چگونه انیمیشن به واقعیت شبیه شود
چگونه انیمیشن به واقعیت شبیه شود
ساخت انیمیشن ساده کار راحتی است ولی باید به دنبال واقع گرایانه تر شدن انیمیشن برویم. ما در این مقاله نکاتی برای واقع گرایانه تر شدن انیمیشن بیان می کنیم. انیمیشن امروزه به ابزاری جهت جان بخشیدن به ایده ها استفاده می شود. می توان به کمک انیمیشن پیچیده ترین ایده ها را به آسانی بیان نمود. و با آن ارتباط برقرار کرد. ولی برای تهیه آن دانش و ظرافت لازم است. در این مقاله ، آموزشگاه طرحستان به شما نکاتی را برای انیماتور بهتر شدن و واقعی تر کردن انیمیشن می گوید.
هم پوشانی یا تداخل
همزمانی دو اتفاق و حرکت است که موجب می شود انیمیشن زنده تر و جذاب تر به نظر برسد. قسمت هایی هست که بعد از سکون قسمت اصلی همچنان حرکت دارند و از نظر سرعت یا برابر هستند یا تفاوت دارند. یا ممکن است ترکیبی باشند به اینصورت که ابتدا هماهنگ باشند و سپس تفاوت داشته باشند. به عنوان مثال یک دختر بچه ممکن است بی حرکت باشد ولی موهایش همچنان بر اثر باد حرکت می کند یا چشم هایش حرکت دارند توجه به این نکات او را واقعی تر می کند. یا ممکن است در حال حرکت باشد ولی موها در جهتی مخالف حرکت کند. حرکت ممکن است هم پوشانی داشته باشد یا تداخل.
واکنش
سه عنصر اصلی مانند کنش ، واکنش و پیش بینی برای همه حرکات اصلی وجود دارد. این عناصر باید توسط انیماتور به درستی درک شوند و در حرکات با ظرافت ترکیب شوند. در زندگی واقعی مردم به طور طبیعی به محیط پیرامون واکنش نشان می دهند. واکنش ها ممکن است شامل نگاه کردن به چیزی باشد که توجه ما را جلب می کند. بسیاری از این واکنش ها ناخود آگاهانه صورت می گیرد. ولی حرکاتی هستند که تا حدی آگاهانه صورت می گیرد. باید توجه بیننده را به مکانی که کنش در آنجا اتفاق می افتد جلب کرد.
داستان
در داستان ایده ها و اقدامات برای درک بیننده بسیار مهم است. داستان باید به گونه ای باشد که ذهن بیننده کمی جلوتر از داستان حرکت کند. این باعث می شود داستان جذاب تر شود. ولی به میزان کمی ذهن باید جلوتر حرکت کند اگر این زمان خیلی تفاوت داشته باشد وذهن بیننده خیلی جلوتر حرکت کند موجب خسته کننده شدن داستان می شود. زمانبندی مناسب اثر بسیار خوبی بر جذابیت داستان و به دنباله آن واقعیت و شبیه شدن داستان به واقعیت دارد. و بر شبیه شدن شخصیت ها به واقعیت نیز اثر دارد.
درک
حرکت و اعمال نباید آنقدر سریع باشد که مخاطب نتواند آن را درک کند. ایده باید به روشنی عنوان شود تا قابل درک باشد. در اعمال ابهام نباید باشد و واضح باید بیان شوند تا قابل درک باشند. چشم بیننده باید به همان مکانی برود که در لحظه مناسب است. نباید بیننده ایده یا عملی را از دست بدهد. شخصیت اصلی باید قابل توجه تر باشد. و چشم بیننده را جذب کند. گاهی حرکت بسیار ظریف است. اگر مخاطب عملی را درک نکند احساس کل عمل را از دست می دهد. و کلیت داستان آسیب می بیند.
