فاکتورهای مهم در طراحی داخلی
فاکتورهای مهم در طراحی داخلی
در طراحی داخلی که ترکیبی از دانش فنی و هنر است، فاکتورهای بسیار مهمی دخیل هستند تا بتوان از لحاظ زیبایی شناسی و مهارت طرح های عالی را برای دکوراسیون های داخلی منزل و بیرونی اجرا کرد. ما در این مقاله سعی داریم تا شما را با این موارد آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید.
آشنایی با اصولی که در طراحی داخلی تاثیر گذار هستند
دو اصل مهمی که در طراحی داخلی باید آن را رعایت کرد تناسب و تعادل می باشد. اگر این دو اصل در هر طراحی رعایت شود می توان گفت اساسی ترین موارد در زیبایی شناسی در هر دکوراسیونی می تواند منزل و مکانی که در آن سکونت دارید را جذاب نماید.
اصل تناسب
تناسب در واقع هماهنگی و تعادل بین اجزای طراحی که شامل رنگ، بافت، اشکال و غیره می باشد. بنابراین مواردی که می تواند در دکوراسیون داخلی با تناسب و تصحیح تکرار شود شامل رنگ ها، بافت ها، اشکال، ارایه سبک و تنوع و کنترل روشنایی هستند.
در هر دکوراسیون داخلی اندازه مشخص اجزا و دیزاین می تواند تناسب را تعریف کند.
تناسب رنگ:
اگر در خانه شما شومینه ای است که در بالای آن تابلوی نقاشی با رگه های آبی وجود دارد بهتر است در دیزاین داخلی هال و پذیرایی و با مکانی که در آن این تابلو وجود دارد از پارچه های آبی رنگ استفاده کنید.
به طوریکه می توانید صندلی ها و مبل هایی را در هال خود قرار دهید که در زمینه پارچه های آنها آبی به کار رفته باشد.
یا اینکه قالیچه ای با رنگ آبی و یا رنگ های مشابه آن را بر روی زمین پهن نمایید.
برای تناسب رنگ ها در طراحی داخلی دیزاینرها تکرار هر رنگی باید سه الی پنج بار برای زیبایی بیشتر انجام گیرد.
با اینکه تناسب رنگ برای طراحی داخلی کمی مشکل است ولی تا زمانی که از چند طرح مختلف برای رنگ های گوناگون استفاده می کنید، برای رسیدن به تناسب رنگ نیز موفق تر خواهید بود.
تناسب دیزاین داخلی در رابطه با شکل:
برای اینکه هارمونی بصری از لحاظ فرم و شکل در تناسب باشد بهتر است تکرار شود.
به عنوان مثال اگر فضای شومینه شما به شکل مربع باشد، می توانید از اشکال مربع در میز نهار خوری و یا تابلوهایی به شکل مربع و غیره در طراحی داخلی خود استفاده کرده و تکرار کنید.
تناسب در دیزاین با توجه به فضا:
چیدمان نهایی در واقع همان تناسب دیزاین در رابطه با فضا می باشد. به طوریکه اگر مثلا شما یک میز بزرگ را کنار دیوار قرار می دهید، بهتر است از دو صندلی متوسط و نه کوچک و یا بزرگ در کنار میز استفاده کنید.
همچنین می توانید تابلوها و یا یک بوم نقاشی بزرگ را در کنار تابلوهایی با ابعاد کوچک قرار دهید، و یا یک مبل بزرگ را به همراه دو مبل کوچک در کنار هم به کار برید.
تناسب در دیزاین در رابطه با روشنایی:
روشنایی از دو طریق مصنوعی و طبیعی می تواند در تناسب دیزاین داخلی اجرا گردد.
از آنجایی که روشنایی دید بصری به فضا و طراحی ما می دهد بنابراین باید برای جلب توجه بیننده به نقطه ای خاص از فضا برای استفاده از روشنایی هوشیاری کامل را داشت.
