طراحان حرفه ای برای طراحی لوگو چگونه ایده پردازی میکنند؟
شاید به عنوان صاحب و مدیر کسب و کار فکر کنید چرا باید طراح گرافیک برای طراحی لوگو استخدام کنم؟ یا اصلا چرا به لوگو نیاز است؟ اشتباه نکنید طراحی موفق و اصولی لوگو مساویست با معرفی خوب محصولات شما.
برندی که لوگو نداشته باشد از نظر مشتریان حرفه ای نیست و حرفی در بازار رقابتی نمی تواند داشته باشد. در زمینه های دیگر برند هرچقدر هم قوی عمل کند اگر لوگوی خوبی نداشته باشد نمی تواند ارتباط خوبی با مخاطبان برقرار کند.
برای طراحی لوگو باید طرحی خاص و زیبا ارائه کرد تا برند متمایز باشد و بتواند مشتری دائمی پیدا کند. مهم ترین و اصلی ترین مسئله در طراحی لوگو ایده پردازی است؛ ایده هایی خلاقانه که لوگویی زیبا و منحصر به فرد خلق شود تا بیشترین تاثیر را بر ذهن بیننده داشته باشد.
برای طراح گرافیک حرفه ای شدن یکی از مهم ترین نیازها شرکت در کلاس گرافیک و سپری کردن آموزش گرافیک است.
در ادامه ابتدا دلیل اهمیت لوگو و سپس روش هایی ساده که طراحان گرافیک برای ایده پردازی طراحی لوگو استفاده می کنند را بیان می کنیم. با آموزشگاه طرحستان همراه باشید.
دلیل اهمیت طراحی لوگو در زمینه برند سازی
چرا لوگو مهم است؟ لوگو اولین تاثیر را چه خوب و چه بد بر ذهن مشتری دارد. مشتری بر اساس لوگو برند را می تواند قضاوت کند.
لوگو برند را بیشتر به مشتری می شناسد و در متمایز شدن و شناخته شدن بهتر اثر دارد . لوگو اگر طراحی موفقی داشته باشد حتی موجب شناخته شدن برند در سطح جهانی می شود. صاحبان کسب و کار برای برند خود به دنبال مشتری جدید هستند و لوگو باید به این هدف کمک کند. لوگو اگر طراحی خوبی داشته باشد برند را شاخص می کند و زمانیکه مشتری چندین انتخاب دارد و نمی داند از محصول کدام شرکت و موسسه استفاده کند لوگو خوب می تواند بر تصمیم او تاثیر داشته باشد. طراحی لوگو موضوع پر اهمیتی است زیرا هم می تواند برای برند مشتریان جدید هدیه بیاورد و هم می تواند مشتریان دائمی را از او بگیرد.
دلیل دیگری که برای اهمیت طراحی لوگو می توان گفت؛ احساس خوب ایجاد کردن برای مخاطبان است. لوگو اگر جذابیت و زیبایی بصری نداشته باشد و فرم ها و رنگ ها با آشفتگی و بدون اصول کنار هم قرار گرفته باشند مخاطب دیدش را از آن می گیرد. طراحی لوگو اگر از نظر زیباشناسی و رنگ شناسی صحیح عمل کرده باشد بیشتر در ذهن بیننده نقش می بندد و نقش بستن در ذهن مشتری یکی از عواملی است که محصول مورد نظر را انتخاب کند.
تعیین هدف مسیر ایده پردازی را روشن می کند
وقتی هدف تعیین نشود ایده پردازی بر چه اساسی باشد؟ اولین مرحله تعیین هدف برند است. طراحان گرافیک حرفه ای جلسات بسیار با مدیران کسب و کار برگزار می کنند تا هدف برند را به خوبی بشناسند و بر پایه آن اهداف لوگو طراحی کنند؛ طراحی لوگو سلیقه ای نیست و باید بر اساس اهداف و پیامی باشد که مدیران می خواهند. شاید طراح به ایده های جالبی برسد ولی هیچ کدام به هویت برند مربوط نباشد. هدف موجب می شود لوگو متفاوت از طرح دیگر لوگوها شود شاید شباهت هایی بین اهداف رقبای برند وجود داشته باشد ولی طراحان گرافیک حرفه ای می توانند بر اساس مهارت و تجربه ای که دارند تفاوتی چشمگیر پیدا کنند و در طراحی خود آن را نشان دهند. از جنبه ای دیگر مدیران کسب و کار در جلساتی که با طراحان گرافیک دارند باید به دنبال نوآوری باشند و اهداف تکراری بیان نکنند.
