سبک شناسی در طراحی لباس
طراحان هر چند سال یکبار سبک طراحی لباس را از گذشته تا به امروز بررسی می کنند تا دوباره از سبکی از سبک های گذشته برای طراحی الهام بگیرند.
در این کلاس شما با سبک های مختلف طراحی لباس که در هر دوره با توجه به سلیقه عادت ها و اعتقادات مردم شکل گرفته آشنا شده و توانایی ایده پردازی پیدا خواهیدکرد. در واقع سبک شناسی، درک عمیقی از مد و ترند و تبدیل مفاهیم به طراحی است.
سرفصل های سبک شناسی آموزشگاه طرحستان
- بررسی سبک های طراحی لباس قرن 19 و 20 و 21
- جمع بندی و شرح کالکشن های مختلف
- آموزش مفاهیم مربوط به کالکشن (کانسپت و کالربرد)
- طراحی بر اساس سبک های مختلف به صورت کارگاهی
- تحلیل سبک ها با ارائه فیلم و عکس
سبک شناسی در طراحی لباس چیست؟
سبک شناسی یا مد که در زبان انگلیسی با نام فشن شناخته میشود، نشاندهنده بخشی از فرهنگ یک جامعه در زمانی معین است. بنابراین بنا به شرایط فرهنگی و اجتماعی هر جامعهای در زمانهای مختلف، سبکهای متنوعی در طراحی لباس به وجود آمدهاند. نکته مهمی که در مورد سبک شناسی به نظر میآید، تاثیر آن بر خلق ایدههای نو و طرحهای ماندگار است. شرط رسیدن به این مرحله در طراحی لباس، شرکت در یک دوره مد و سبک شناسی در یک آموزشگاه معتبر است. در ادامه با انواع سبک شناسی در طراحی لباس و همچنین ویژگیهای هر یک آشنا میشویم.
تفاوت سبک و استایل
یکی از متداولترین سوالاتی که در آموزش سبک شناسی در طراحی لباس مطرح میشود، تفاوت در سبک و استایل است. استایل یک مساله فردی است که با توجه به پارامترهایی که انتخاب میشود، در زیر مجموعه یک یا چند سبک از طراحی لباس قرار میگیرد. بنابراین استایل هر کس نشان دهنده هویت خاص صاحب آن است و به مجموعهای از آیتمهای پوششی که در کنار هم قرار گرفتهاند، گفته میشود.
اما انواع سبکهای لباس را میتوان برآیند فرهنگ اجتماعی و یا فرهنگ یک گروه و دسته در دوران خاصی از تاریخ در نظر گرفت. در یک دوره مد و سبک شناسی خوب، شما با انواع سبک های طراحی لباس آشنا شده و تاریخچه و ویژگیهای هر یک را بررسی میکنید.
انواع سبک های طراحی لباس
آشنایی با انواع سبک در طراحی لباس به افراد فعال در این حوزه کمک میکند تا در رقابت با رقبای خود از دور خارج نشوند. علاوه بر این شناخت سبکهای مختلف طراحی لباس و ترکیب آنها با هم، باعث خلق طرحهایی با ماندگاری بسیار بالا خواهد شد. برای این که یک محصول بتواند جایگاه خود را در بازار پیدا کند، باید طراح دانش فنی لازم را برای تولید لباس کسب کرده باشد.
سبکهای مختلف در طراحی لباس امری است که طراحان لباس بر اساس آنها، استایلها و لباسهای مختلف را طراحی و به بازار عرضه میکنند. با توجه به تفاوت سبکهای مختلف طراحی لباس، باید گفت که سبکهای مختلف در طراحی لباس طرفداران خاص خود را پیدا کردهاند.
نکته مهم دیگر آموزش سبک شناسی در طراحی لباس این است که انواع مختلف سبک باعث ظهور استایلهای متفاوت در بین کشورها شده است. در دنیای مد، سبک طراحی لباس انواع مختلفی دارد که از جمله آنها میتوان به مدرنیسم، هالیوودیسم، باروک، داستیل و کوبیسم اشاره کرد. در ادامه در مورد انواع سبکهای طراحی لباس در یک دوره مد و سبک شناسی بیشتر آشنا میشویم.
