ابزارهای آموزش گرافیک و نرمافزارهای ضروری برای طراحان
ابزارهای آموزش گرافیک شامل سختافزارها و نرمافزهایی است که وجود آنها برای طراحان این حوزه ضرورت دارد. دنیای آموزش گرافیک بسیار بزرگ و گسترده است و طراحان پیش از ورود به این عرصه باید با تمامی ابزارهای لازم و مفهوم طراحی به طور کامل آشنایی یابند. استفاده از این وسایل به طراحان کمک خواهد کرد که طراحیهای باکیفیتتری داشته باشند و بتوانند نتایج بهتری را کسب کنند. معمولاً طراح پیش از آغاز طراحی با توجه به ایدههایی که دارد ابزارهای مناسبی را انتخاب میکند.
اهمیت ابزارها در طراحی گرافیک
آموزشگاه گرافیک علاوه بر این که انواع ابزارهای طراحی را به هنرجویان معرفی میکند، اهمیت استفاده از آنها را نیز به طور کامل شرح میدهد. تعداد ابزارهایی که در حال حاضر در دنیای گرافیک مورد استفاده قرار میگیرد بسیار متنوع است. اما ممکن است این سوال برایتان ایجاد شود که چرا ما به این ابزارها احتیاج داریم و دلیل اهمیت وجود آنها چیست. پاسخ این سوال را در ادامه به طور کامل شرح خواهیم داد.
چرا به ابزار نیاز داریم؟
به عنوان مهمترین دلایل اهمیت ابزارهای گرافیکی میتوان به موارد زیر اشاره نمود.
- تسریع در فرآیند طراحی: به عنوان یکی از اصلیترین دلایل استفاده از ابزارهای گرافیکی میتوان به سریعتر شدن فرآیند طراحی اشاره کرد. این ابزارها از امکانات و قابلیتهای جدید و منحصربهفردی برخوردار هستند که طراح به واسطه آنها میتواند طرحهای مورد نظر خود را پیادهسازی کند.
- افزایش کیفیت کار: با توجه به قابلیتهای منحصربهفردی که این ابزارها نسبت به لوازم مورد استفاده در زمان گذشته دارند، سطح کیفیت طراح به میزان قابل توجهی بالا میرود. افزایش کیفیت کار نیز منجر به جلب توجه مشتری و بالا رفتن درآمد کسب شده خواهد شد.
- ایجاد خلاقیت و نوآوری: طراحان با استفاده از این ابزارها میتوانند طرحهایی خلاقانه و بسیار جدید را ابداع کنند که در عرصه گرافیک حرف اول را بزند. اگر شما نیز به عنوان یک طراح به دنبال ساخت طرحهای فوقالعاده و شگفتانگیز هستید، استفاده از جدیدترین ابزارهای طراحی گرافیک را به شما پیشنهاد میکنیم.
انواع ابزارها
مهمترین ابزارهای آموزش گرافیک عبارتند از:
- نرمافزارهای طراحی: یکی از مهمترین مهارتهایی که گرافیستها باید داشته باشند، آشنایی با نرمافزارهای طراحی است. نرمافزارهایی که در طراحان گرافیک برای پیادهسازی طرحهای خود از آنها استفاده میکنند، بسیار متنوع هستند. طراحان با توجه به کار گرافیکی مورد نظر خود از بهترین نرمافزارها استفاده میکنند تا به نتایج مطلوبی دست یابند. برخی از نرمافزارهای طراحی شامل ایلاستریتور، فتوشاپ، ایندیزاین، کورل دراو و غیره میشود. این نرمافزارها حتی در آموزشگاه انیمیشنسازی نیز به طور کامل آموزش داده میشود.
- سختافزار: منظور از سختافزارهای طراحی انواع سیستمهای کامپیوتری و لبتاپ است که طراح با توجه به انتظارات خود از طراحی باید بهترین سیستم را انتخاب کند. همانطور که میدانید سیستمها از لحاظ میزان حافظه، کارت گرافیک، پردازنده و غیره با یکدیگر تفاوت دارند. پردازنده یک سیستم مناسب برای طراحی گرافیک باید حداقل ۴ هستهای باشد. لبتاپها ظریف و نازک هستند، اما کامپیوترها قدرت بیشتری دارند. به عنوان یک طراح بهترین سختافزار را انتخاب کنید.
- ابزارهای آنلاین: ابزارهای آنلاین برای گرافیستها بسیار کاربرپسند و ساده هستند. طراحان با استفاده از این ابزارهای آنلاین میتوانند طراحیهای خود را با کمترین هزینه و در کوتاهترین زمان ممکن انجام دهند. برخی از ابزارهای آنلاین گرافیک شامل Figma، Adobe Spark، Giphy و غیره میشود.