مردم لوگو را بهتر و سریعتر از متن درک می کنند؛ پس هدف نباید تنها در جملات خودش را نشان دهد و در لوگو باید جای گیرد. هدف ایده پردازی را بسیار ساده تر می کند؛ مسیر را نشان می دهد و به نوعی خودش الهام بخش طراحان گرافیک حرفه ایست.
به عنوان مثال همه شرکت های هواپیمایی هدف در نشان دادن امن بودن پروازهای خود دارند ولی شرکتی به نام belo هدف خود را تشکیل جامعه ای از کارمندان و مهمانان تعیین کرد و طراحی لوگوی این شرکت بازتابی است از این هدف.
طوفان فکری روشی عالی برای ایده پردازی
طوفان مغزی رویکردی است که طراحان گرافیک حرفه ای می توانند به کمک آن متفاوت تر از همکاران خود فکر کنند و ایده هایی ناب پیدا کنند. در طوفان فکری بررسی و تحلیل مجاز نیست، چون کارایی فکر را پایین می آورد. ایده ها هرچقدر هم عجیب و نامعمول باشند نباید دور انداخته شوند و باید روی آنها کار شود. اگر جلساتی تعیین شود که افراد حول این موضوع دور هم جمع شوند و به دور از قضاوت شروع به بیان ایده کنند نتیجه ایده هایی جدید و خاص خواهد بود. ولی اگر امکان تشکیل جلسه نیست طراح در فضایی آرام می تواند شروع به فکر به ایده هایی که هیچ وقت جرأت بیانشان را نداشته است بکند؛ این ایده ها شاید کارایی نداشته باشند ولی فکر را درگیر می کنند و در نهایت به ایده ای می رسد که قابلیت تبدیل به طرح اولیه را داشته باشد.
.
طراحان گرافیک حرفه ای از دیگران مشورت و کمک می خواهند تنها کار کردن و تنها ایده خود را قبول داشتن دلیل بر متخصص و حرفه ای بودن نیست. به عنوان طراح می توانید از دوستان خود بخواهید به شما در ایده پردازی کمک کنند، دور هم جمع شوید و هر ایده ای که در ذهن دارید بیان کنید؛ بیان کردن ایده کمک می کند ذهن خلاق تر شود و ایده های ناب تر پیدا شود. اگر امکانش برای شما نیست مانند طراحان گرافیک حرفه ای عمل کنید و شجاعت داشته باشید در محیطی آرام و به دور از حواس پرتی شروع به بیان ایده هایی کنید که شاید ساده و بی ارزش به نظر برسند؛ نگران نباشید بیان این ایده ها موجب فعالیت ذهن بیشتر حول موضوع شود و در نهایت به همان ایده ای که می خواهید می رسید.
آموزش گرافیک یکی از امکاناتی است که از آن به عنوان منبع ایده پردازی می توان استفاده کرد. در طول مدت آموزش ذهن خلاق تر می شود و در مسیر درست شروع به ایده پردازی می کند.
طراحی راهی برای رسیدن به ایده
ارائه ایده برای طراحی لوگو در ابتدا دشوار به نظر می رسد ولی وقتی شکل، فرم هرچیزی که به ذهنتان می رسد را بکشید و در نهایت وقتی روی آن وقت بگذارید می تواند لوگوی کارآمدی شود.
