ترفندهایی کم هزینه برای اجرای سبک ساحلی در طراحی داخلی
شاید خانه ای در شهری شلوغ قرار دارد شاید هم نزدیک ساحل هست؛ فرقی ندارد چند متر با ساحل فاصله داشته باشد یا کیلومترها، با نشستن در نشیمن یا قدم زدن در اتاق های خانه ای به سبک ساحلی باید ساکنین احساس کنند در تعطیلات تابستانی در نزدیکی ساحل هستند.
برای افرادی که امکان زندگی در کنار دریا و یا اقیانوس را ندارند ولی رویای زندگی در ساحل را دارند سبک ساحلی انتخابی عالیست، با رعایت یکسری ترفندهایی کم هزینه می توانید احساس بودن در کنار ساحل در خانه ایجاد کنید.
طراحی داخلی به سبک ساحلی با سبک همپتون اغلب اشتباه گرفته می شود؛ گل های رز سفید و نیلوفر در همپتون بر روی میز ناهارخوری حضوری خاص دارند ولی گیاهانی مانند سانسوریا این موقعیت را از آنها در سبک ساحلی ربوده اند. رنگ های پرجنب و جوش مانند زرد در سبک ساحلی بسیار دیده می شوند ولی در همپتون بیشتر شاهد رنگ های تیره و خاص هستیم.
دوره طراحی داخلی آموزش همه سبک ها و چگونگی اجرای آنها را آموزش می دهد.
طراحی داخلی به سبک ساحلی نه تنها زیباست بلکه آرامش بخش هم هست. لازم نیست دکوراسیون داخلی را از نو طراحی کنید تنها کمی تغییر می تواند سبک ساحلی ایجاد کند که در ادامه می گوییم با آموزشگاه طرحستان همراه باشید.
وسایلی ساده و راحت
وسایل باید با دقت خاصی انتخاب شوند به رنگ ها و سادگی آنها توجه شود. مانند مبلمانی ساده که احساس راحتی داشته باشد، بهتر است مبلمان هایی لوکس که بیشتر جنبه زیبایی دارند و راحتی زیادی ندارند برای نشیمن استفاده نشوند.
برای انتخاب وسایل در طراحی داخلی سبک ساحلی، باید به ابعاد و اندازه فضا توجه شود. اسباب و وسایل فضای زیادی نگیرند یا کوچک تر از اندازهای نباشند که کارایی نداشته باشند. استفاده از حصیر و چوب با رنگ روشن هم ایده خوبی برای انتخاب وسایل در طراحی داخلی سبک ساحلی است.
سبک ساحلی با استفاده از رنگ های پاستلی و دریایی برای طراحی دکوراسیون داخلی و استفاده از نور طبیعی و وسایل ساده خانه را هرجایی که باشد پر از احساس خوب تعطیلات کنار دریا می کند.
جلوه کفپوش
فرش خیلی بزرگ استفاده نشود، یا همه فضا با فرش پر نشود؛ کفپوش باید خودش را نشان دهد تا سبک ساحلی جلوه بهتری پیدا کند. پس حتما فرشی خریده شود که از فضا کوچک تر باشد. کفپوش ها از جنس طبیعی زیبایی خاص خودشان را دارند و نگرانی بابت پوشاندن آنها را به دلیل خالی بودن نباید داشت. استفاده از کفپوش های چوبی روشن بهترین تصمیم برای اجرای سبک ساحلی است.
حضور نور طبیعی
از زیبایی های ساحل تابش نور خورشید است که توسط سطح دریا منعکس می شود و احساس دلنشینی دارد. سبک ساحلی باید احساس بودن در کنار ساحل برای ساکنین ایجاد کند پس باید از نور خورشید برای روشن شدن فضا با نور طبیعی بهره مند شد. طراحی داخلی و چیدمان وسایل لازم است به صورتی باشند که نور طبیعی به داخل فضا بتابد و به خوبی بازتاب داشته باشد. برای شب ها هم نورپردازی مناسب نیاز است تا به همه جای فضا نور به اندازه کافی برسد.
