تفاوت های طراحی و تصویرگری
تفاوت های طراحی و تصویرگری
نقاشی و تصویرگری دو هنر مختلف و مجزا از هم هستند که گاهی افراد آنها را به غلط یکی می دانند. هر یک از این هنرها به نوعی با ترکیب رنگ و طراحی در ارتباط اند که در این مقاله به
توضیحاتی درباره آنها و تفاوت و تمایز هایی که با هم دارند می پردازیم، لطفا با ما همراه باشید.
نقاشی و تصویرگری
نقاشی یک هنر یک بعدی می باشد که خطوط را روی صفحه به صورت اشیا و اشکال نشان می دهد. نقاشی می تواند به عنوان فقط یک هنر در نظر گرفته شود که از آن در تصویر گری استفاده کنند.
همینطور نقاشی نوعی هنر خود بیانگری و یا به معنای ساده تر برگرفته از احساسات و ادراک فردی است که برای ارزش تجاری به کار نمی رود.
در نقاشی اثری که خلق می شود بر اساس محور همنشینی و محور جانشینی هستند که هر یک از آنها نیاز به توضیح دارد.
محور همنشینی آثار ریالیسمی می باشد که جوهره آن بر مبنای واقعیت است. به طوریکه هنرمند با توجه به اشکال، اشیا و انسان و مواردی که در پیش رو دارد اقدام به کشیدن طرح از روی الگو می کند.
اما در محور جانشینی که می توان آثار انتزاعی و آبستره را مثال زد، خلق این آثار برگرفته از تخیل و اقتباسی از آثار دیگران می باشد.
در نقاشی انتزاعی هنرمند بدون اشاره به طبیعت، و با توجه به ادراک و حس شاعرانه خود آثاری را بر طبق این مورد خلق می کند، که بیان تازه ای از ابراز احساسات هنرمند را نشان می دهد.
نقاشی را می توان به عنوان یک پدیده ای دانست که از ترکیب رنگ ها به وجود آمده و ساخته دست انسان است. این هنر همینطور نیستی را به هستی در آورده و پدیده ای را شکل می دهد که وجود خارجی ندارد.
در واقع یکی از مهم ترین شکل های هنر در زندگی روزمره انسان نقاشی است. زیرا که نقاشی به شکل های متنوع می تواند در سایر هنرها از جمله تصویرگری کاربرد داشته باشد.
ابزاری که در نقاشی به کار می رود شامل بوم، مواد رنگی، کاغذ، رنگ روغن و غیره می باشد که به کار بردن رنگ دانه محلول در یک عامل چسبنده و یا محلول رقیق کننده بر روی سطح نگهدارنده مانند کاغذ، بوم و یا دیوار منجر به یک اثر هنری که نقاشی نام دارد می گردد.
تصویرگری
تصویر گری از زمره هنرهای کاربردی است که در آن هنرمند از عناصر تجسمی برای بیان ادراک و ایده های خود به بهترین نحو سود می جوید. این هنر زیر شاخه ای از گرافیک می باشد. تصویر گری می تواند یک نقاشی، عکس و یا موارد دیگر باشد.
مهم تر آنکه در تصویرگری نوعی استقلال و تمایز از سایر هنرها را می توان مشاهده کرد که می تواند برای هنرمند و کسی که تصویری را به نمایش در می آورد یک نوع خودنگری مسئولانه و مستقلانه را ایجاد کند.
مهم ترین تفاوت های نقاشی با تصویر گری
- تصویرسازی یا همان تصویر گری با هدف خاصی پدید می آید که به نسبت نقاشی، هدفمند تر بوده که در آن هدف و مقصود مخاطب و یا سفارش دهنده مد نظر قرار می گیرد.
- در تصویر گری هنرمند نمی تواند تابع حس درونی خود باشد، به این صورت که اغلب کار به او سفارش می شود.در حالی که در نقاشی هنرمند تا حدود زیادی تابع حس درونی خود می باشد و می تواند براساس آنچه که خود مد نظر دارد، بدون آنکه کسی به او سفارشی دهد نسبت به خلق اثر خود اقدام کند.
- تصویر ساز و هنرمند تصویرگری باید همواره از دانش روانشناسی، معماری، آداب و سنن و آیین و مراسم مذهبی، طراحی حیوانات و سایر فنون و علوم هنری برخوردار باشد.در صورتی که یک نقاش نیاز چندانی به اینگونه دانش ها نداشته و آثار و پدیده هارا بر اساس آنچه که از ادراک و احساسات درونی خود دریافت کرده خلق می کند.
- در واقع نقاشی یک نوع خود بیانگری است، این در حالیست که تصویرگری فقط ارزش تجاری دارد.
- در نقاشی نیاز به توضیح نوشته در آن نیست و خود اثر یک پدیده و یا هنر محسوب می شود، ولی تصویر گری همواره با یک نوشته همراه است.
- با اینکه نقاشی و تصویرگری دو هنر تجسمی به حساب می آید، اما هر کدام از هنرمندان آن با هم فرق دارند، که هر یک پیامی را در هنر خود به مخاطبانشان منتقل می کنند.
نوع ابزاری که در نقاشی به کار می رود بر طبق آنچه که در بالا نیز به آن اشاره شد با وسایلی که تصویر گری به کار برده می شود کاملا متفاوت و متمایز است.