نرمافزارهای پرکاربرد در طراحی گرافیک
نرمافزارها به عنوان یکی از کاربردیترین ابزارهای آموزش گرافیک به شمار میروند. بهترین نرمافزارهایی که در طراحی گرافیک کاربرد دارند شامل موارد زیر میشود.
نرمافزارهای ویرایش تصویر
نرمافزارهای ویرایش تصویر در طراحی گرافیک عبارتند از:
- Adobe Photoshop: فتوشاپ به عنوان یکی از اصلیترین نرمافزارهای گرافیکی محسوب میشود. این نرمافزار در موارد گوناگون همچون ویرایش عکس، طراحی سایت، طراحی لوگو، پوستر و بنر، ترکیب هنرهای دیجیتال، متحرکسازی و غیره به کار برده میشود. فتوشاپ قابلیت نصب روی سیستم عاملهای ویندوز و مک را دارد.
- GIMP: این برنامه به عنوان یکی از نرمافزارهای گرافیکی رایگان و متن باز محسوب میشود که قابلیت نصب روی سیستم عاملهای ویندوز، مک و لینوکس را دارد. از مزایای این نرمافزار میتوان به امکان استفاده از برنامههای جانبی و پلاگینهای سه بعدی گوناگون اشاره نمود که امکان خلق طراحیهای خاص را برای گرافیستها فراهم میکند. در حال حاضر برخی از امکانات غیرضروری از نرمافزار GIMP حذف شده است و به همین دلیل کسانی که به امکانات ساده جهت ادیت احتیاج دارند از آن استفاده میکنند.
نرمافزارهای طراحی وکتور
نرمافزارهای طراحی وکتور عبارتند از:
- Adobe Illustrator: نرمافزار ایلاستریتور به منظور تولید محتواهای بصری همچون تصاویر دیجیتال، لوگو، وکتور، جدول، کارتون و غیره استفاده میگردد. از قابلیتهای این نرمافزار میتوان به امکان طراحی تصاویر دو بعدی و سه بعدی، تشخیص رنگ در تصاویر و تبدیل تصاویر پیکسلی به وکتور اشاره نمود.
- Inkscape: این نرمافزار جایگزین بسیار خوبی برای ایلاستریتور است که با استفاده از آن میتوانید تصاویر برداری و وکتور بینظیری را خلق کنید. این نرمافزار برای طراحانی که از فرمت SVG استفاده میکنند بسیار ایدهآل است. این نرمافزار بسیار ساده و کاربردی بوده از همین رو هم طراحان مبتدی و هم گرافیستهای حرفهای میتوانند به راحتی از آن استفاده کنند.
نرمافزارهای طراحی رابط کاربری
نرمافزارهای طراحی رابط کاربری به شرح زیر است.
- Figma: فیگما یکی از برترین ابزارهای آموزش گرافیک در زمینه طراحی رابط کاربری است. وجه تمایز فیگما با سایر نرمافزارهای طراحی، رابط کاربری آن است که با استفاده از هر سیستم کامپیوتری به صورت آنلاین و کاملا رایگان میتوانید به تمامی قابلیتهای این نرمافزار دسترسی داشته باشید.
- Sketch: بیشترین میزان کاربرد این نرمافزار مربوط به طراحی سه بعدی و مدلینگ است. محیط کار با این نرمافزار بسیار راحت بوده و یادگیری آن نیز آسان میباشد. این برنامه قابلیت تفسیر و مرتب نمودن چند تصویر در یک صفحه را دارد.
نرمافزارهای طراحی موشن گرافیک
نرمافزارهایی که برای طراحی موشن گرافیک استفاده میشوند عبارتند از:
- Adobe After Effects: معمولاً گرافیستها نرمافزار افتر افکت را با جلوههای فوقالعاده آن میشناسند. افتر افکت یک نرمافزار بینظیر برای پروژههای تعاملی است تا طراحان بتوانند محتوای خود را با دیگر اعضای تیم نیز به اشتراک بگذارند.
- Blender: بلندر یک نرمافزار طراحی سه بعدی است که با استفاده از آن میتوانید خلاقیت خود را به اوج برسانید. از قابلیتهای این نرمافزار میتوان به انیمیشنسازی، شبیهسازی، کارکترسازی، ویرایش ویدئو، ترکیببندی و غیره اشاره نمود.
