اینفوگرافیک چیست؟ معرفی انواع اینفوگرافیک و کاربردهای آن
ممکن است کلمه اینفوگرافیک یک واژه آشنا برای شما باشد، اما اطلاعات دقیقی از آن نداشته باشید. اینفوگرافیک چیست؟ اینفوگرافیک یا (گرافیک اطلاعاتی) در فارسی به معنای (نمایش بصری اطلاعات و دادهها) است. مجموعهای که شامل تصاویر، نمودارها و متن است و یک نمای کلی و قابل درک از موضوع را به شما ارائه میدهد. امروزه، مردم از انواع اینفوگرافیک استفاده میکنند و اطلاعات را سریع، آسان و واضح انتقال میدهند.
اینفوگرافیک چیست؟
شاید برایتان سوال پیش بیاید که اینفوگرافیک چیست؟ اینفوگرافیک یا اطلاعات نگاشت، ترکیبی از نمایش و اطلاعات است که 15 سال پیش طراحی شد. از همان زمان نیز به یکی از لوازم اصلی ارتباط در کلاسهای درس و محیط کار تبدیل شد. در بیان سادهتر شما با استفاده از آن میتوانید حتی اطلاعات پیچیدهای که حجم زیادی را نیز دارند، به صورت تصاویر، انواع نمودارها، مقایسهها و … نمایش و ارائه دهید. اینفوگرافیکها روشهایی عالی برای انتقال اطلاعات پیچیده هستند که مهارت افراد در تقویت و طراحی ارائهها را افزایش میدهد.
این روش یک ابزاری هوشمند و با ارزش برای ارتباط بصری است که فرد میتواند ارائه منحصربهفردی را داشته باشد و خلاقیت خود را به نمایش بگذارد. از اینفوگرافیک میتوان برای جزوهبرداری، خلاصهنویسی، نمایش اطلاعات محصولات و کالاها و خدمات دیگر استفاده کرد. شما میتوانید با ترکیب متن و تصاویر، اطلاعات و ایدههای خود را به بهترین شکل مطرح کنید.
بیشتر بخوانید: موشن گرافیک چیست
کاربرد اصلی اینفوگرافیک چیست؟
اینفوگرافیک ها برای هضم و آسانتر شدن اطلاعات سخت و پیچیده یک گزینه فوقالعاده هستند. میتوان از آنها در هر زمان که بخواهید استفاده کنید و خلاقیت خود را به نمایش بگذارید. زمانی که نیازمند انتقال سریع خلاصهای از اطلاعات هستید، اینفوگرافیک میتواند کار دشوار شما را به خوبی انجام دهد. میتوانید در هر صنعت و شغلی که هستید، از آن استفاده کنید و منحصربهفرد شوید.
کاربردهای اینفوگرافیک چیست؟
- ارائه نمای کلی و سریع از موضوع
- شرح یک فرآیند پیچیده
- نمایش جذاب دادهها و نظرسنجیها
- ارائه خلاصهای از گزارش
- مقایسه گزینهها
- افزایش آگاهی درمورد موضوعات مربوط
کاربرد اینفوگرافیک در مشاغل مختلف
- بازاریابی
- آموزش
- مشاغل دولتی
- مشاوره و مشاغل آزاد
- سازمانهای غیر دولتی
- مشاغل کوچک و کارآفرینان
انواع اینفوگرافیک چیست؟
- اینفوگرافیکهای آماری: برای تجسم نتایج نظرسنجی، ارائه دادههای چندین منبع و استدلال دادهها استفاده میشود.
- اینفوگرافیکهای اطلاعاتی و محتوایی: برای انتقال ساده و واضح اطلاعات، یافتههای جدید و حتی اطلاعات تخصصی در ارائه یک نمای کلی از موضوع مورد استفاده قرار میگیرد.
- اینفوگرافیکهای مقایسهای: برای مقایسه گزینهها و یا ارائه گزینه بهتر در مقایسه با سایر گزینهها میتوان از اینفوگرافیک مقایسهای بهره برد.
- اینفوگرافیکهای شرح فرآیند: خلاصه و یا نمای کلی از مراحل یک فرآیند را به صورت ساده و شفاف ارائه میدهد.
- اینفوگرافیکهای جدول زمانی: برای ارائه تاریخچه، بررسی تاریخهای مهم و یا ارائه نمای کلی از رویدادها و جدولهای زمانی از این اینفوگرافیک استفاده میشود.
- اینفوگرافیکهای جغرافیایی: در ارائه دادههای مبتنی بر مکان، جمعیت و یا مقادیر زیاد، اینفوگرافیک جغرافیایی گزینه مناسبی خواهد بود.
