فریلنسری در طراحی لباس

فریلنسری در طراحی لباس یک سبک و مسیر شغلی نوین است که امروزه، جایگاه ویژهای را در میان طراحان لباس پیدا کرده است. فریلنسری در رشته طراحی لباس باعث شده است که محدودیتهای محیط کار سنتی جای خود را به رویاهای بزرگ و پلتفرمهای آنلاین دهد. داشتن مهارت در طراحی لباس برای شروع فریلنسری کافی نیست و طراحان باید با اصول دیگری نیز آشنا باشند. در این مقاله از آموزشگاه طرحستان با شغل فریلنسر در طراحی لباس آشنا خواهیم شد.
فریلنسری در طراحی لباس چیست؟
منظور از فریلنسری در حرفه طراحی لباس، فعالیتهایی است که یک طراح لباس به صورت حرفهای و مستقل انجام میدهد. به عبارت دیگر، طراح لباس به جای استخدام شدن در شرکتها و برندها، خدمات خود را به صورت پروژهای به مشتریان مختلف مانند تولیدیها، برندها یا افراد شخصی ارائه میدهد. کلمه فریلنسری یا (Freelancing) به فعالیتی گفته میشود که فرد به صورت آزادانه و بدون هیچ وابستگی رسمی به سازمان یا شرکت خاصی، خدمات خود را به دیگران ارائه میدهد. بنابراین، منظور از این کلمه در طراحی لباس، فعالیت طراحان مد در پروژههای مختلف و بدون استخدام رسمی است. این میتواند به عنوان یک کار آزاد در طراحی مد نیز به شمار رود. در آموزش طراحی لباس تمامی اصول ارائه پورتفولیو برای فریلنسری به هنرجویان ارائه میشود.
مزایای فریلنسری برای طراحان لباس
شغل فریلنسر در طراحی لباس مزایای متعددی را برای طراحان لباس فراهم کرده است. برخی از طراحان به دنبال استقلال شغلی و تنوع کاری هستند که با فریلنسری به راحتی میتوانند در پروژههای مختلف فعالیت کنند. در ادامه، با مهمترین مزایای این سبک کاری آشنا میشویم:
آزادی در انتخاب پروژه
همانطور که گفتیم، یک طراح لباس با فریلنسری میتواند بر اساس علاقه، سبک کاری و میزان درآمد خود پروژهها را بپذیرد. این یعنی او مجبور به همکاری با یک شرکت خاص را نیست و میتواند پروژههای مختلفی را قبول کند.
تنوع در سبک
طراحان لباس خلاقیت فوقالعادهای دارند و میتوانند در سبکهای مختلف طراحی لباس فعالیت کنند. به عنوان مثال، فعالیت در خیابانی، مجلسی، لباس کودک و حتی یونیفرمهای کاری میتواند انتخاب متفاوتی برای آنها باشد. این یک مزیت برای فریلنسرها به شمار میرود، زیرا باعث افزایش تجربه کاری، خلاقیت و توسعه مهارتهای آنها خواهد شد.
انعطاف در زمان و مکان کاری در فریلنسری در طراحی لباس
طراحان لباسی که به صورت فریلنسری و آزادانه کار میکنند، میتوانند در هر زمان و مکانی فعالیت خود را انجام دهند. انعطاف زمانی و مکانی باعث تعادل بهتر آنها میاد کار و زندگی شده و میتوانند راندمان کاری خود را به راحتی افزایش دهند. به عنوان مثال، یک طراح لباس میتواند حتی در سفر نیز پروژه خود را انجام دهد.
امکان ساخت برند شخصی
فریلنسرها میتوانند برند شخصی خود را ایجاد کنند تا شناخته شوند. همه چیز در این سبک شغلی نیز به دست خود طراحان لباس انجام میگیرد. آنها میتوانند تمامی مراحل برای ایجاد برند از طراحی لوگو تا ارتباط با مشتریان را به صورت مستقل انجام دهند.
درآمد متغیر فریلنسری
ممکن است درآمد فریلنسری و شغل آزاد در طراحی لباس در ماههای اول نوسان داشته باشد. اما این را در نظر داشته باشید که با افزایش تجربه، مهارت و ارتباطات، درآمد این شغل حتی از یک شغل ثابت نیز میتواند بیشتر باشد. دسترسی به پروژههای خاص با درآمدهای بالایی همراه خواهد بود.
رشد فردی با فریلنسری در طراحی لباس
طراحان لباس در فعالیت فریلنسری با مهارتهای دیگری از جمله مذاکره، برندینگ، مدیریت زمان، بازاریابی و قیمتگذاری آشنا میشوند. این باعث رشد فردی آنها در طول زمان و افزایش اعتماد به نفس خواهد شد.
عدم وابستگی شغلی
یکی در از مزایای فریلنسر شدن در طراحی لباس، عدم وابستگی به یک شرکت خاص است. با فریلنسری میتوان کسب و کاری مستقل را ایجاد کرد که نه تنها چندین منبع درآمد خواهید داشت، بلکه در شرایط اقتصادی نیز پایداری پیدا خواهید کرد.
نحوه ورود به فریلنسری برای طراحان لباس
فریلنسری میتواند از یک کسب و کار کوچک و مستقل آغاز شود. طراحان لباس باید آمادگی، مهارت و ابزارهای مناسب برای ورود به دنیای فریلنسری را داشته باشند. اولین گام این است که در این راه صبور باشند و بتوانند با دیگران ارتباط بگیرند. اگر علاقهمند به فریلنسری و آزادکاری در طراحی لباس هستید، مسیر زیر را دنبال کنید:
تقویت مهارت طراحی لباس
نخستین گام در ورود به دنیای فریلنسری، داشتن مهارتهای کافی است. یک طراح لباس باید با اصول طراحی مد، رسم اسکچ دستی و دیجیتالی، طراحی کالکشن، شناخت پارچهها و ترکیببندی آشنا باشد. این مهارتها برای شروع کار ضروری هستند و اگر با هر کدام از آنها آشنایی ندارید، باید در کلاسها و دورههای آموزشی شرکت کنید. تمام مهارتهای طراحی لباس در آموزشگاه طراحی لباس به هنرجویان ارائه میشود.
ایجاد پورتفولیو برای فریلنسری در طراحی لباس
طراحان لباس باید یک پورتفولیو حرفهای برای جذب مشتریان ایجاد کنند. این نمونه کار باید شامل طراحیهای متنوع، توضیحات مختص به هر طراحی و تصاویری با کیفیت بالا باشد. میتوانید پورتفولیو را به صورت فایل PDF یا پست اینستاگرامی داشته باشید.
تمرکز بر حوزه خاص
برای فریلنسری، باید سبک کاری خود را مشخص کنید تا دیده شوید. به عنوان مثال، اگر طراح لباس خیابانی، طراح لباس کودک یا تصویرساز مد هستید، آن را مشخص کنید. تمرکز روی یک حوزه کمک شایانی در دیده شدن و قویتر شدن برند شما خواهد شد.
حضور در سایتهای مختلف
برای شروع کار طراحی لباس به صورت فریلنسری و پذیرش پروژههای کاری، میتوانید در سایتهای معتبر ثبت نام کنید. چندین سایت ایرانی وجود دارد که میتوانید درخواست کارفرمایان و پروژهها را مشاهده کرده و برای انجام آنها اقدام نمایید. توجه داشته باشید که برای گرفتن پروژه باید پروفایل کامل با نمونه کار داشته باشید.
ساخت سایت یا صفحه اینستاگرامی
امروزه، حضور در شبکههای اجتماعی برای دیده شدن و رشد کسب و کارها اهمیت بسیاری دارد. بنابراین، با ایجاد یک صفحه اینستاگرامی مرتبط با حرفه خود و داشتن نمونه کار، میتوانید مشتریان بسیاری را جذب کنید. ساخت سایت شخصی نیز میتواند کسب و کار شما را رشد دهد.
یادگیری مهارتهای دیگر
برای فریلنسر شدن، علاوه بر طراحی لباس باید با مهارتهای استفاده از ابزارهای گرافیکی مانند فتوشاپ و ایلاستریتور، نوشتن قرارداد، قیمتگذاری، مذاکره، ارتباط با مشتری، مدیریت زمان و تحویل پروژه آشنا باشید.
پذیرش پروژههای کوچک
بهتر است کار را با پروژههای کوچک آغاز کنید تا علاوه بر تجربه، بازخوردها را نیز بررسی کنید. این باعث میشود که کیفیت کار را بالا ببرید.
ساخت برند شخصی در فریلنسری در طراحی لباس
ایجاد برند شخصی یکی از گامهای مهم در تبدیل شدن به یک فریلنسر ماهر و حرفهای است. برند شخصی همان هویت حرفهای طراحان لباس در فضای آنلاین است که باعث میشود متفاوتتر دیده شوید.
دوره جامع آموزش طراحی لباس آنلاین
آموزشگاه طرحستان دوره جامع آموزش طراحی لباس را به صورت آنلاین و غیرحضوری برای علاقهمندان به این رشته برگزار میکند. این دوره آموزشی شامل 147 ساعت آموزش حرفهای سرفصلهای طراحی فیگور، اندام و رنگشناسی، جنسیتسازی، سبکشناسی، خلاقیت در لباس، ارائه پورتفولیو و طراحی لباس با کامپیوتر میباشد. هنرجویان در تمامی سطوح حتی بدون دانش قبلی نیز میتوانند در این دوره ثبت نام کنند. پس از پایان آن نیز مدرک معتبر آموزشگاه طرحستان به آنها اعطا خواهد شد. مشاوره برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این دوره و دورههای دیگر رایگان است و تنها با یک تماس میتوانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
کلام آخر
ورود به دنیای فریلنسری برای طراحان لباس یک مسیر چالش برانگیز است. تلاش، یادگیری و صبوری اصول اصلی برای تبدیل شدن به یک فریلنسر حرفهای هستند. ساخت برند شخصی یکی از مهمترین گامها در این مسیر است و میتواند جایگاه موفقی را در این عرصه ایجاد کند. در این مقاله از آموزشگاه طرحستان با فریلنسری و آزادکاری در طراحی لباس آشنا شدیم. اگر به دنبال کسب مهارت و یادگیری اصول طراحی لباس هستید، میتوانید در دورههای آموزشی حرفهای ما ثبت نام کنید. مشاوره کارشناسان طرحستان رایگان است و میتوانید اطلاعات مورد نیاز خود را تنها با یک تماس، کسب نمایید.