ست کردن رنگ ها در دکوراسیون داخلی
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که به مهمانی بروید و چیدمان رنگ دکوراسیون منزل میزبان، شما را شوکه کند! استفاده از رنگ هایی که ارتباطی با یکدیگر ندارند و یا شاید مناسب سبک دکوراسیونی که استفاده شده، نباشند. بی شک متخصصین دکوراسیون داخلی، پس از پیشنهاد یک سبک، رنگهای مناسب آن را برای افراد انتخاب و یا پیشنهاد می کنند. پس چرا گاهی این اتفاق رخ می دهد؟
قوانینی در انتخاب رنگ های دکوراسیون وجود دارد که پیروی از آنها، فضای منزل شما را دلنشین خواهد کرد. با ما همراه باشید تا در این باره بیشتر بدانید.
وقتی یکی از قوانین طراحی داخلی را رعایت کنید، انتخاب رنگ برای یک دکور شیک آسان است.
قانون 60-30-10
شاید قدیمی ترین قانون طراحی داخلی، 60-30-10 باشد که یک طرح رنگ را به درصد استفاده از رنگ تقسیم می کند.
60% رنگ اصلی
60 درصد از فضای شما را باید یک رنگ تشکیل دهد. این مقدار، معمولاً شامل رنگ دیوار، رنگ کف (فرش یا کفپوش) و یک یا دو قطعه مبلمان است. همچنین ممکن است پنجره یا پرده نیز قسمتی از این 60 درصد باشند. انتخاب باشماست.
30٪ رنگ ثانویه
30 درصد از فضای شما متعلق به دومین رنگ انتخابی است. بدیهی است که از آنجایی رنگ اصلی شما بیش از نیمی از فضا را به خود تخصیص داده، دومین رنگ با آن قابل رقابت نخواهد بود و ودنمایی نمی کند اما نکته مهم برای انتخاب دومین رنگ آن است که این رگ باید با رنگ اول در تضاد باشد تا با ایجاد عمق، زیبایی را برای فضای شما به ارمغان بیاورد.
10% رنگ تاکیدی
رنگ سوم، یک سوم رنگ ثانویه و یک ششم رنگ اصلی خواهد بود. این رنگ به عنوان رنگ تاکیدی تعیین شده است. وظیفه آن ایجاد زیبایی و کنتراست بیشتر به طرح فضای شماست. رنگ تأکیدی باید در سراسر دکوراسیون استفاده شود تا بیشتر توجه را به دکوراسیون فضا جلب کند.
حال این سوال مطرح خواهد شد که رنگ متفاوت با رنگ اصلی را چگونه انتخاب کنیم؟ برای انتخاب رنگ تأکیدی چه باید کرد؟
پاسخ سؤال شما نزد ماست. با ما همراه باشید.
چرخه رنگ
چرخه رنگ یک راهنمای عالی برای کمک به هماهنگی رنگ ها با طراحی داخلی است. این دایره رنگی، رنگ های اولیه، ثانویه و سوم (رنگ های بین رنگ های اصلی و ثانویه) را نشان می دهد. دو راه برای استفاده از چرخه رنگ برای انتخاب طرح رنگ وجود دارد.
اول: رنگ آنالوگ
می توانید رنگ های مشابه را انتخاب کنید. این گروه بندی ها به سه دسته رنگ های اولیه، ثانویه و سوم تقسیم می شوند، اما هر سه رنگ می توانند در کنار یکدیگر در چرخه رنگ باشند.
به این چند مثال دقت کنید:
سبز (60%)، زرد-سبز (30%) و زرد (10%)
آبی-سبز (60%)، آبی (30%) و آبی-بنفش (10%)
بنفش (60%)، قرمز-بنفش (30%) و قرمز (10%)
دوم: رنگ های مکمل
راه دیگر استفاده از چرخه رنگ، انتخاب رنگ های مکمل است. این دو رنگ هستند که دقیقاً در مقابل یکدیگر روی چرخ قرار دارند. مثلا:
زرد و بنفش: اگر این رنگ ها را انتخاب می کنید، رنگ سفید یا قهوه ای را برای یک رنگ برجسته اضافه کنید.
نارنجی و آبی: هنگام استفاده از این رنگ ها، سیاه یا سفید را برای یک رنگ برجسته انتخاب کنید.
قرمز و سبز: با این رنگ ها، طلایی یا نقره ای را برای رنگ برجسته انتخاب کنید.
احساس می کنم تا به اینجا احتمالا به انتخاب خود نزدیک شده اید. اما توصیه می کنیم با ما همراه بوده و در این بار بیشتر بدانید.
قانون سه رنگ
قانون سه رنگ شبیه به انتخاب های سه رنگی است که در استفاده از رنگ مشابه چرخ رنگ انجام می شود، با این تفاوت که لازم نیست از چرخه رنگی برای تعیین سه رنگی (آنالوگ) که استفاده می کنید بهره ببرید.
قانون سه رنگ بیان می کند که استفاده از اعداد فرد در طراحی منجر به یک دکوراسیون جالب و متعادل می شود. همه چیز در مورد استفاده از اعداد فرد است، که با سه متوقف نمی شود و می تواند هر عدد فرد را برای استفاده در طراحی نشان دهد. با این حال، به نظر می رسد سه عددی بهینه در هنگام اعمال قانون در طراحی داخلی باشد. هنگامی که از قانون سه رنگ پیروی می کنید، سه رنگ را برای استفاده در طرح رنگ خود انتخاب می کنید. ممکن است بخواهید به رنگ های 60-30-10، رنگ های مشابه، یا حتی رنگ های مکمل با انتخاب رنگ برجسته اشاره کنید. انتخاب با شماست، زیرا هر ترکیبی از این قبیل می تواند در زمانی که قانون سه رنگ را اعمال می کنید، کارساز باشد.
طرح رنگ را در جریان نگه دارید
هنگامی که یک طرح رنگی برای اتاق اصلی خانه خود انتخاب کردید، یک رنگ از آن را انتخاب کنید تا آن را در سراسر خانه خود، پیاده سازی کنید. شما همیشه می توانید هنگام حرکت از یک اتاق به اتاق دیگر، رنگ های دیگری را به رنگ اصلی اضافه کنید. این استراتژی دکوراسیون منزل شما را بدون شباهت زیاد در هر اتاقی روان و منسجم نگه می دارد.طراحی داخلی، شاخه ای از هنر است که رسالت آن طراحی سبک، رنگ و طراحی مناسب فضای اداری، کارگاه یا محل سکونت شماست. هنری درآمدزا که امروزه طیف گسترده ای از جامعه نیازمند به متخصصین آن بوده و برای فراگیری آن نیازی به پیش زمینه و یا تخصص خاصی در رشته خاصی نخواهید داشت. برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه دوره جامع طراحی داخلی آموزشگاه طرحستان مراجعه بفرمایید.