پنجره های بزرگ بیشترین کمک را به حضور نور طبیعی در داخل خانه دارند؛ نصب پرده هایی نازک و لطیف تا جلوی نور را نگیرند و هم وقتی بر اثر جریان هوا موج برمی دارند احساس امواج دریا را زنده کنند.
آینه های بزرگ با قاب های چوبی یا تزئینات دریایی در سبک ساحلی بسیار دیده می شوند تا زیبایی به محیط دهند و هم نور را منعکس کنند و ساکنین بهره بیشتری از نور داشته باشند.
دوره طراحی داخلی تنها اصول طراحی داخلی را آموزش نمی دهد بلکه خلاقیت هنرجویان را نیز افزایش می دهد، زیرا هنرجویان نمونه کارهای بسیاری می بینند و با دیگر هنرجویان تبادل فکری دارند.
دکور و تزئینات با حس دریایی
دکور و تزئینات به صورت کلی نباید براق باشند، ولی به تعداد کم مجاز هست تا کمک به بازتاب نور شود و جلوه خاص به نشیمن یا قسمت های دیگر دهند.
بسیاری به اشتباه فکر می کنند هر چه دکور و تزئینات دریایی بیشتر باشند به اجرای سبک ساحلی کمک می شود، اشتباه است نه تنها کمکی نمی کند، بلکه موجب می شود احساس شلوغی ایجاد شود و آرامش را از ساکنین بگیرد. می توان از کوزه های سفالی ساده، گلدان هایی پر از سنگ های کوچک و مجسمه هایی از موجودات دریایی به عنوان دکور استفاده کرد یا تابلوهایی با نماد دریا و اقیانوس به دیوار نشیمن و اتاق ها نصب کرد.
دوره طراحی داخلی هنری شیرین آموزش می دهد که علاوه بر یادگیری اصول طراحی و چیدمان داخلی عوامل انتخاب دکور و تزئینات مناسب سبک های مختلف هم یاد داده می شوند.
پلان باز
در سبک ساحلی دیوارها و اتاق های جداگانه به حداقل رسیده اند. شاهد فضایی بزرگ هستیم که عملکردهای مختلف را شامل می شود مانند ترکیب کردن فضای نشیمن و ناهارخوری.
پارتیشن بندی یا تفکیک با دیوار شاخص جایگاهی در سبک ساحلی ندارند. از تجمع وسایل در قسمتی از فضا اجتناب می شود. چیدمان منزل باید به صورتی باشد که فضا تا حد امکان بازتر شود.
در زمینه فضای پلان باز و اصول ساخت آن نیاز به گذراندن دوره طراحی داخلی به شدت احساس می شود.
بافت های متنوع
از بهترین جنبه های سبک ساحلی در طراحی داخلی توانایی او در ایجاد آرامش برای ساکنین است و به کمک رنگ و بافت های دریایی برای ساکنین احساس قدم زدن در ساحل را ایجاد می کند.
ساحل را تصور کنید بافت ها متفاوت و زیبا هستند، همین زیبایی با تنوع در بافت ها در خانه هایی با سبک ساحلی دیده می شود. طراحان داخلی از بافت هایی با رنگ های روشن و متنوع برای زیبایی بصری در این سبک استفاده می کنند. برای نشیمن می توان کوزه ای سفالی با سطح صاف قرار داد تا با زبری فرش تنوع ایجاد کند.
موضوع پر اهمیت دیگر اینست که بافت هایی که صدا ایجاد می کنند مانند ساتن در سبک ساحلی جایگاهی ندارند از پنبه و کتان بیشتر برای روتختی و پرده ها استفاده می شود.
اجازه دهید آموزش گسترده تر در زمینه بافت ها را واگذار کنیم به آموزش طراحی داخلی.
رنگ سفید، رنگی مهم در سبک ساحلی
رنگ سفید مهم ترین رنگ است و اکثر مواقع به عنوان رنگ غالب استفاده می شود. رنگ سفید نور خورشید را منعکس می کند و جلوه زیباتری به فضا می دهد. سفید ظاهری شیک دارد و فضا را بزرگتر نشان می دهد.