برای طراح هیچ چیز ترسناک تر از صفحه سفید نیست. طراحان گرافیک حرفه ای زمانی تعیین می کنند تا هر طور شده صفحه پر شود. خلاء ایده پردازی برای همه اتفاق می افتد حتی حرفه ای ها زمانیکه طراح نمی تواند ایده ای برای طراحی پیدا کند بهترین راه حل انتقال انرژی به کاغذ است تا ایده جدید راه خودش را پیدا کند. لازم نیست همه طرح ها جدید باشند لوگوی برندهای دیگر را طراحی کنید تا ذهن در مسیر درست قرار گیرد و متوجه شود چه موضوعی مطرح است. طراحان گرافیک حرفه ای وقتی طرحی می کشند روی آن خوب تمرکز می کنند، در ذهن بررسی می کنند قسمت هایی را مورد توجه خاص قرار می دهند و به جزییات اهمیت می دهند تا آنجایی که به ایده ای تازه و جدید می رسند. طراحی روشی سریع برای رسیدن به ایده است پس صفحه را سفید نگذارید.
تبدیل ایده به ایده
طراحان گرافیک حرفه ای از روش تبدیل ایده به ایده بسیار استفاده می کنند لازم نیست اولین ایده ای که به ذهن می رسد همان ایده ای باشد که برای طراحی لوگو برند مناسب است. باید راهی پیدا کرد تا ذهن شروع به ایده پردازی کند، وقتی این اتفاق بیافتد ایده به ایده تبدیل می شود و این فرآیند ادامه دارد تا به همان چیزی برسد که طراح می خواهد.
توهم خلاق
همه افراد درک یکسانی در مورد موضوعی ندارند و گاهی در تضاد با هم هستند. خیلی وقتها چیزهایی که درک می کنیم واقعیت نیستند. واقعیت ها توسط حواس پنج گانه درک و توسط مغز تفسیر می شوند ذهن هر کس تفسیر متفاوتی دارد و تصاویری متفاوت نسبت به تجربیات فرد، خاطراتش و حرفه اش ایجاد می کند. طراحان گرافیک حرفه ای از این توهم خلاق استفاده می کنند؛ همچنین متفاوت فکر می کنند و به ذهن اجازه پرواز می دهند.
لوگو برندهای معروف، منبعی عالی
طراحان گرافیک لوگوی دیگر برندها را منبع الهام می دانند، برندهای معروف از طراحان گرافیک متخصص استفاده می کنند به همین دلیل لوگوی آنها اصولی و زیبا است و می توانند منبع خوبی باشند تا رشته خلاقیت در ذهن طراح ایجاد کنند. دیدن و بررسی لوگوی برندهای معروف به معنای کپی برداری از آنها نیست بلکه وسیله ایست برای خلاق تر شدن ذهن و آگاهی از ترندها.
طراحان گرافیک حرفه ای وقتی لوگو برندهای معروف را بررسی می کنند تنها به زیبایی دقت نمی کنند؛ به اینکه کدام قسمت ها واقعا خوب کار شده یا اینکه چه قسمت هایی نیاز به پیشرفت دارد توجه می کنند و از این نکات در طراحی خود استفاده می کنند.
لوگوی برندهای معروف در مدت آموزش گرافیک مورد بررسی قرار می گیرند و هنرجو می تواند بررسی های کامل و اصولی به کمک استاد خود بر روی آنها داشته باشد.
شبکه های اجتماعی کمکی عالی برای ایده پردازی
شبکه های اجتماعی نه تنها در زمینه طراحی لوگو بلکه در همه زمینه های طراحی کمکی عالی برای ایده پردازی هستند. طراحان گرافیک حرفه ای مهارت خوبی در چگونگی کار کردن با اینستاگرام و پینترست دارند. به کار بردن هشتگ های مناسب یا دنبال کردن بوردهای مرتبط از مهم ترین مهارت های آنهاست. همچنین با گذاشتن نمونه کار و مطلع شدن از بازخوردها، ایده های بهتر پیدا می کنند.
اگر شغلی می خواهید که هم زیبا و متنوع باشد و هیچوقت توسط ربات ها از بین نرود، آموزش گرافیک را به شما پیشنهاد می کنم تا به طراح گرافیک حرفه ای تبدیل شوید.