آموزش طراحی پارچه و لباس
لباس هر فرد بیانگر شخصیت، قومیت و فرهنگ منطقه زندگی او است. آموزش طراحی پارچه و لباس یک رشته هنری است که علاقهمندان بسیاری را به خود جذب کرده است. رشته طراحی پارچه یکی از رشتههای پرطرفدار در دنیای مد است و بازار کار ویژه خود را دارد. طراحی پارچه ترکیبی هوشمندانه از طراحی خلاقانه، ترکیب رنگ و الگو است. طراحان پارچه و لباس با استفاده از رنگها و الگوها آثار هنرمندانهای را خلق میکنند. یک نمونه کار خوب میتواند باعث پیشرفت شغل شما شود.
معرفی رشته طراحی پارچه – گرایش طراحی لباس
اگر به دور و اطراف خود نگاهی بیاندازید، خواهید دید که بیشتر لوازمی که در محیط ما هستند از پارچه ساخته شدهاند. برای مثال لباسها، مبلمان، پتو، پرده، فرش و … همگی از پارچه تهیه شدهاند. طراحی پارچه روند ایجاد طرح و نقش روی پارچه است. افراد حاضر در این رشته باید روی تار و پود پارچه نقشهای خلاق طراحی کنند.
رشته طراحی پارچه شامل سه گرایش است:
طراحی لباس
طراحی چاپ پارچه
طراحی بافت پارچه
رشته آموزش طراحی پارچه گرایش طراحی لباس به دو شاخه تک دوزی و صنعت تقسیم میشود:
تک دوزی: تک دوزی شاخهای از طراحی لباس است که فرد لباسها را برای افراد مختلف طراحی و یا میدوزد.
صنعت: صنعت بخش کاربردی در گرایش طراحی لباس است. این شاخه به چندین بخش تقسیم میشود. از جمله بخشهای آن پیراهن زنانه، مردانه، بچهگانه، جین و … هستند.
در این رشته طراحی کاربردی و طراحی مد به دانشجویان آموزش داده میشود. طراحی کاربردی شامل آموزش طراحی لباسهای مشاغل مختلف از جمله پرستاران، ارتش و سایر لباسها است. در طراحی مد نیز طراح باید طرح خود را خلق کند و ایدههای جدیدی را خلق و وارد بازار کند.
دروس تخصصی رشته کارشناسی طراحی پارچه
رشته طراحی پارچه یک رشته هنری است که علاقهمندان به آن باید با فرهنگ و پوشش مردم جامعه خود آشنا شوند. دوره کارشناسی پیوسته شامل واحدهای زیر است:
دروس پایه : 26 واحد
دروس اصلی : 39 واحد
دروس تخصصی : 39 واحد
دروس انتخابی : 6 واحد
دروس تخصصی این رشته کارگاه چاپ سنتی، کارگاه چاپ سیلک، کارگاه چاپ سیلک اسکرین، کارگاه بافت (تار و پود)، کارگاه بافت (دورو)، کارگاه بافت صنعتی، مدیریت تولید، طراحی پارچه تخصصی (1، 2 و 3)، معماری داخلی، زبان تخصصی، کارآموزی و پروژه نهایی هستند.
رشته طراحی پارچه و لباس به چه مهارت هایی نیاز دارد؟
اگر افراد در رشته مورد علاقه خود تلاش کنند، کسب و کار قوی نیز خواهند داشت. فعالیت و کار در رشتهای که به آن علاقه دارید باعث پیشرفت شما خواهد شد. برای تبدیل شدن به یک طراح حرفهای مهارتهای زیر را نادیده نگیرید.
روحیه رقابتی
صنعت مد به شدت رقابتی است و طراحان باید با انگیزه و روحیه رقابتی خود تلاش کنند.
مهارت تصمیم گیری
دانستن چگونگی ایجاد تغییرات در مدلها و طرحها برای پیشرفت در شغل خود.
مهارت استفاده از رایانه
طراحان برای پیشرفت در کار خود باید بتوانند با نرمافزارهای گرافیکی و روز دنیا کار کنند.
آپدیت بودن
طراحان مد باید به روز باشند و از روند فعلی مد مطلع شوند.
مهارت خیاطی
طراح لباس باید در خیاطی مهارت فوقالعاده داشته باشد تا طرح خود را واقعی کند.
خلاقیت
یک طراح پارچه و یا لباس باید خلاقیت به خرج دهد و لباسهای جدید و جذاب خلق کند.
بازار کار رشته طراحی پارچه و لباس به چه صورت است؟
بازار کار برای رشتههای طراحی پارچه و طراحی لباس گسترده است. افراد با توجه به توانایی خود وارد بازار کار این رشتهها میشوند. امروزه، مردم به مد لباس و پارچه اهمیت زیادی میدهند و رقابت در این رشته زیاد است. دانشآموختگان در رشته طراحی پارچه میتوانند در مزونها، کارگاهها و کارخانهها فعالیت کنند. این افراد میتوانند در زمینههای تولید کاغذ دیواری، پارچه متری و … کسب درآمد کنند و حتی با آموزش طراحی لباس و آموزش طراحی پارچه کلاسهای خصوصی برگزار کنند.