وزن و اندازه
کامپیوتر توانایی ایجاد تصاویری دارد که شبیه به واقعیت باشند. انیمیشن به جسم قوانین فیزیکی می دهد. زمان حرکت و وزن را تعریف می کند. ممکن است دوجسم از نظر اندازه و شکل یکسان باشند ولی وزن متفاوت داشته باشند پس زمان حرکت یا افتادن آنها متفاوت است. اجسام سنگین مقاوت زیادتری در برابر تغییر حرکت دارند. و برای شروع به حرکت زمان بیشتری نیاز دارند. زمان مناسب حرکت کمک زیادی به شبیه سازی واقعی حس اندازه و مقیاس جسم دارد.
بدن انسان
بدن انسان موضوع بسیار گسترده ای است. قوانین و محدودیت های فنی خاصی در مورد بدن وجود دارد به عنوان مثال انسان نمی تواند دستش را 90 درجه به پشت خم کند. این قوانین باید در انیمیشن اعمال شود تا به واقعیت شبیه تر شود. در مورد انسان محدودیت های خاصی در مورد حتی تعداد حرکات وجود دارد. خیلی از حرکات ناخود آگاهانه صورت می گیرد و باید به آنها توجه شود و با دقت و ظرافت به کار روند تا انیمیشن واقعی تر شود.
برخورد
برخورد باید به طور طبیعی صورت بگیرد. در اثر برخورد واکنش صورت می گیرد. بعد از برخورد سکون صورت میگیرد و صورت تا حدی حالت تعجب می گیرد. اگر در اثر برخورد به جسمی فرض شود شخصیت درد دارد باید این درد در صورت به کمک عضلات مشخص شود. این نکات بسیار واضح هستند ولی رعایت آنها بسیار در شبیه شدن انیمیشن به واقعیت اثر دارد. به عنوان مثال اگر شخصیتی به دیوار برخورد کند و هیچ واکنشی نشان دهد انیمیشن مصنوعی می شود.
زمانبندی و فضا
حرکت از نقطه A به B باید با حرکت بازگشت از نقطه B به A تناسب داشته باشد. باید زمانبندی رعایت شود و به نسبت زمانی فیزیکی مشخص بازگردد. همچنین نسبت به فضا تغییر کند و نسبت محیطی رعایت شود. به عنوان مثال اگر عروسکی تکان می خورد حرکت رفت و برگشت باید برابر باشد و در یک فضا رفت و برگشت داشته باشد. اگر زمانبندی و فضا رعایت نشود بسیار انیمیشن مصنوعی و به دور از واقعیت جلوه می کند.
جستجو و تحقیق
در مورد تمام اجزای صورت ، صداها و حرکات باید تحقیق کنید. سخت هم نیست به اجزای صورت خوب دقت کنید. صداها را ضبط کنید. از خودتان عکس بگیرید و خوب نگاه کنید. از خودتان فیلم بگیرید. این فیلم گرفتن به شما بلوک اصلی می دهد برای شروع کار. تمام حرکات خود را با دقت دنبال کنید. و در انیمیشن پیاده کنید. این به واقع گرایانه شدن کمک بسیار می کند. نرم افزارهای بسیاری در این زمینه می توانند کمک کنند.
حرکات
در حرکات احساسات بسیار اثر دارد. فقط درک حرکات کافی نیست. بلکه احساساتی که در شکل گیری آن حرکت اثر دارد نیز مهم هست. و اگر رعایت شود کیفیت کار افزایش خواهد داشت. همچنین افکار نیز در مورد شخصیت بر حرکات اثر دارد. و بعد افکار نیز باید در نظر گرفته شود. پس در مورد شخصیت هم باید احساسات در نظر گرفته شود و هم افکار. اگر این دومورد رعایت شود بسیار بر واقعی بودن حرکات اثر دارد.
