راز و رمز طراح گرافیک حرفه ای شدن
راز و رمز طراح گرافیک حرفه ای شدن
این مقاله در زمینه آموزش طراحی گرافیک است. در این مقاله به راز و رمز ، راهکار و نکاتی برای طراح گرافیک حرفه ای شدن میپردازیم. اگر دنبال رشته طراحی گرافیک ، آموزش طراحی گرافیک ، آموزش طراحی گرافیک تهران ، دوره جامع گرافیک و آموزش حرفه ای گرافیک هستید این مقاله را مطالعه نمایید.
طراح حرفه ای مشخصات بسیاری دارد که از آنها میتوان به مشخصات زیر اشاره کرد. اگر میخواهید طراح حرفه ای باشید باید تمام مشخصاتی که در مقاله اشاره شده است را داشته باشید.
اخلاق حرفه ای
اخلاق از مهمترین عوامل در طراح حرفه ای شدن است. داشتن اخلاق حرفه ای موجب رضایت سفارش دهنده و افزایش بهره وری میشود. طراح و سفارش دهنده هردو انسان هستند پس ارتباط اجتماعی پدید می آید. و در این ارتباط داشتن برخورد حرفه ای و اخلاق کاری بسیار مهم است. وظیفه طراح تنها طراحی نیست بلکه خیلی مساثل را باید اهمیت بدهد. یکی از آنها همین اخلاق حرفه ای داشتن است.
– طراح باید در تمامی مراحل صداقت داشته باشد.
– اخلاق حرفه ای حکم میکند طراح کاری که طراح دیگر بر روی آن کار کرده یا مشغول کار بر روی آن هست را قبول نکند و تنها زمانی کار را قبول کند که قرارداد طراح قبلی تمام شده باشد.
– اخلاق حرفه ای یعنی تمام اطلاعات ، روش های تولید و بحث اقتصادی سفارش دهنده را محرمانه بداند.
– اخلاق حرفه ای یعنی اگر سفارشی با اصول اخلاقی او مغایرت دارد نباید آن را قبول کند.
– طراح حرفه ای نباید در مورد کار یک طراح دیگر بد بگوید و تنها میتواند انتقاد منطقی و بی طرفانه داشته باشد.
– طراح حرفه ای طرح هایی که به گروهی از جامعه یا عموم ضربه میزند قبول نمیکند.
– طراح حرفه ای نباید در کارش کمکاری و بی دقتی وجود داشته باشد.
مسئولیت پذیری
طراح حرفه ای در برابر کارش احساس مسئولیت میکند. با وجدان و وظیفه شناس است. سفارش دهنده را بیش از حد منتظر نمیگذارد. وقتی جلسه ای با سفارش دهنده تعیین شده است سر ساعت حاضر میشود و به جلسه توجه میکند.
وقتی سفارش دهنده مسئولیت پذیری شما را ببیند بیشتر به شما اعتماد میکند. و دیگر برای هر مرحله از شما ارائه نمیخواهد. کارمندان شما وقتی مسئولیت پذیری شما را ببینند مطمئن میشوند شما به دیگر تعهدات خود عمل میکنید.
طراح حرفه ای برای طرح به اندازه کافی وقت میگذارد و برای کارش ارزش قائل است. بهترین کار خود را اجرا میکند.
رضایت سفارش دهنده و مخاطب
طراح حرفه ای رضایت سفارش دهنده را مهم میداند. و برایش ارجحیت دارد. همانگونه که طراح باید نسبت به طرحی که ارائه میدهد رضایت کامل داشته باشد و قابل ارائه بداند ، باید بیشتر به رضایت سفارش دهنده اهمیت بدهد. در مورد کارهای تبلیغاتی باید برای رضایت مخاطب بیشتر از رضایت سفارش دهنده اهمیت قائل شد. اگر اصل رضایت سفارش دهنده و مخاطب در کارهای گرافیکی رعایت نشود ، به مرور زمان موجب حذف شدن از صحنه بازار میشود. ولی اگر به رضایت سفارش دهنده و مخاطب اهمیت بدهد و احساس تشویق برای سفارش کارهای جدید برای سفارش دهنده و یا دیدن کارهای جدید برای مخاطب ایجاد کند. به رشد حرفه کمک کرده است. اگر نارضایتی پدید آید موجب تبلیغ منفی خواهد شد.
توجه به این نکته مهم است که مشتریان و مخاطب های ناراضی در انتقال احساس خود فعال تر هستند. و این مسثله توجه به اصل رضایت را مهم تر و حساس تر میکند.
انتظار مخاطبین ثابت نیست و با توجه به شرایط اجتماعی و سیاسی تغییر می کند و طراح حرفه ای شرایط را بسیار مورد توجه قرار می دهد. برای رضایت سفارش دهنده عوامل زمان تحویل سفارش ، قیمت ، تحویل نمونه ، رنگ ، طرح و ارتباطش با موضوع مطرح است. طراح حرفه ای انتظارات سفارش دهنده و مخاطب را میشناسد و بر اساس آنها طراحی میکند. طراح باید تا حدی که از قواعد و اصول خارج نشود بر طبق سلیقه سفارش دهنده کار کند.