برای همین می توانید از روشنایی برای هارمونی خاص در طراحی داخلی و یا تمرکز بر روی اشیایی که قصد داریم جلب توجه باشد بهره ببریم. برای مثال می توان بر روی آثار هنری و یا عکس ها بیشترین روشنایی را معطوف کرد، و یا برای مطالعه و یا نوشتن باید از روشنایی و نور بیشتری نیز استفاده کرد.
بهترین روش کنترل روشنایی و نور در خانه استفاده از پرده ها و نیز نصب نورگیرهایی به همین منظور می باشد.
همینطور چنانچه بخواهید نور مصنوعی را در فضای منزلتان کنترل کنید، بهتر است که سیستم های کنترل گر نور را در ساختمان منزلتان نصب نمایید.
تناسب ریتم در طراحی داخلی:
برای رسیدن به مقدار مطلوبی از ریتم بهتر است اشکال، خطوط، رنگ و بافت را در فضا تکرار کنیم. شکل گیری و پیشروی دیزاین مورد بسیار مهمی در تناسب ریتم در طراحی داخلی است.
در واقع افرادی که در طراحی داخلی تحصیلات عالیه دارند، با مفاهیم و تفاوت های شگرفی در دیزاین داخلی روبه رو هستند.
بنابراین می توان گفت که ریتم باعث شده تا توجه بیننده به نحو زیبایی از وسیله به وسیله ای دیگر در فضای داخلی معطوف شود.
تناسب در بافت:
به منظور برجسته کردن نقطه ای خاص و یا مرکزی در روی دیوار طراحان از بافت هایی همچون کاغذ و یا طراحی استفاده می کنند.
در رابطه با کف اتاق این بافت می تواند قالیچه عریض و یا سایر فرم های فرش برای ایجاد تعادل و هماهنگی بین کف اتاق با نقاشی های روی دیوار باشد.
تعادل
در حیطه طراحی داخلی با مفهوم کلی تعادل بصری روبه رو هستیم که از درک فیزیکی و شخصی ما از تعادل مربوط است.
در واقع با دو نوع تعادل می توان پروژه های طراحی داخلی را انجام داد، که یکی تعادل رسمی ( متقارن ) و دیگری تعادل غیر رسمی و یا نامتقارن می باشد.
تعادل متقارن یا رسمی:
معمولا تعادل متقارن را در فضای دو بعدی و سه بعدی می توان به کار برد. به طوریکه اگر تعادل مطلوب را در فضای دو بعدی برای وسیله ای به کار نگیریم، تناسب و تعادلش به هم می خورد.
همینطور اگر در فضای سه بعدی از قدرت تخیل خود بیشتر بهره بگیریم می توانیم به وزن اشیا تقریبا همسان به طور فرضی پی ببریم.
بنابراین باید برای رسیدن به تعادل همسان از وسایل و اشیا در فضای داخلی محتاطانه استفاده کرد.
زیرا که برای در نظر گرفتن وزن بصری عواملی چون رنگ، نور، بافت و غیره لازم است تا تعادلی که می خواهیم از لحاظ بصری ایجاد گردد.
تعادل غیر متقارن و یا غیر رسمی:
برای استفاده از این روش تعادل وسایل مختلفی را که در یک فضا هستند، با وزن های یکسان را طوری در کنار هم چیده می شوند که با در نظر گرفتن اهرم مرکزی، سرانجام به تعادل می رسند.
برای درک مفهومی این تعادل ترازویی را در نظر بگیرید که وسایلی که دارای وزن سنگینی هستند در یک طرف و سایر وسایل با وزن های سبک در طرف دیگر با هم قرار دارند تا نهایت به تعادل برسند.
همینطور در فضای داخلی برای استفاده از این تعادل وسایلی با وزن یکسان و جاگیر در یک طرف اهرم و وسایل دیور با وزنی غیر یکسان در طرفی دیگر قرار داده می شوند.