تضاد
برای اینکه شخصیت از نظر بیننده واقعی به نظر برسد باید متفاوت از شخصیت های دیگر باشد. یکی از روش های تشخیص شخصیت ، تضاد حرکت است. هیچ دو شخصیتی عمل یکسانی را به همان روش انجام نمی دهند. برخی حرکات تندتر و برخی آرام تر است. نباید سرعت یکسان و عمل یکسان برای دو شخصیت انجام داد باید با ظرافت تفاوت ایجاد کرد حتی کم. این نکته بسیار بر شبیه سازی به واقعیت اثر دارد.
انتظار بیننده
انتظار حرکت خاص جسم یا شخص به واقعی تر شدن کمک می کند. با توجه به انتظار بیننده باید حرکات پیش روند. به عنوان مثال وقتی زلزله میاد انتظار میره همه اجسام روی میز حرکت کنند. و اینگونه نباشد که حرکت جسمی با جسم دیگر تفاوت داشته باشد. به انتظار حرکت فیزیکی باید توجه شود. بیننده بهتر با اتفاق ارتباط برقرار می کند و انیمیشن برای او بسیار جذاب تر و شبیه تر به واقعیت می شود.
سکون
در حالت سکون شخصیت های انیمیشن همچنان حرکات دارند و باید به آنها حرکت بخشید. نفس می کشند یا به عنوان مثال به بینی خود دست می زند یا باید توجه شود بعد از دویدن ساکن نباشد و به عنوان مثال عرق از صورتش پاک کند یا لباسش را مرتب کند این نکات بسیار ریز است ولی توجه به آنها بسیار انیمیشن را واقعی تر می کند و حس زنده بودن شخصیت ها را می دهد.
اجزای حرکت
در حرکت اجزای مختلفی حرکت می کند و تنها بخش اصلی به تنهایی حرکت نمی کند به عنوان مثال وقتی شخصی می دود دستهای او نیز حرکت دارد. یا اگر لیوان آبی را حرکت می دهیم مایع داخل لیوان نیز حرکت دارد. انتقال بین همه این حرکات بسیار نرم و به صورت کلیت انجام می شود. رعایت این نکات موجب ایجاد حرکاتی می شود که شبیه حرکت در واقعیت است.
تفکر
هر عملی فکری در سر دارد. اگر شخصیت یا اجسام بدون هیچ تفکر خاصی حرکت کنند انیمیشن بسیار مصنوعی می شود. در حرکت نکات ظریفی باید رعایت شود به عنوان مثال اگر حرکت مربوط به شخصیت ها است اینکه ابتدا چشم ها باید حرکت کنند. بعد از آن سر حرکت کند رعایت شود. اگر شخصیت نیست حرکت سطح بالای جسم اهمیت زیادی دارد.
حرکت دهان
لازم نیست برای هر کلمه دهان تکان بخورد. اگر به دهان افراد دقت کنید می بینید که برای تمام کلمات حرکت نمی کند. حرکت برای هر کلمه موجب مضنوعی شدن حرکت می شود. کلمات را جلوی آینه تکرار کنید و ببینید کدام کلمات نیاز به حرکت دارند. و نوع حرکت نیز باید تغییر کند و تعیین یک حرکت برای تمام کلمات موجب مصنوعی شدن حرکت می شود.
گرانش
گرانش همه چیز را تحت تأثیر قرار می دهد. کشش جاذبه بر همه اجسام وجود دارد.تنها در فضا گرانش وجود ندارد. گرانش جاذبه ای است که با جرم فیزیکی ترکیب شده و در هر حرکتی اثر گذار است. نحوه حرکت ما توسط ساختار فیزیکی مشخص می شود. اجسام با مرکزیت جرم خود حرکت می کنند. در حرکات شخصیت ها یا اجسام باید رعایت شود.