- اینفوگرافیک پایگانی: این اینفوگرافیک میتواند اطلاعات را از بزرگ به کوچک سازماندهی کند. نام دیگر آن سلسله مراتب است و یکی از اینفوگرافیکهای کارآمد در حوزه تدریس دروس، ورزش و کارهای دیگر به حساب میآید.
- اینفوگرافیکهای لیستی: انتقال مجموعهای از نکات، فهرستی از منابع و یا فهرستی از نمونه کارها را میتوان با استفاده از اینفوگرافیکهای لیستی تهیه نمود.
نرم افزارهای ساخت اینفوگرافیک
نرم افزارها و وب سایتهای بسیاری برای طراحی و ساخت اینفوگرافیک وجود دارند.
-
نرم افزار Animaker
-
نرم افزار Canva
-
نرم افزار Venngage
-
نرم افزار Easelly
-
نرم افزار Genially
مراحل طراحی اینفوگرافیک چیست؟
در اینجا با انجام پنج مرحله میتوانید اینفوگرافیک موردنظر خود را طراحی کنید و یک ارائه جذاب را به نمایش بگذارید.
موضوع و هدف خود را مشخص کنید!
نخستین مرحله برای طراحی یک اینفوگرافیک چیست؟ انتخاب موضوع و هدف اصلی اولین مرحله برای طراحی یک ایده جذاب است. با این کار مشخص میکنید که چه کاری را قرار است انجام دهید و به مخاطبان منتقل کنید. روند کار را با دقت تعیین کنید و بر روی موضوع تمرکز کنید تا محتوای خوبی بسازید.
داده ها و اطلاعات را جمع آوری کنید!
باید برای پرسشهای موضوع خود، پاسخهای صحیح و جامع پیدا کنید. اطلاعات جمع آوری کنید و دادهها را تکمیل کنید. اگر اطلاعات شما کافی نیست، از موتورهای جست و جو استفاده کنید و به جمع آوری اطلاعات بپردازید.
اینفوگرافیک خود را ایجاد کنید!
اکنون شما سوالات، پاسخها و دادهها را در دست دارید و به مرحله ارائه بصری رسیدهاید. در این مرحله بهترین نوع اینفوگرافیک را با توجه به موضوع خود انتخاب کنید.
طرح خود را اجرا کنید!
پس از تعیین نوع اینفوگرافیک، به مرحله چیدمان و طراحی رسیدهاید. یک جریان اطلاعات ایجاد کنید و از سوالات مربوط به موضوع برای هدایت طرح و اطلاعات استفاده نمایید. از نمودارها استفاده کنید و طرح را به مرحله اجرا برسانید. عناصر را به طور منظم بچینید و از راست به چپ نگاه خواننده را هدایت کنید تا متن شما را بخواند.
اینفوگرافیک ویژه بسازید!
در این مرحله عناصر طراحی را دست کاری کنید تا اینفوگرافیک دلپذیر و خواندنی داشته باشید. از فونت مناسب استفاده کنید و متن و تصاویر کافی را در آن قرار دهید. از تیترها غافل نشوید و دادههای اصلی را برجسته کنید.
آموزش طراحی اینفوگرافیک
محتوای متنی خود را مشخص کنید!
برای اجرای اینفوگرافیک باید چهارچوب محتوا و موضوع خود را مشخص کنید. سوالات و پاسخها را تعیین کنید. نکات مهم و جذاب را انتخاب کنید و پیام اصلی متن خود را طراحی کنید.
از نرم افزار درست استفاده کنید!
فتوشاپ و پاورپوینت از برنامههای ساخت اینفوگرافیک هستند و هرکدام مزیتهای ویژه خود را دارند. ابتدا نرم افزار مورد نظر را انتخاب کنید و قاببندی خود را طراحی کنید. در مرحله بعدی به محتوای متن، تصاویر، نمودارها و رنگها دقت کنید تا یک ارائه پسندیده را نمایش دهید.
اگر در شغل خود به دنبال راهی هستید که بتوانید محتوای خود را جذابتر کنید، از اینفوگرافیک و مزایای خوب آن غافل نشوید. اینفوگرافیکها انواع مختلفی دارند که میتوان در حرفهها و مشاغل مختلف از آنها استفاده کرد. از مزایای آنها خلاصه نویسی، ارائه دروس، ارائه برنامه تمرینی، مقایسه گزینهها و حتی گجتها استفاده میشود. تنها با تمرین و خلاقیت میتوانید خالق یک اثر جذاب در حوزه فعالیت خود باشید و آن را با دیگران به اشتراک بگذارید.