دانش و مهارت
از مهمترین مشخصات افراد حرفه ای دانش و مهارت آنهاست. مهارت خود را با تمرین میتوانید افزایش دهید. تمرین هایی را در بازه زمانی مشخص تعیین کنید و خود را متعهد به انجام آن بدانید. طراحان حرفه ای برای هر طرح تحقیق بسیار میکنند. این تحقیق ها به افزایش دانش کمک میکند. تنها به دانشی که در دانشگاه یا کلاس کسب کردید اکتفا نکنید و خود را متعهد بدانید اطلاعات جدیدتر به دست بیاوردید. اکثر سفارش دهنده ها به طراحی نیاز دارند که به نرم افزارها تسلط خوب داشته باشد. طراح حرفه ای تنها به داشتن مهارت در فتوشاپ اکتفا نمیکند و با نرم افزارهای مختلف آشنایی دارد. طراح حرفه از دنیای نرم افزارها خارج نمیشود به خوبی با ایلوستریتور و ایندیزاین آشنایی دارد. طراح حرفه ای از تخصص های مرتبط مثل چاپ ، عکس و طراحی اطلاع کافی دارد. و از آخرین تغییرات در حوزه گرافیک اطلاع دارد. طراح حرفه ای مهارت ارتباطی دارد و به خوبی میتواند با سفارش دهنده یا مخاطب از طریق طرح ارتباط برقرار کند.
مدیریت زمانی
طراح حرفه ای مدیریت زمانی عالی دارد میان وظایفش در طراحی و زندگی شخصی اش. مدیریت زمانی خیلی در حرفه ای بودن مطرح است. برای اینکه در زمینه مدیریت زمانی حرفه ای شوید کارهای زیر را انجام دهید:
– تمام مراحل کار را لیست کنید. و طبق لیست کارهارا انجام دهید. هر روز صبح لیست را چک کنید و برای تمام زمانتان در روز برنامه داشته باشید.
– اگر پروژه های مختلف دارید و طرح های مختلف دارید که روی آنها کار کنید. مهمترین این طرح ها را شناسایی کنید و روی آنها بیشتر زمان بگذارید. ممکن است یک طرح به تحقیق بیشتری نیاز داشته باشد. یا طرحی باید زمان بیشتری گذاشته شود. باید این طرح ها شناسایی شود و تمام آنها اولویت بندی شود.
– برای کارهایی که ارزش ندارند وقت هدر ندهید. به کارتان بیشتر اهمیت بدهید.
– در کار تمرکز داشته باشید. تمرکز بسیار به مفید بودن زمان کمک میکند. اگر در محیطی کار میکنید که موجب حواس پرتی میشود و تمرکز شما را به هم میزند آن محیط را عوض کنید یا بررسی کنید و عوامل حواس پرتی را کم کنید.
– به کار علاقه مند باشد و اهمیت بدهید. زمانی که از کار خوشتان بیاید بهترین استفاده را از زمان خواهید داشت.
– کارهارا تقسیم بندی کنید.
– اتفاقات غیر منتظره را پیش بینی کنید. ممکن است کامپیوتر شما خراب شود و زمان تحویل کار عقب بیافتد.
خلاقیت
یک طراح حرفه ای خلاقیت بالایی دارد. ایده پردازی میکند و در مورد فکر کردن به ایده خوب زمان میگذارد. طراح حرفه ای ذوق هنری دارد و خلاقیت و هنر را به خوبی با هم ترکیب میکند.
آرشیو و آلبوم
طراح حرفه ای از فونت ها آرشیو و از طرح هایش آلبوم دارد. این کمک میکند در جلسات با سفارش دهنده آنها را نشان دهد و متوجه سلیقه و خواسته او شود.
نظارت کامل و دقیق در تمام مراحل کار
طراح حرفه ای به تمام مراحل کار نظارت کامل دارد. در مراحل زیر دقت داشته باشید کنید
– در جلساتی که با سفارش دهنده تشکیل میدهید بسیار دقت داشته باشید تا به خوبی با سلیقه و خواسته او آشنا شوید.
– در مورد تعیین هزینه دقت داشته باشد و هزینه را خیلی بیشتر یا کمتر تخمین نزنید که موجب کنسل شدن سفارش یا برخورد به مشکل شود.
– برای ایده پردازی وقت کافی بگذارید
– به ساختار بصری بسیار توجه کنید
– تایپوگرافی خوب به کار ببرید.
– برای کار گروهی انعطاف پذیر باشید.
– با تکنولوژی پیش بروید. برای نرم افزارها وقت بگذارید و تسلط پیدا کنید
– طرح را به خوبی بررسی و بازبینی کنید
– با سفارش دهنده در تمام مراحل همکاری کنید. و از نظرات او استقبال کنید
– کار خود را به دقت نقد کنید.
همکاران و زیردستان در کارهای گروهی
طراح حرفه ای خودش را با همکاران خود مقایسه نمیکند. در کارهای گروهی خود را با مدیر قبلی مقایسه نمیکند. سعی نمیکند شبیه همکار یا مدیر قبلی باشد. مقایسه بسیار اشتباه است و موجب میشود خود را سرزنش کنید که چرا تفاوت دارید. و اثری مخرب روی پیشرفت شما دارد. طراح حرفه ای همکاران خود را رقیب نمیداند . حتی ممکن است از همکاران خود کمک بگیرد و مشورت بخواهد. شما میتوانید مدیر قبلی یا همکار خود را الگو در نظر بگیرید ولی نباید حسادت داشته باشید. طراح حرفه ای زیاد شکایت نمیکند و اگر نارضایتی دارد از محیط یا سفارش ، سعی میکند بدون دادن انرژی منفی و به دور از احساسات زیاد و منطقی بیان کند.
اگر میخواهید طراح حرفه ای شوید در دوره های گرافیک آموزشگاه طرحستان ثبت نام کنید.
منابع: مجله پیکره دوره دوم نویسنده: کیان اشرافی و سودابه صالحی
فصلنامه مدیریت 1387 نویسنده: موسی نجفی
1 نظر