پرسش
در هر مرحله از تولید انیمیشن ، داستان ، طراحی ، صحنه پردازی و ویرایش از خودت سوال بپرسید آیا با دقت انجام شده آیا به واقعیت شبیه است.به محض اینکه چیزی مصنوعی به نظر رسید باید عوض شود یا بهبود یابد. هدف جلب مخاطب است و در تمام مراحل باید از خود بپرسید آیا به اندازه کافی شبیه به واقعیت شده است تا جذاب به نظر برسد.
ایده والهام
الهام گرفتن از دنیای طبیعی از بهترین راه های افزایش کیفیت واقع گرایانه بودن انیمیشن است. بسیار به اطراف نگاه کنید و از محیط و دنیا ایده والهام بگیرید. فیلم بگیرید از حرکات انسانی و قوانین فیزیکی حرکت را درک کنید. جلوی آینه عضلات صورت را حرکت دهید. متوجه شوید چه احساسی بر کدام عضله صورت اثر می گذارد.
دنیای فیزیکی
به دنیای فیزیکی خوب دقت کنید. قوانین را در نظر بگیرید. ظرافت حرکات را در نظر بگیرید.مشاهده افراد ، چگونگی تعامل آنها ، نحوه صحبت کردن آنها و مهم ترین آن به نحوه حرکت دقت کنید. شما می خواهید انیمیشنی بسازید که به دنیای واقعی شبیه باشد پس باید قوانین دنیای واقعی را تا حدی که از جذابیت آن کم نشود دنبال کنید.
عمق
عمق و ابعاد باید به خوبی درک شود و م ورد استفاده قرار گیرد. به عنوان مثال وقتی صورت شخصی را می بینیم بینی او در هر زاویه نگاه ما یک ابعادی دارد. و یا وقتی به ماشینی نگاه می کنیم چرخ هایش از هر زاویه عمق و ابعاد مختلف دارد. به این نکته باید توجه شود و در هر زاویه با توجه به دید ابعاد را تغییر داد.
احساس
احساس بسیار بر حرکات اثر دارد. وقتی شاد هستیم حرکات بسیار تندتر و پرانرژی تر هستند و وقتی غمگین هستیم حرکات آرام تر و کندتر هستند. وقتی شادتر هستیم چشم ها بازتر و وقتی ناراحت هستیم چشم ها به سمت پایین هستند. توجه به این نکات بسیار بر شبیه سازی به واقعیت اثر میگذارد.
تکرار
اعمالی که به طور مداوم حرکت را تکرار می کنند الگو است. یک تکرار ایجاد می شود. مانند عمل دویدن. اغلب شامل مجموعه محدودی از انیمیشن ها است که تکرار می شود. در انیمیشن که شخصیت اعمال خاصی را تکرار می کند. ولی نباید زیاد استفاده شود زیرا تنوع را کم می کند.
تنظیم سرعت
اگر یک عمل خیلی سریع اتفاق بیافتد یا خیلی آرام حرکت کند. اتفاق مصنوعی به نظر می رسد. زمان باید به اندازه ای باشد که بیننده متوجه عمل بشود و آنقدر آرام نباشد که مصنوعی جلوه کند. تنظیم سرعت بسیار بر شبیه سازی واقعیا اهمیت دارد.
انتقال
عبارت است از تبدیل حرکت ، به عنوان مثال حرکت از حالت آهسته راه رفتن تبدیل به با سرعت حرکت کردن شود. مخاطب باید بتواند این تبدیل حرکت را ببیند و ناگهانی صورت نگیرد.
جذابیت بصری
رعایت نکات بصری جذابیت انیمیشن را بالا می برد. موجب منسجم شدن انیمیشن می شود و کیفیت بالا می رود. با استفاده از عناصر بصری تغییر بافتی ایجاد کنید تا انیمیشن مسطح نشود.
کشش و انعطاف پذیری
وقتی جسمی کش می آید باید توجه شود که به حالت قبلی خود برگردد. این ویژگی در طبیعت هست و باید توجه شود در انیمیشن هم وجود داشته باشد. تا انیمیشن واقعی تر شود.