سبک مدرنیسم در طراحی لباس
سبک مدرنیسم در طراحی لباس پس از جنگ جهانی اول متولد شد که ساده بودن و نداشتن هیچگونه زر و زیور اضافه از جمله مهمترین ویژگیهای آن است. با این که این سبک از سال 1929 افول پیدا کرد، اما بر بسیاری از سبکهای جدید قرنهای بیست و بیست و یکم تاثیر گذاشت. برجستهترین شاخصههای سبک مدرنیسم در طراحی لباس عبارتند از:
– کلاههای بدون لبه و شبیه به ناقوس که تا روی چشمها کشیده میشدند
– پایینتر قرار دادن خط کمر در لباسها
– کوتاه کردن موها به صورت مصری یا تراشیدن آنها
– پیراهنهای بسیار گشاد استوانهای شکل با سرشانههایی که پایین میافتادند برای زیر لباسها
– استفاده از پارچههای لطیف با رنگهای خنثی مثل خاکستری، بژ، سورمهای و مشکی برای دوخت لباسها
– استفاده بسیار زیاد از لوازم آرایشی در بین زنان
کوکوشنل و ژان پاتو از تاثیرگذارترین طراحان لباس سبک مدرنیسم هستند. میتوان گفت که استفاده ژان پاتو از پوشش اسپرت و همچنین شکلهای هندسی، الگوی مدرنیسم را به وجود آورده است.
سبک هالیوودیسم در طراحی لباس
در دهه 1930 میلادی هالیوود تاثیر زیادی بر انواع مد و طراحی لباس داشت تا جایی که باعث تولد سبک هالیوودیسم در طراحی لباس شد. در واقع در این دوران مدل لباسها به محور موفقیت فیلمها تبدیل شده بودند. با اوج گرفتن سبک هالیوودیسم در طراحی لباس، زنان این دهه علاوه بر تماشای فیلمها، برای دیدن آخرین مدلهای روز لباس ستارگان سینمای هالیوود به سینما میرفتند. به همین ترتیب سینمای هالیوود به تشویق و ترغیب طراحانی همچون تراویس بنتون و ایدیت هِد در پارامونت، اری کِلی در برادران وارنر و آدریان اِم.جی.اِم پرداخت.
سبک باروک در طراحی لباس
باروک یکی دیگر از موارد مهم در انواع سبک های طراحی لباس است که به جزئیات زیادی میپردازد. لباسهای طراحی شده با این سبک بسیار پر زرق و برق بوده و دارای تجملات و قیمت بالا است. لویی چهاردهم که پایهگذار سبک باروک در طراحی لباس است، اعتقاد داشت که لباس باید تجملات و قیمت بالایی داشته باشد. به همین ترتیب این سبک از طراحی لباس در انگلیس و فرانسه رواج پیدا کرد. شاید برایتان جالب باشد بدانید که در این سبک برای نگهداشتن بهتر لایههای لباس، از سبد چوبی یا فلزی زیر دامنها استفاده میشد. بنابراین خانم ها در طول مهمانیها نمیتوانستند بنشینند و به اجبار مدت زیادی را میایستادند.
استفاده زیاد از سنگهای قیمتی و اکسسوریهای تجملاتی از دیگر ویژگیهای سبک باروک در طراحی لباس به شمار میرود. از جمله برندهای مطرح در دنیا که تمرکز خاصی بر تولید لباس با این استایل را دارد، برند دولچه و گابانا یا همان دی اند جی است. البته در ایران نیز برخی از طراحان لباس داخلی برای طراحی و تولید لباسهای مجلسی از اصول طراحی این سبک استفاده میکنند.
سبک کوبیسم در طراحی لباس
یکی از خاصترین سبکها در یک دوره آموزش سبک شناسی در طراحی لباس، سبک کوبیسم است. برشهای صاف و تمیز و همچنین ایجاد حجم هندسی برای لباس از مهمترین اصول سبک کوبیسم در طراحی لباس به شمار میرود. شکلهای خاص و ظاهر غیرمعمول لباسها در سبک کوبیسم در طراحی لباس، از ویژگیهای آن است. تا اینجا در مورد مهمترین انواع سبک طراحی لباس صحبت کردیم در ادامه کتابهایی که برای آموزش سبک شناسی در طراحی لباس نیاز دارید را به شما معرفی خواهیم کرد.
کتاب سبک شناسی در طراحی لباس
هر کسی که در دنیای مد و فشن فعالیت میکند یا به دنبال آموزش سبک شناسی در طراحی لباس است، باید مجموعه کتابهای آن را مطالعه کرده باشد. شما با مطالعه این کتابهای علاوه بر آموزش سبک شناسی در طراحی لباس، با پیشینه هر یک از انواع سبکها آشنا خواهید شد.
عواملی همچون فرهنگ و آداب و رسوم تاثیر زیادی در طراحی لباس دارد، به طوری که باعث تمایز نوع لباس در مناطق مختلف میشوند. برای ایدهپردازی در طراحی، باید با این معیارها و سبکهای استخراجی از آنها با مطالعه انواع کتاب سبک شناسی در طراحی لباس آشنا شد. برای این که بتوانید طرحهای خلاقانهای برای طراحی لباس ایجاد کنید، باید مطالعه کتابهای آموزش سبک شناسی در طراحی لباس را در برنامه خود قرار دهید. در ادامه شما عزیزان را با معروفترین کتابهای سبک شناسی آشنا می کنیم.
کتاب پایان مد نوشته تری آگنس
تری آگنس نویسنده این کتاب به طور کامل تاریخچه مد و اتفاقاتی که در ایجاد سبکهای مختلف افتاده است را بررسی کرده است. علاوه بر این نویسنده توضیحات بیبدیل خود را همراه با نکات جذاب از صنعت مد برای مخاطبان خود ارائه داده است.
کتاب حس لباس پوشیدن برای هر زن اثر کریستین دیور
هر حوزه در صنعت، گرایشهایی دارد که به خاطر نهادینه شدن آنها حتی در برخی موارد به قانونی ناگسستنی تبدیل شده است. در کتاب سبک شناسی حس لباس پوشیدن، کریستین دیور شما را با این قوانین نانوشته آشنا میکند. نویسنده در این کتاب نکات و قوانین مد در تشکیل و شناخته شدن برند دیور را به طور کامل بررسی کرده است. علاوه بر این نکات مختلفی برای نحوه لباس پوشیدن در زمانهای مختلف، مخصوصا تعطیلات نیز بیان شده است.
مد، تاریخ هنر آکسفورد نوشته کریستوفر بروارد
یکی از انواع مختلف کتاب سبک شناسی در طراحی لباس، کتاب مد، تاریخ هنر آکسفورد است. اگر به دنبال یک منبع کوچک ولی کامل برای شروع آموزش سبک شناسی در طراحی لباس هستید، کتاب بروارد برایتان مفید خواهد بود. کریستوفر بروارد در کتاب تاریخ هنر آکسفورد، مد را به عنوان یک پدیده فرهنگی مورد بررسی قرار داده است. شما با این کتاب آموزش سبک شناسی در طراحی لباس، در یک سفر ۱۵۰ ساله با نویسنده اثر همراه خواهید شد.
کتاب سقوط زیبا اثر آلیشیا دریک
این کتاب یکی از جالبترین آثار نوشته شده در میان کتابهای آموزش سبک شناسی در طراحی لباس است. آلیشیا دریک در این کتاب شما را به دهۀ ۱۹۷۰ به پاریس میبرد تا زندگی حرفهای دو نفر از تأثیرگذارترین طراحان مد، یعنی یو سن لورن و کارل لاگرفلد را بررسی کنید. آلیشیا دریک جزئیات زندگی شخصی و حرفهای ایو سن لوران و کارل لاگرفلد را به طور کامل در این کتاب بیان کرده است.
خدایان و پادشاهان(God & Kings) نوشته دانا توماس
توماس در این کتاب به بررسی زندگی دو نفر از مطرحترین فعالان صنعت مد با نامهای مک کوئین و جان گالیانو پرداخته است. این دو نفر که از دوستان هم بودند که توانستند به بزرگترین و موفقترین طراحان زمان خود تبدیل شوند. اگر به آشنایی با زندگی این دو پادشاه مد و سبکهای مختلف علاقمندید، خواندن این کتاب آموزش سبک شناسی در طراحی لباس را فراموش نکنید.
کتاب راهنمای بقا با طراح مد، اثر ماری گلهار
این کتاب فقط یک کتاب معمولی در زمینه طراحی لباس و مد نیست، همه چیز در مورد تجارت و شناخت انواع سبک های پرطرفدار در این مجموعه ذکر شده است. از این کتاب شما می آموزید که چگونه نام تجاری و سبک مد نظر خود را از ابتدا توسعه دهید.
آموزش سبک شناسی در طراحی لباس
گفتیم برای این که بتوانید بر اساس شخصیت، نوع مناسبی از لباس را طراحی کنید، مهارت و تخصص لازم دارید. به همین دلیل برای انجام آن باید در دورههای مختلفی از جمله دوره آموزش سبک شناسی در طراحی لباس و مد شرکت کنید. پیشنهاد ما شرکت در دورههای آموزش سبک شناسی در طراحی لباس آموزشگاههای معتبر است. آموزشگاه طرحستان یکی از مطرحترین مراکز معتبر آموزش طراحی لباس و همچنین آموزش سبک شناسی در طراحی لباس میباشد. جهت اطلاع از شرایط و همچنین نحوه شرکت در دوره آموزش سبک شناسی در طراحی لباس آموزشگاه طرحستان با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
نمونه کار هنرجو
ویژگی های دوره
- درس 0
- آزمونها 0
- مدت زمان 16ساعت
- سطح مهارت همه مراحل
- زبان فارسی
- هنرجویان 4
- ارزیابی بله