بازار کار برای رشته طراحی لباس رو به افزایش است. فارغالتحصیلان این رشته حتی اگر علاقهای به استخدام شدن در شرکتها را ندارند، میتوانند با سرمایه اندک برای خود شغلی دست و پا کنند. طراحان لباس میتوانند با برندهای داخلی و یا خارجی همکاری کنند. این افراد با استعداد و تواناییهای خود لباسهایی را برای جامعه طراحی میکنند. آنها میتوانند هم با کارخانهها فعالیت کنند و هم طرحهای خود را به صورت فریلنسری به فروش برسانند.
بیشتر بخوانید: آموزش جنسیت سازی لباس
نرم افزارهای کاربردی در طراحی پارچه
نرمافزارهای بسیاری برای سهولت در طراحی پارچه وجود دارند. آشنایی با نرمافزارها و داشتن دانش مربوط به آن برای یک طراح پارچه ضروری است. نرمافزارها علاوه بر سرعت بخشیدن به کار، طرحها را جالبتر میکند و خلاقیت را افزایش میدهد. طراحی دستی زمان زیادی میبرد و بدون عیب و نقص نیست. در این صورت اگر طراحان از نرمافزارها استفاده کنند، کار بسیار سریع و راحتتر انجام خواهد شد. بنابراین؛ طراحی پارچه با نرم افزار یک بخش مهم از شغل طراحان است.
از نرمافزارهای مشهور، محبوب و کاربردی در طراحی پارچه، ادوبی فتوشاپ (Adobe Photoshop)، ایلوستریتور (Illustrator) و پروکریت (Procreate) و پترن دیزاین (Pattern Design) هستند. هر یک این برنامهها ابزارهای قدرتمندی برای طراحی پارچه را ارائه میدهند. هر نرمافزار کاربرد مخصوص به خود را دارد. برای مثال طراحان از آنها برای طراحی، الگوسازی، مدیریت طرحها و کارهای دیگر استفاده میکنند.
اگر در استفاده از فتوشاپ یا ایلوستریتور برای طراحی پارچه دچار سردرگمی شده اید، پیشنهاد میکنیم مقاله تفاوت فتوشاپ و ایلوستریتور را مطالعه نمایید.
آموزش طراحی پارچه با نرم افزارهای فتوشاپ و ایلوستریتور
نرمافزارهای فتوشاپ و ایلوستریتور برای طراحی پارچه و لباس مورد استفاده قرار میگیرند. فتوشاپ یک برنامه حرفهای برای ویرایش و ادیت تصاویر، طراحی مد و رنگآمیزی استفاده میشود. افرادی که به فتوشاپ مسلط هستند، میتوانند به راحتی فعالیتهای مربوط به طراحی پارچه و لباس را با آن انجام دهند.
نحوه کار با نرمافزار ایلوستریتور نیز مانند فتوشاپ است. این برنامه قدرتمند برای طراحی استفاده میشود و امکانات قابل توجهی از جمله ابزار کنترل رنگ، افکتهای گرافیکی و براشهای متفاوت دارد. طراحان با استفاده از ایلوستریتور الگوهای منحصربهفردی را ایجاد میکنند و با افزودن گزینههای سفارشیسازی آثار جذابی خلق میکنند. این برنامه از مناسبترین نرمافزارهای صنعت مد به حساب میآید.
آموزش طراحی لباس با نرم افزار مارولوس
نرمافزار مارولوس (Marvelous) یک نرمافزار طراحی لباس سه بعدی و از بهترینهای صنعت مد است. این نرمافزار از اصول اولیه ایجاد الگو و شبیهسازی لباس تا تکنیکهای پیشرفته در طراحی پارچه را در خود گنجانده است. این برنامه یک انتخاب فوقالعاده برای طراحان مد، طراحان لباس، افراد علاقهمند به هنرهای دیجیتالی و طراحان پارچه است. مارولوس با راهنمای گام به گام خود به افراد این امکان را میدهد که مهارت خود را افزایش دهند.
جمع بندی
طراحی پارچه و لباس یکی از محبوبترین رشتهها است. صنعت مد هر روز در حال پیشرفت است و سبکهای جدید به آن اضافه میشوند. بازار کار این صنعت همیشه پررونق است و هنرمندان همواره میتوانند برای خود درآمدزایی کنند. اگر علاقهمند به یادگیری این هنر هستید، میتوانید در دورههای آموزش طراحی پارچه و لباس آموزشگاه طرحستان شرکت کنید.