نقش خوشنویسی در تبلیغات
نقش خوشنویسی در تبلیغات
در دنیای امروز که تکنولوژی و دیجیتال حرف اول را در هر زمینه ای می زند، استفاده از ابزارهای سنتی و خوشنویسی می تواند به شیوه ای خلاقانه در جذب مشتری و تبلیغات موثر باشد. بنابراین یکی از راههایی که می توان زمینه بازاریابی را هر چه بهتر و خلاقانه تر برای ارایه هر نوع خدماتی به مشتری انجام داد، نقش خوشنویسی در تبلیغات است.
بنابراین در این مقاله سعی داریم تا به این موضوع از جنبه های کاربردی پرداخته تا شما هر چه بیشتر بتوانید با زمینه های مختلف این هنر در بخش های مختلف آشنا شوید.پس با ما همراه باشید.
کاربردهایی که هنر خوشنویسی در تبلیغات می تواند داشته باشد
تاریخ هنر خوشنویسی در تبلیغات تنها موسوم به این زمان نبوده، بلکه از دیر باز ایرانیان، به خوشنویسی به عنوان یک هنر ارزشمند در صنایع، هنرهای تجسمی و غیره توجه خاصی داشته اند.
به طوریکه کنده کاریهایی که بر روی سطوح شیشه، چوب و غیره از زمان ساسانیان و حتی پیش از آن مشاهده می شود، حاکی از آن است که خوشنویسی علاوه بر آنکه تنها به عنوان یک هنر شناخته شود در زمینه تبلیغات نیز کاربردهای فراوان داشته است.
همچنین کتاب های خطی و انتشار و چاپ روزنامه و مجلات قدیمی نشان می دهد که خوشنویسی و هنر خطاطی می تواند برای زمینه های مختلف کارآیی قابل توجهی داشته باشد.
با توجه به اینکه امروزه نیز در علم تایپوگرافی و گرافیک شاهد تحولاتی در زمینه خطاطی هستیم می توانیم هر چه بیشتر از این هنر زیبا و اصیل ایرانی در زمینه های مختلف فرهنگی، علمی،
ارایه خدمات و بازایابی به صورت دیجیتالی و غیره بهره ببریم.
کاربردهای هر یک از خطوط خوشنویسی در تبلیغات
وقتی هنر خوشنویسی در زمینه تبلیغات و کارهای گرافیکی وارد می شود، می توان نوع هویت ایرانی را به نوعی در عرصه و هنر به دنیا و بازارهای جهانی شناساند و از این طریق کالای ایرانی را عرضه نمود.
با توجه به اینکه انواع خطوط ششگانه ایرانی مذهبی از دیر باز در مکان هایی مثل سقاخانه ها، زورخانه و کوزه گری ها و غیره مورد استفاده قرار می گرفت می توان از خوشنویسی سنتی برای کارهای گرافیکی و همچنین بازاریابی نوین هم بهره گرفت.
خط کوفی:
این خط یکی از کهن ترین خطوطی است که به عنوان تزیینی و آذین بندی کلام قرآنی به کار رفت، ولی به دلیل واضح نبودن کلماتی که به وسیله این خط نوشته می شود می توان از خط کوفی به
عنوان پایه ای برای خلق و طراحی حروف الفبا در گرافیک و همچنین هنرنمایی های زیبا که نشان دهنده قدمتی کهن و اصیل را در چاپ کتاب و روزنامه به سبک سنتی و قدیمی را دارد به کار
برد.
خط نستعلیق:
این خط به دلیل کاربردهای زیادی که در فرهنگ و هنر ایرانی دارد جزو رایجترین خطوط می باشد که می توان از آن برای انواع آرم ها نوشتاری و تیترهای تبلیغاتی استفاده نمود.
خط نسخ:
این خط به دلیل شکستگی ها و زیبایی که دارد به نوعی همگام با تکنولوژی چاپ در دنیای مدرن است.
بنابراین بیشترین کاربرد این خط را می توان در تبلیغات تجاری، سینماها، انواع کتاب در زمینه و بحث های مختلف، سر تیتر روزنامه ها و مجلات و همچنین مسابقات مشاهده کرد.