ابزارهای آنلاین مفید برای طراحان
همانطور که پیشتر نیز بیان نمودیم کار با ابزارهای آنلاین بسیار ساده و راحت است. بهترین ابزارهای آنلاین مفید برای طراحان شامل موارد زیر میشود.
پلتفرمهای اشتراکگذاری فایل
بهترین پلتفرمهای اشتراکگذاری فایل عبارتند از:
- Google Drive: گوگل درایو این امکان را برای کاربران فراهم میکند که بتوانند به راحتی اطلاعات مورد نظر خود را ذخیره کرده و با دیگران نیز به اشتراک بگذارند. از طریق گوگل درایو میتوانید از هر دستگاهی به تمامی اسناد و اطلاعات خود دسترسی یابید.
- Dropbox: دراپ باکس یک فضای ذخیرهسازی ابری قدیمی است که هم اکنون نیز محبوبیت زیادی دارد. از مزایای Dropbox میتوان بکاپگیری اتوماتیک، یکپارچهسازی نرمافزاری پیشرفته و قابلیتهای کاری آفلاین را نام برد.
بانکهای تصاویر و وکتورها
بانکهای تصاویر و وکتورها نیز شامل موارد زیر میشود.
- Unsplash: یک وبسایت است که انواع عکسهای استوک رایگان را در اختیار کاربران خود قرار میدهد. عکسهای موجود در این وبسایت کیفیت بسیار بالایی دارند و تولیدکنندگان محتوا میتوانند در محتواهای خود از آنها استفاده کنند.
- Freepik: فری پیک یک موتور جستجوی بسیار پیشرفته است که کاربران از طریق آن میتوانند تمامی عکسها، فیلمها و فایلهای مورد نظر خود جهت بارگذاری در پروژههای گوناگون را بیابند.
ابزارهای طراحی لوگو
ابزارهای طراحی لوگو در حوزه گرافیک به شرح زیر هستند.
- Canva: کانوا یکی از ابزارهای آموزش گرافیک آنلاین است که به دانش فنی پیچیدهای احتیاج ندارد. کاربران با استفاده از این ابزار میتوانند طرحهای گرافیکی همچون انواع اینفوگرافیکها، پوسترها پستهای شبکههای اجتماعی و دیگر تبلیغات را طراحی کنند.
- Tailor Brands: این ابزار بر پایه هوش مصنوعی بوده که برای طراحی لوگو، طراحی سایت، طراحی محصولات و کارت ویزیت کاربرد دارد.
انتخاب ابزار مناسب
برای انتخاب یک ابزار مناسب جهت یادگیری گرافیک باید به موارد زیر توجه نمایید.
عوامل موثر در انتخاب
- بودجه: اگر قصد انتخاب یک ابزار مناسب برای ورود به عرصه گرافیک را دارید، باید میزان بودجه خود را در نظر گرفته و متناسب با آن بهترین گزینه را انتخاب کنید.
- سطح مهارت: از آنجایی که سطح مهارت و تخصص گرافیستها با یکدیگر تفاوت دارد؛ با توجه به مبتدی، نیمه مبتدی و یا حرفهای بودن خود ابزار مناسبی را انتخاب نمایید.
- نوع پروژه: همانطور که دریافتید حوزه گرافیک بسیار گسترده بوده و طراحان باید با توجه به نوع پروژه انتخابی خود ابزار مورد نیازشان را نیز انتخاب کنند.
آموزش و یادگیری ابزارها
با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی راههای زیادی برای یادگیری این ابزارها ایجاد شده است. که در ادامه شرح خواهیم داد.
راههای موثر برای یادگیری
یکی از موثرترین روشهای یادگیری ابزارهای مورد نیاز در عرصه گرافیک، کمک گرفتن از اینترنت و فضای مجازی است. اطلاعات موجود در اینترنت همواره در حال بهروزرسانی بوده و شما به کمک آنها میتوانید کار با این ابزارها را یاد بگیرید. همچنین شما میتوانید کتابهایی که در این حوزه نگارش شدهاند را تهیه کرده و به کمک آنها با این ابزارها آشنا شوید.
نتیجهگیری
در حوزه گرافیک ابزارهای گوناگونی وجود دارند که یادگیری آنها برای ورود به این عرصه ضروری است. آموزشگاه طرحستان در دورههای گرافیک که برای هنرجویان خود برگزار میکند، تمامی این ابزارها را نیز به طور کامل آموزش میدهد. برای شرکت در دورههای این آموزشگاه میتوانید از طریق راههای ارتباطی با کارشناسان این مجموعه تماس بگیرید و پس از دریافت اطلاعات کافی نسبت به ثبتنام اقدام نمایید.