز به ایده پردازی دارد. طراحی مناظر مجازی بازی شامل طراحی کانسپت، طراحی اسکیس های زوایای مختلف و طراحی نسخه نهایی است. طراحی محیط بسیار ارتباط با روایت و کاربرد دارد.
حرکت شخصیت در بازی های کامپیوتری
انیماتورها بر اساس زمانبندی لی اوت حرکتها را به صورت مجزا طراحی میکنند. طرح ها باید قابلیت تبدیل شدن به یکدیگر را داشته باشد. به عنوان مثال حرکت دویدن باید تبدیل به حرکت راه رفتن بشود. انیماتورها به وسیله حرکت به شخصیت ها جان میدهند. پیچیده ترین حرکت مربوط به انسان ها و حیوانات است.
روایت در بازی های کامپیوتری
روایت در بازی های کامپیوتری با سینما متفاوت است. مخاطب چندین راهکار مختلف دارد. بخش های مختلف میتواند انتخاب کند و چالش های مختلف انجام دهد. لازم نیست مخاطب همه روایات را طی کند. مخاطب و روایت در نوعی تعامل با یکدیگر هستند. مخاطب از راه های مختلف میتواند به انتهای بازی و هدف روایت بازی برسد.
اشیا در بازی های کامپیوتری
باید با توجه به زمانی که بازی روایت میشود انتخاب شود. و باید با فضای بازی هماهنگی داشته باشد. انیماتور با توجه به زاویه دوربین اشیا را با صحنه ترکیب میکند.
تفاوت انیمیشن در بازی کامپیوتری با سینما
درست است که ابزارها و اصول تولید انیمیشن برای هر دو شبیه به هم است ولی روش های تولید بسیار متفاوت است.
– در انیمیشن در سینما انیماتور وظیفه دارد هر آنچه در در جلوی دوربین است به حرکت بیاورد و تنها زاویه ای که دوربین میگیرد را میبینیم و نمیتوانیم تصویر را بچرخانیم ولی در بازی شخصیت را ما از زوایای مختلف میتوانیم ببینیم و دوربین را میتوانیم بچرخانیم. انیماتور در طراحی بازی باید به زاویه های مختلف توجه کند.
– مکانیک بدن در بازی های کامپیوتری بسیار مهم تر از سینما است.
– در بازی روایت و مخاطب تعامل دارند. پس ساخت روایت برای بازی کامپیوتری سخت تر و پیچیده تر است.
– طراحی محیط ها در بازی بسیار حساس تر است و باید در تمامی زوایا طراحی شود.
– بین بخش های مختلف محیط ارتباط باید برقرار باشد. این ارتباط بین بازی و سینما شباهت دارد. و در هردو باید این ارتباط برقرار باشد.
– مخاطب در بازی های کامپیوتری تصمیم گیرنده است و محیط ، زاویه شخصیت و توالی حرکات نسبت به تصمیم او تغییر میکند.
– برخی از روش های فیلم سازی در ساخت بازی هم به کار میرود مانند موشن کپچر ( به ضبط حرکت و ردیابی حرکت گفته میشود. )
انیمه یا مانگا و بازی های کامپیوتری
بسیاری از بازی ها براساس کتاب های مصور است. انیمه و مانگا ابتدا در ژاپن و سپس در دنیا طرفداران بسیار دارد. و به همین دلیل درصد زیادی از انیمه ها و مانگاها در ژاپن تبدیل به بازی شده اند.
برای تبدیل شدن به یک انیماتور حرفه ای در دوره های انیمیشن طرحستان ثبت نام کنید.
منابع: ویژگی های فنی و گونه های انیمیشن در بازی های کامپیوتری نوشته: کوشا خدابنده لو
مطالعات میان رشته ای در رسانه و فرهنگ سال هشتم ، شماره اول ، بهار و تابستان 1397 نوشته: باقر بهرام شتربان
فصلنامه رسانه های دیداری و شنیداری سال سیزدهم نوشته: حامد حاجی حیدری و کیانوش اکرم
برچسب:آموزش پویانمایی, انیمیشن, شخصیت های انیمیشنی