خط شکسته:
اغلب برای نوشتن کارت های تبریک و یا پیام های عاشقانه و نیز طراحی کتاب های عارفانه و سر تیترها و آرم ها از این خط استفاده می شود.
زیرا خط شکسته به دلیل هماهنگی و نظم خاصی که در ترکیب حروف و اتصال آنها با یکدیگر دارد دارای حسن ترکیب بالایی است.
بنابراین از این خط به لحاظ شیدایی خاص و نوع شعر گونه ای که دارد استفاده های ادبی زیادی می توان نمود.
خط ثلث:
حرف الف در این خط نسبت به سایر خطوطی چون شکسته و نستعلیق بلندتر نوشته می شود که نوعی عظمت و شکوه را به خط ثلث داده است.
در واقع از دیر باز این خط به دلیل بار عرفانی و مذهبی زیادی که دارد در کتیبه نویسی شهرت دارد.
بنابراین می توان کاربرد خط ثلث را امروزه در طراحی تمبرها، پشت جلد کتاب ها و مجلات، سرلوحه ها، برگذاشتها و این فبیل زمینه های گرافیکی و چاپ اختصاص داد.
خط معلی:
حرکت کشیده و تیزی که در انتهای حروف در خط معلی دیده می شود، آن را به نوعی از سایر خطوط متمایز کرده است.
به طوریکه به جرات می توان گفت این خط تلفیقی از تخیلات و تصورات ابداعی کاتب که از خطوط دیگر برگرفته است می باشد.
زیرا در آن می توان رسایی و زیبایی نستعلیق، استحکام نسخ و شیوایی ثلث را مشاهده کرد.
از خط معلی می توان در آگهی های تبلیغاتی مثل پوسترها و تراکت ها و همچنین سرتیترها استفاده کرد.
اهمیت خوشنویسی در تبلیغات و بازاریابی
تبلیغات معمولا به سه صورت نوشتاری، گفتاری، دیداری انجام می گیرد، و به دلیل آنکه در تبلیغات خلاقانه نوین اولین چیزی که مخاطب را در نگاه اول جذب می کند، به صورت بصری می باشد،
بنابراین می بایستی در همان نگاه چند ثانیه ای به مخاطب کالا و خدمات را شناساند.
در اینجا بعضی از مواردی که اهمیت خوشنویسی را در تبلیغات نوین بیان می دارد برای شما شرح خواهیم داد.
یک خط خوب می تواند روح مخاطب را مورد هدف قرار بدهد.
زیرا انسان طالب زیبایی است و چنانچه یک جمله که نیاز و ارضای روح زیبایی طلبی در فرد را نشانه بگیرد و با خطی زیبا نیز نوشته شود می تواند تاثیری چندین برابر از یک تبلیغات ساده و بی نام و نشان داشته باشد.
به عنوان مثال اگر تبلیغات فروشگاهی با جملاتی نظیر این لباس برازنده شماست، و یا لباس زیبا در شخصیتی زیبا، یا این قبیل جملات با خطی خوش نوشته شود، تاثیری که مشتری و مخاطب از آن می گیرد به مراتب بسیار بیشتر از تبلیغ نویسی شلوغ و بد خط است.
از لحاظ زیبایی شناسی خطی که بتواند قدرت کلام، و نفوذ آن را در مخاطب بیشتر کند راهیست برای انتقال مفهوم بصری که در آن تصویر با کوتاه ترین جملات به تفسیر کشیده شده اند.
خوشنویسی اگر یک فاکتور رقابتی در نظر گرفته شود، استفاده کم از این مورد می تواند احساس انحصار به فردی را در شخص ایجاد کند.
شما می توانید از خوشنویسی برای پررنگ تر دیده شدن خودتان استفاده کنید.
خوشنویسی یک بازاریابی مقرون به صرفه است، به طوریکه استفاده از خوشنویسی باعث جلب اعتماد، ارتباط درونی به منظور نیاز به دریافت کالا و یا خدمات، نمادی برای معرفی برند می باشد.
خوشنویسی یک هزینه مقرون به صرفه در تبلیغات است که می تواند مشتری بالقوه را به بالفعل تبدیل کند.
امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید.