کورل دراو چیست؟
مسلماً اسامی کورل، کورل دراو، نرم افزار کورل به گوشتان خورده است و با خود اندیشیدهاید که نرم افزار کورل دراو چیست؟ کورل دراو (Corel DRAW) یک نرم افزار گرافیکی است که برای طراحی، تصویرسازی و حوزه چاپ مورد استفاده قرار میگیرد. اگر قصد آشنایی با نرم افزار کورل دراو را دارید و میخواهید اطلاعات مفیدی راجع به کاربرد نرم افزار کورل دراو و ویژگیهای این برنامه به دست آورید، تا انتهای این نوشتار همراه ما باشید.
نرم افزار کورل دراو چیست؟
برنامه کورل دراو، همانند ایلاستریتور یک برنامه کاربردی برداری است و برای طراحی و ترسیمهای برداری (وکتوری) استفاده میشود. نرم افزارهای برداری برخلاف نرم افزارهای پیکسلی مانند فتوشاپ، مبتنی بر اشکال هندسی و فرمولهای ریاضی هستند.
کار با نرم افزار کورل بسیار ساده است و شما میتوانید با فراگیری آموزش کار با نرم افزار کورل دراو در زمان کوتاهی طرحهای گرافیکی زیبایی خلق نمایید.
از کورل دراو بیشتر برای طراحی و تصویر سازی استفاده میشود و به ندرت برای ویرایش تصویر مورد استفاده قرار میگیرد.
تاریخچه نرم افزار Corel DRAW
پیرامون سوال نرم افزار کورل دراو چیست، بهتر است کمی راجع به تاریخچه نرم افزار کورل دراو صحبت کنیم. Corel DRAW در ژانویه 1989 منتشر شد و روی ویندوز 2 قابل استفاده بود. امروزه برنامه کورل روی نسخههای مختلف سیستم عامل ویندوز و همچنین Mac قابل اجراست.
شرکت کورل در سال 2009 با شرکت یولید ادغام شد که نتیجه آن بدل شدن به یکی از غولهای جهانی حوزه گرافیک بود.
کاربرد نرم افزار کورل دراو در گرافیک
همانطور که گفتیم، نرم افزار کورل دراو مبتنی بر بردار است. تصاویری برداری بر خلاف تصاویر پیکسلی، با زوم کردن از کیفیت آنها کاسته نمیشود. علاوه بر این، تصاویر برداری حجم کمی دارند و شما با استفاده از کورل قادر به طراحی و تصویر سازی تصاویر با کیفیت با حجم پایین هستید.
تا اینجای کار با کورل آشنا شدیم و متوجه شدیم این نرم افزار ساده اما قدرتمند برای خلق تصاویر با کیفیت به ما کمک میکند. حال بیایم به پاسخ سوال دیگر یعنی کاربرد نرم افزار کورل دراو چیست بپردازیم.
کرول دراو در فعالیتهای حرفهای نظیر چاپ، تبلیغات، نقاشی خط، طراحی لوگو، طراحی روزنامه، مجلات و … بسیار کاربردی است و گرافیستهای ماهری از این نرم افزار در فعایتهای تخصصی خود استفاده میکنند.
کاربرد نرم افزار کورل دراو از قرار زیر است:
- طراحی و چاپ: بسیاری از چاپخانه ها و دفترهای تبلیغات، از نرم افزار کورل برای طراحی کارت ویزیت، کاتالوگ، بنر، پوستر، ست اداری و … استفاده میکنند. دلیل عمده برگزیدن این نرم افزار در حوزه چاپ به جای فتوشاپ، برداری بودن تصاویر حاصله و کیفیت خروجی طرح پس از چاپ است. همچنین به دلیل سادگی کار با کورل این نرم افزار از محبوبیت بالایی در این حوزه برخوردار است.
- طراحی مجله: کورل به دلیل داشتن قالبها و صفحات اماده، برای طراحی مجله و روزنامه مناسب است.
- طراحی پارچه: در کارخانههای نساجی از کورل دراو برای چاپ نقش روی انواع پارچهها استفاده میشود.
- طراحی با دستگاههای برش: برای برش محصولاتی نظیر چرم، طرح مد نظر حتما باید توسط نرم افزار کورل ایجاد شود، در غیر این صورت خروجی و برش محصول دچار دندانه دندانه شدن، میشود. همچنین برای چاپهایی نظیر سیلک، تامپو و لیزر نیز در صورتی که از کورل استفاده نشود، خروجی کار دچار رنجه دار شدن تصویر و کیفیت پایین چاپ میگردد.
- طراحی لوگو: از کورل برای طراحی انواع لوگو و آیکون استفاده میشود. کورل امکان استفاده از لوگو برای چاپ در ابعاد میلیمتری و یا چاپ در ابعاد بسیار بزرگ مانند بنرهای شهری و … را میدهد.
- طراحی صفحات وب: برای طراحی صفحات وب از نرم افزار کورل در کنار سایر نرم افزارها نظیر flash و … استفاده میشود.
ویژگی های نرم افزار کورل
برخی از خصوصیات و ویژگی های نرم افزار کورل دراو:
- تبدیل تصاویر پیکسلی به تصاویر برداری
- دارای ابزار پیشرفته جهت ایجاد متون و کاربرد در تایپوگرافی و حروف چینی
- سازگاری با سایر نرم افزارها مانند ایلوستریتور، فتوشاپ
- سازگاری با ورژنهای مختلف ویندوز
- پشتیبانی بیش از 100 فرمت مختلف گرافیکی
- طراحی نقاشی دیجیتال بسیار پیچیده و چشم نواز
- دارای سیستم لایهای همانند نرم افزارهای فتوشاپ و ایلاستریتور
- ایجاد QR کد
تفاوت کورل و ایلوستریتور
نرم افزارهای کورل دراو و ایلوستریتور، هر دو جزء برنامههای تصویرسازی مبتنی بر بردار (وکتور) هستند. از این دو نرم افزار گرافیکی برای تصویرسازی، طراحی انواع بنر و پوستر، طراحی لوگو، طراحی صفحات وب، کارت ویزیت، طراحی ست اداری و … استفاده میشود.
با توجه به شباهتهایی که این دو نرم افزار به هم دارند، ممکن است برای شما این سوال پیش بیاید که کدام نرم افزار را برای طراحی انتخاب کنیم؟ آیا تفاوتی بین نرم افزار ایلوستریتور و کورل وجود دارد؟ تفاوت ایلوستریتور و کورل دراو چیست؟
در پاسخ باید به شما بگویم علی رغم شباهتهای بسیار زیاد این دو نرم افزار، هر کدام موارد کاربرد خاص خود را دارند.
مقایسه ایلوستریتور و کورل دراو
- محیط نرم افزار: فضای نرم افزار کورل دراو ساده بوده و برای افراد مبتدی، طراحی تصاویر وکتوری راحت تر است.
- کاربرد: کورل نقش پر رنگ تری در صنعت چاپ دارد و ایلاستریتور در صنعت وب بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.
- کاربرد برای طراحان: معمولاً طراحان گرافیک متقاضی استفاده از کورل دراو هستند، در حالی که در ایلاستریتور علاوه بر طراحان گرافیک، طراحان UI نیز از آن استفاده میکنند.
- پالت رنگی: پالت رنگی ایلاستریتور، متنوع و قویتر از کورل دراو است.
- فضای کار: هر دو نرم افزار فضای کاری متعددی ارائه میدهند با این تفاوت که در کورل فضای کاری مبتنی بر سیستم چند صفحهای است ولی ایلاستریتور آرت بورد متعدد ارائه میدهد.
- نوع تصویرسازی: معمولا ار کورل برای طراحی وکتورهای دو بعدی و از ایلاستریتور برای طرحی وکتورهای سه بعدی استفاده میشود.
دوره آموزش کورل دراو
تا این جا دریافتیم که نرم افزار کورل دراو چیست و با نرم افزار ایلاستریتور چه تفاوتی دارد. آموختیم که در چه مواردی باید از کورل برای طراحی استفاده کنیم.
همان طور که دریافتیم کورل در صنعت چاپ و طراحی الگوهای چاپی، صنعت نساجی و پوشاک، برندینگ و بازاریابی جهت طراحی لوگو، بروشور، کارت ویزیت و … ، تصویرسازی آبجکتهای دو بعدی و سایر موارد کاربرد دارد.
اگر شما هم علاقهمند به فعالیت در حوزههای نام برده هستید و قصد آموزش نرم افزار کورل دراو را دارید، میتوانید در دوره آموزش کورل دراو آموزشگاه طرحستان شرکت کنید و با فراگیری تکنیکهای این نرم افزار به خلق تصاویر و وکتورهای جذاب بپردارید.
برچسب:آموزش ایلوستریتور, کورل دراو
1 نظر
مرسی از مقاله خوبتون.
خیلی کامل و روان توضیح دادید