وظایف طراح گرافیک
وظایف طراح گرافیک
اگر به کلاس می روید یا به صورت خودآموز گرافیک را یاد می گیرید این مقاله (وظایف طراح گرافیک) برای شما مفید است.
طراح گرافیک وظیفه دارد ایده ها را با پیام های خاص با هنرهای بصری ترکیب کند و ارائه دهد. طراح گرافیک باید بتواندعناصر گرافیکی را با متن ترکیب کند. طراح گرافیک باید به خوبی به دنیای مخاطب قدم بگذارد و با او ارتباط برقرار کند. طراح گرافیک باید زمینه را به خوبی بشناسد و با توجه به زمینه طرح ارائه دهد.
اصول طراحی گرافیک
طراح وظیفه دارد اصول طراحی گرافیک را به خوبی بشناسد و رعایت کند. این اصول باید به خوبی درک شوند و استفاده گردند. اصول طراحی قوانینی است که طراح وظیفه دارد رعایت کند. طراحی گرافیک تنها درباره داشتن خلاقیت نیست و طراح وظیفه دارد اصول را رعایت کند. اصول اساسی عبارتند از تأکید ، تعادل ، تقارن ، کنتراست ، تکرار ، تناسب ، حرکت و فضا. طرح به کمک این اصول متعادل و پایدار می شود.
1- تأکید: طراح وظیفه دارد بر هدف شرکت برای طراحی لوگو یا هدف پوستر برای طراحی پوستر تأکید کند. اگر نام گروه مهم است ، آن را در مرکز توجه قرار دهد و به کمک تایپوگرافی تأکید کند. یا از ترکیبات رنگی خاص استفاده کند.
2- تعادل: هر عنصر وزنی دارد ، وزن می تواند از رنگ ، اندازه یا بافت باشد. طراح وظیفه دارد به خوبی تعادل وزنی رعایت کند. نباید تمام عناصر در یک قسمتی جمع شود و قسمتی سبک تر شود. بدون تعادل طرح زیبایی بصری نخواهد داشت.
3- تقارن: یک خط فرضی رسم و هر عنصر برابر عنصری در طرف دیگر خط است. در تقارن نامتقارن برابری وزن همچنان برقرار است.
4- کنتراست: باعث ایجاد فضا و تفاوت بین عناصر در طراحی می شود. زمینه باید تفاوت رنگی خاصی با عناصر برقرار کند. و طرح قابل درک و خواندن شود. مهمترین عنصر پررنگ تر قرار گیرد یا تفاوت چشمگیری داشته باشد. و هدف به کمک کنتراست بیان شود.
.
5- تکرار: طرح به کمک تکرار رنگی یا شکلی یکپارچه می شود.نباید بیش از حد استفاده شود زیرا موجب کسل کننده شدن طرح می شود.
6- تناسب: اندازه عناصر بصری و وزن عناصر باید تناسب داشته باشند با همدیگر.
7- حرکت: مسئول کنترل عناصر در ترکیب است تا موجب شود چشم از یک عنصر به عنصر دیگر منتقل شود. اگر به طراحی نگاه کنید و نگاه شما ساکن شود آن عنصر بیش از حد از نظر رنگی یا سایزی تفاوت دارد و حرکت را می گیرد.
8- فضا: باید به فضای تنفسی توجه شود. توجه به فضا می تواند طرح را خاص کند. فضا در عین انجام ندادن کاری خاص ، بر عنصرها اثر زیاد دارد.
تایپوگرافی
طراح وظیفه دارد دانش تایپوگرافی داشته باشد. تایپوگرافی هنر ترتیب نوع است. این مهارت و دانش بسیار مهم است که کسب شود. به طرح لحن می دهد. به محتوا شکل می دهد. دانش تایپوگرافی فراتر از حروف چینی و قلم ها است. طراح وظیفه دارد خلاقیت داشته باشد و به بهترین شکل مطالب را به مخاطب نشان دهد تا مخاطب علاقه بیشتری برای خواندن داشته باشد. طرح بندی و رنگ بندی در تایپوگرافی مهم است. تعداد زیادی فونت نباید استفاده شود زیرا طرح را نامرتب نشان می دهد. تایپوگرافی به این دلیل مهم است زیرا که نگاه مخاطب اول به متن طرح جلب می شود. با هنر تایپوگرافی باید بتوان نظر مخاطب را جلب کرد. ترکیبی از تایپوگرافی و گرافیک می تواند خوانندگان شما را راضی کند.
صفحه آرایی
طراح وظیفه دارد به دانش صفحه آرایی مسلط باشد. هدف صفحه آرایی ایجاد لطافت و جلوه بیشتر در خواندن با استفاده از عناصر بصری است. طراح وظیفه دارد برای صفحه آرایی وقت مناسب بگذارد تا مخاطب علاقه و انگیزه بیشتری برای توجه به طرح داشته باشد. در صفحه آرایی تناسب رنگی باید رعایت شود. در صفحه آرایی کتابها ، مجلات و روزنامه ها باید به طراحی مجموعه صفحات توجه کرد تا طرح ها با یکدیگر هماهنگ باشند.راز صفحه آرایی خوب در تنظیم عناصر بصری است. صفحه آرایی ستون طراحی است.
فرآیند طراحی گرافیک
طراح گرافیک باید به تمام مراحل تحقیق ، ایجاد طرح های اولیه ، اصلاح طرح ها ، بررسی دید بصری ، ارائه طرح نهائی تسلط داشته باشد.