اگر فقط رنگ سفید در فضا وجود داشته باشد، احساس خستگی برای ساکنین ایجاد می کند؛ سفید با رنگ های خنثی و روشن قابلیت ترکیب دارد و می توان از این ویژگی در سبک ساحلی بهره برد.
رنگ سفید اگر صحیح استفاده نشود، حس سرما منتقل می کند و حالتی غیر دوستانه ایجاد می شود. سفید در تمامی نقاط خانه قابلیت استفاده دارد ولی تا اندازه ای که احساس خوب فضا را نگیرد.
پالت رنگی
سبک ساحلی هدف در ایجاد کردن احساسی دارد که گویا ساکنین در تعطیلات هستند، سبک ساحلی آرامشی خاص با احساس راحتی ایجاد می کند. رنگ هایی باید به فضا اضافه کرد، که به این هدف کمک کنند.
طراحان با یک رنگ غالب مانند فیروزه ای شروع و سپس دقت می کنند سبک تک رنگ اجرا نشود و رنگ های دیگری مانند سفید، خاکستری و حتی قهوه ای که نشان از شن و ماسه در ساحل دارد به پالت اضافه می کنند تا ترکیبی آرامش بخش و جذاب بسازند. از ترکیب رنگی نمی ترسند، رنگ ها را کنار هم می گذارند تا به نتیجه ای عالی برسند.
معمولا وقتی رنگ غالب خنثی است رنگ های تیره برای اضافه کردن توصیه می شود ولی در سبک ساحلی از رنگ های پاستلی و روشن استفاده می شود.
استفاده از رنگ های طبیعی و دریایی در سبک ساحلی به معنای پوشاندن تمام بخش ها با رنگ های آبی و فیروزه ای نیست؛ بهتر است از طراحانی که دوره طراحی داخلی دیده اند کمک بخواهید.
سادگی
فضا در سبک ساحلی باز، پاکیزه و ساده است و نشان از ساحل دارد. شاید قبلاً طراحان سبک ساحلی فضا را پر می کردند ولی در سبک مدرن ساحلی سادگی حفظ می شود. مگر نه اینکه آرامش مهم ترین احساسی است که سبک ساحلی ایجاد می کند پس اگر قسمت های مختلف خانه با عناصر و وسایل مختلف شلوغ شود دیگر احساس خوبی نخواهد داشت. در سبک ساحلی به نوعی خلوت بودن در تمام فضا قابل حس است، این خالی بودن در فضا حس آرامش و رهایی خاص سبک ساحلی را به ساکنین هدیه میدهد.
سادگی همچنان که آرامش بخش است موجب تمرکز بهتر می شود و حتی خلاقیت را افزایش می دهد.
تعیین کردن کانون
کانون در طراحی داخلی خانه بخشی یا جزیی از دکوراسیون است که به محض ورود ساکنین و مهمان ها به خانه توجه آنها را جلب میکند؛ دکوراسیون به سمت آن چیده میشود و به آن همگراست.
طراحان داخلی هنگام طراحی هر بخش از خانه قسمتی را کانون قرار دهند. به عنوان مثال اگر میز ناهارخوری بزرگی در ناهارخوری هست در اطراف آن فضای منفی قرار می دهند تا رفت و آمد راحت باشد و وسایلی انتخاب می کنند که با میز هماهنگ باشند.
نقوش
در سبک ساحلی بسیار از عناصر موجود در فضای ساحل و دریا با نقوش و طرح های درشت استفاده می شود؛ نقوش باید نشانی از طبیعت داشته باشند. در سبک ساحلی نقوش وسایل تزئینی تنها بر اساس زیبایی انتخاب نمی شوند و هماهنگی با دیگر وسایل خانه نیاز است داشته باشند؛ تا توازن و آرامش به وجود آید. نقوش در رومیزی های گلدوزی شده و ظروف و گلدان ها، فضایی لطیف و زیبا می آفرینند.