معرفی شاخه های رشته طراحی گرافیک | طرحستان
رشته طراحی گرافیک شاخه های مختلفی دارد که گاهی با هم ترکیب می شوند و هم پوشانی می کنند ولی هر کدام دارای حوزه ی تخصصی خود هستند که طراح اگر می خواهد حرفه ای در آن زمینه فعالیت و درآمد خوبی داشته باشد باید آنها را به خوبی بشناسد و دانش و مهارت مرتبط به آنها را کسب کند. هرکدام از این شاخه ها دنیای گسترده و بازار کارخوبی دارند که با سپری کردن آموزش گرافیک، مهارت کافی را کسب خواهید کرد. در این مطلب معرفی شاخه های رشته طراحی گرافیک را خواهیم داشت با آموزشگاه طرحستان همراه باشید.
موشن گرافیک
موشن گرافیک با کمک افکت های بی نظیر، جذابیت رنگی و تنوع تصاویر گرافیکی یکی از محبوب ترین زمینه ها در بازارکار است. تفاوت های شاخصی نسبت به سایر شاخه های رشته طراحی گرافیک دارد و می توان آنرا یک رشته مستقل دانست و میان انیمیشن و گرافیک قرار دارد. مدلسازی و تصویر سازی از جمله تخصص هایی است که طراح در این زمینه نیازمند کسب آنهاست.
موشن گرافیک متحرک سازی آثار گرافیکی به همراه صدا هست ونیازی به بازیگر، فیلمبرداری و نورپردازی ندارد. موشن گرافیک به دلیل اثرگذاری بالا بر بیننده و روشی عالی و مقرون به صرفه کاربرد بسیار قوی در زمینه ساخت تیزرهای تبلیغاتی و برنامه های آموزشی دارد، البته اینها تنها کاربردهای موشن گرافیک نیست و با کمک تکنیک های مختلف مانند انیمیشن دوبعدی و سه بعدی افکت های بصری و تکنیک های سینمایی برای ساخت موزیک ویدیو، برنامه های موبایل، وب سایت ها و برنامه های تلویزیونی هم کاربرد دارد.
طراحان موشن گرافیک، کار را با طراحی استوری برد شروع می کنند و سپس به مفهوم با کمک تکنیک های مختلف به آنها جان می بخشند. طراحان موشن گرافیک باید مهارت های طراحی گرافیکی و دانش مبانی انیمیشن سازی و متحرک سازی داشته باشند و سپس با توجه به صنعت مورد توجه شاید دانش کدنویسی، مدلسازی و بازاریابی نیز نیاز باشد.
رشته موشن گرافیک بازار کار بسیار خوبی دارد و نسبت به بقیه زمینه ها تقاضا بیشتر است. موشن گرافیک بسیار وابسته به تکنولوژی هست و با توجه به رشد سریع تکنولوژی آینده این رشته بسیار عالی خواهد بود و احتمال کمرنگ شدن آن غیرممکن است.
طراح گرافیک چاپ
طراحی گرافیک چاپ یکی از شاخه های رشته طراحی گرافیک و آموزش گرافیک است که خودش نیز زیر شاخه های دیگری دارد و با رشد انواع دیجیتال پوسترها و کاتالوگ ها بازهم جایگاه خوبی در بازار دارد. طراحی گرافیک های تبلیغاتی و بازاریابی در این شاخه قرار دارد که بازار کار خوبی هم دارد و برای حرفه ای شدن نیازمند آموزش گرافیک هستید و طراح در زمینه طراحی پوستر، کاتالوگ، مجلات و کارت ویزیت فعالیت دارد. شاخه دیگر این زمینه که آن هم بازار کار خوبی دارد و به آموزش گرافیک نیاز دارد، طراحی گرافیک چاپ انتشارات است که طراح این زمینه فعالیت های مربوط به طراحی و صفحه آرایی دارد.
طراحان گرافیک در زمینه طراحی های چاپی تلاش در چیدمان و ایجاد تعادل کامل بین متن و گرافیک دارند و طرحی را ایجاد می کنند که هم از نظر زیبایی جذاب باشد و هم برای مجلات ، کتاب ها ، روزنامه ها ، بروشورها ، پوسترها و موارد دیگر به راحتی قابل استفاده باشد. برای طراحان گرافیک فعال در زمینه های چاپی تصاویر، فونت و نوع چاپ از اهمیت ویژه ای برخوردار است، مخصوصاً اگر متن زیاد باشد. علاوه بر آموزش گرافیک، دانش رنگی، آشنایی با مراحل چاپ و تولید نیز برای موفقیت در این حرفه ضروری است.
رابط کاربری
UI Designer یا طراح UI یکی از شاخه های رشته طراحی گرافیک است که در زمینه طراحی نرم افزارهای تحت وب، نرم افزارهای کامپیوتر و موبایل است و میان قابلیت فنی و زیبایی تعادل برقرار می کند. طراحان در این شاخه از رشته طراحی گرافیک علاوه بر آموزش گرافیک نیازی به یادگیری کامل و حرفه ای زبان های تحت وب ندارند ولی تا حدودی باید با قابلیت ها، استانداردها و کارایی های زبان های برنامه نویسی مانند HTML، CSS و JavaScript آشنا باشد تا بهترین روش را برای طراحی انتخاب کنند و کاربر راحت و بدون مشکل با سایت و نرم افزار مورد نظر کار کند.