– طراح گرافیک وظیفه دارد با مشتری چندین ملاقات داشته باشد تا از سلیقه او به خوبی اطلاع پیدا کند. آرشیو کاری خود را نشان مشتری دهد. اهداف طرح باید به خوبی تعیین شود.
– پیش طرح تهیه کند و به مشتری نشان دهد تا بتواند با توجه به نظر مشتری تغییرات ایجاد کند.
– تعیین هدف طرح.
– تعیین زمان لازم برای ایجاد طرح.
– تعیین قیمت برای سفارش دهنده.
– بعد از اینکه نیاز سفارش دهنده شناسایی شد طراح وظیفه دارد در زمینه آن طرح تحقیقات کند. اگر طراحی مربوط به مخاطب های زیادی می شود باید در زمینه اجتماعی و سیاسی تحقیق صورت گیرد تا نظر مخاطب را بتواند به خود جلب کند.
– جمع آوری اطلاعات در زمینه اصول ، عناصر و مورد استفاده آنها در طرح.
– اطلاعات تایپوگرافی جمع آوری و تعیین شود که در هر قسمت از چه تایپوگرافی استفاده خواهد شد.
– ایده پردازی مرحله بعدی است لازم است طرحی ایجاد شود تا ذهن اطراف آن ایده پردازی کند.
– تهیه طرح های اولیه برای نشان دادن به سفارش دهنده.
– ایده پردازی و توسعه طرح.
– تصحیح کار و با کیفیت کردن طرح.
– ارائه طرح نهائی.
زمینه های گرافیک
طراح گرافیک وظیفه دارد نسبت به زمینه طرح ارائه دهد. طراحی گرافیک از زمینه ها و تخصص های زیادی تشکیل شده است. از طراحی چاپی و وب گرفته تا انیمیشن و موشن گرافیک. طراحی گرافیک فرصت ها و گزینه های بسیاری دارد. میتوان زمینه ها را به دسته های زیر تقسیم کرد:
1- طراحی دیجیتال: به طراحی صفحات گفته می شود. مواردی مانند قرارگیری بنرها ، دکمه ها و لیست ها در صفحات وظیفه طراح است.
2- برند تجاری: هر شرکتی هدف مخصوص به خود را دارد و برند خاص خود را باید استفاده کند. برند وظیفه دارد در ذهن مخاطب بماند. پالت رنگی و تایپوگرافی وسیع در این زمینه مورد استفاده قرار می گیرد.
3- تبلیغات: در هر جامعه ای تبلیغات بسیاری مشاهده می شود. و اثر بسیار زیادی در زندگی اجتماعی دارد. زمان بسیار زیادی در این زمینه صرف می شود تا چند ثانیه بتواند بر مخاطب اثر بگذارد.
4- انتشارات: از مرسوم ترین انواع طراحی گرافیک است. به نشر کتاب یا مجله می پردازد. وظیفه طراح انتقال پیام نویسنده مطلب است.
نرم افزارهای گرافیک
طراح گرافیک وظیفه دارد به نرم افزارهای گرافیک تسلط داشته باشد. در یکی با توجه به زمینه کاری اش تسلط پیدا کند و با تمام نرم افزارها آشنایی داشته باشد. محصولات Adobe مانند Photosho ، Illustrator و Indesign پایه اصلی هستند.
بهترین نرم افزارها عبارتند از: 1- Photoshop 2- Illustrator
فتوشاپ Photoshop: میتوان ویرایش عکس انجام داد. گزینه های خودکار بسیاری دارد. می توان چند عکس را ترکیب کرد. قسمت هایی را می توان حذف کرد. هم در ویندوز و هم در مک قابل اجرا است. برای مبتدیان بهترین نرم افزار شناخته شده است.
دارای ویژگی هایی همچون: – پشتیبانی از فرمت های مختلف – قابلیت اشتراک گذاری -ایجاد لایه ها – براش های مختلف – محیط ساده – ابزارهای بسیار زیاد است.
هنگام اجرای برنامه جعبه ابزاری در سمت چپ است. و در سمت راست محیط کاری شما واقع است. می توانید ابعاد آن را تغییر دهید. تصاویر در فتوشاپ پیکسلی ذخیره می شوند. تایپوگرافی قوی دارد.
ایلوستریتور Illustrator: برنامه گرافیک با سطح حرفه ای است. کمی پیچیده است ولی با صرف زمان کافی می توان به آن مسلط شد. هم به وسیله ویندوز قابل اجرا است و هم مک. در سال 1987 منتشر شد و تا به امروزه آپدیت می شود. برای طراحان حرفه ای بسیار مناسب است. شامل بسیاری از ابزارهای پیچیده طراحی است. برای قرار دادن متن در اطراف منحنی به ویژه برای لوگو بسیار مناسب است. افکت ها و پلاگین های بسیار زیادی دارد. کیفیت تصاویر حفظ می شود.
ایده ها و الهامات
ایده ها مهمترین ابزار طراحی گرافیک است. طراح ایده را به خوبی باید بتواند به واقعیت تبدیل کند. طراح بسیار به ایده نیاز دارد. ایده پایه و اساس طراحی است.ایده ابتدا روی کاغذ می آید و سپس به وسیله نرم افزار جان می گیرد. از طراحی های همکاران خود می توانید الهام بگیرید.