طراحان گرافیک در این شاخه از رشته های گرافیک چیدمان صفحات وب سایت ها، طراحی قالب ها مانند وردپرس، طراحی برنامه و گرافیک برنامه ها را طراحی می کنند و از نزدیک با توسعه دهندگان همکاری دارند تا از عملکرد مناسب طراحی های خود اطمینان داشته باشند.
به دلیل پررنگ بودن فضای مجازی در زندگی روزمره و نیاز ضروری شرکت ها و موسسات به سایت و اپلیکیشن موبایل رابط کاربری به یکی از مشاغل پر تقاضای طراحی گرافیک در زمینه وب سایت ها و اپلیکیشن های موبایل ها تبدیل شده است و حضوری قوی در کسب و کار های آنلاین دارد و طراح درآمد خوبی می تواند داشته باشد.
طراح بسته بندی
طراحانی که وظیفه طراحی بسته بندی دارند باید علاقه و دانش درمورد چگونگی برقراری ارتباط محصول با مشتری، تئوری رنگ ها و اشکال و روانشناسی آنها، صنعت چاپ و برند سازی داشته باشند. وظیفه آنها ایجاد طرح هایی برای بهبود شرایط نگهداری، حمل و نقل و جلب توجه مصرف کننده در فروشگاه هاست. طراحی ها در این زمینه هم شامل طرح های اولیه و هم کار با نرم افزارهای گرافیکی است که آموزش گرافیک برای افزایش مهارت در این موارد نیازی ضروریست.
بسته بندی مناسب که طراحی خوبی داشته باشد تأثیر بسیاری بر جذب مشتری و ثبت شدن در ذهن را دارد. اکثر محصولات به منظور توزیع و فروش نیاز به طراحی خاص برای بسته بندی دارند تا هم در اطلاع رسانی موفق باشند و هم خریداران را ترغیب کنند مشتری دائمی برند شوند. هرچه کالا کیفیت خوبی داشته باشد اگر بسته بندی خوبی نداشته باشد فروش کمی برای برند به همراه خواهد داشت.به این دلیل که طراح بسته بندی مستقیماً از طریق طرح هایش با مصرف کنندگان ارتباط برقرار می کند، طراحی بسته بندی را به ابزاری بسیار مهم در بازاریابی تبدیل کرده است و اهمیت آموزش گرافیک را بیشتر کرده است.
تصویر سازی گرافیکی
تصویر سازی ، نمایشی واقعی مانند تصویر از یک ایده و یا الهام است. تصویرسازی با طراحی گرافیکی تفاوت بسیار دارد و از نظر فنی نمی توان آنرا نوعی از طراحی گرافیکی دانست چون وظیفه طراحی گرافیک انتقال عالی یک پیام به کمک طرح های گرافیکیست و احساسات شخصی را دخیل نمی کنند و طرح هایشان بیان کننده ایده ها و اهداف برند هست ولی تصویرسازی وظیفه انتقال احساسات طراح را دارد.
اگر تصویرسازی برای کاور کتاب و مجله، بسته بندی محصولات، وب سایت ها و بیلبوردهای تبلیغاتی استفاده شود، و ترکیب هر یک از آنها به ویژه نوع دیجیتالی با طراحی گرافیک می تواند نوعی تصویرسازی گرافیکی را ایجاد کند، و آن را یکی از شاخه های رشته طراحی گرافیک می توان دانست.
هویت بصری
هویت بصری مجموعه ای از عناصر برندینگ است که تصویری را ایجاد می کند که مدیران و صاحبان کسب و کار به دنبال آن هستند. این زمینه نیازمند طراح گرافیک حرفه ای هست که آموزش گرافیک مناسب سپری کرده است، تا به کمک هویت بصری ارتباط قوی میان برند و مخاطبان برقرار کند. هویت بصری از مهم ترین جنبه های همه کسب و کار هاست؛ کسب کار مهم نیست بزرگ باشد یا کوچک در هر صورت نیازمند هویت بصری هست، تا ارزش برند بالا برود و مخاطبان افزایش پیدا کنند و طراح گرافیک در این زمینه درآمد خوبی خواهد داشت.
مهم ترین دانش های مورد نیاز در این شاخه تایپوگرافی، روانشناسی رنگ ها و فرم هاست و اهمیت شرکت در دوره های آموزش گرافیک را بیشتر کرده است. تایپوگرافی تکنیکی هست که متن را جذاب تر و خوانا تر می کند و نوعی زبان بصری و هنر پردازش متن است. تایپوگرافی در برندینگ اهمیت بالایی دارد، تایپوگرافی وظیفه دارد علاوه بر رساندن اطلاعات برند به مخاطبین، احساس خوبی ایجاد کنند و مخاطبین به راحتی اطلاعات را بخوانند و جذب شوند. هر رنگ و فرم احساس مخصوص به خود را دارد، طراح گرافیک نیازمند آموزش گرافیک، دانش در مورد روانشناسی رنگ ها و فرم هاست تا بر تاثیری که بر بیننده دارند تسلط داشته باشد و با توجه به هدف برند بهترین طرح را انتخاب کند.
طراحی گرافیک محیطی
فعالیت هایی همچون نقاشی های دیواری، فضاهای جشنواره ها، فضاهای کنفرانس ها و نمایشگاه ها در این زمینه قرار دارند. شاخه گرافیک محیطی ارتباطی قوی با طراحی دکوراسیون داخلی دارد و طراح علاوه بر آموزش گرافیک نیازمند اطلاعات و دانش در زمینه طراحی دکوراسیون داخلی هم هست.