معرفی کامل رشته انیمیشن سازی + بازار کار و آینده شغلی آن
رشته انیمیشن سازی که تحت عنوان پویانمایی نیز خوانده میشود، به معنای ترکیب تصاویر دو و سه بعدی برای ایجاد حرکت خواهد بود. با استفاده از انیمیشن میتوان تصاویر و فیلمهای خارقالعادهای را خلق کرد.
اساس رشته انیمیشن سازی خلاقیت و تخیل خواهد بود و دانشجویان در ایام تحصیل خود به طور کامل با تکنیکها و ابزارهای این رشته هنری آشنایی خواهند یافت. در حال حاضر رشته انیمیشن در دانشگاه طرفداران بسیار زیادی دارد و دانشجویان باید پس از پایان تحصیلات خود و ورود به بازارکار از تکنیکها و ابزارهایی که آموزش دیدهاند، استفاده نمایند. با توجه به اهمیت این رشته، در این مقاله پیرامون انیمیشنسازی و بازار کار آن اطلاعاتی را در اختیارتان قرار خواهیم داد. برای کسب اطلاعات بیشتر تا پایان با ما همراه باشید.
رشته انیمیشن و تواناییهای لازم آن
همانطور که پیشتر نیز بیان نمودیم این رشته با خلاقیت رابطهای مستقیم دارد و هنرمندان باید بتوانند از تخیلات خود برای ساخت انیمیشنهایی جذاب استفاده کنند. معمولاً کسانی که از زمان تحصیل در هنرستان با نرمافزارهای مختلف انیمیشن سازی و فضاسازی ذهنی آشنا میشوند، میتوانند در این رشته به موفقیتهای بیشتری دست یابند.
داشتن صبر و پشتکار برای رسیدن به یک خروجی مناسب و دست یافتن به درآمد بالا از موارد مهمی است که در رشته انیمیشن سازی باید به آن توجه داشته باشید.
فردی که قصد ورود به رشته انیمیشن سازی و یا پویانمایی را دارد باید از مهارتهای زیر برخوردار باشد که عبارتند از:
- توانایی همکاری با پروژههای تیمی و انجام فعالیتهای گروهی
- توانایی کار کردن با نرمافزارهای مختلف رشته پویانمایی و داشتن توانایی تدوین و افزودن صدا به انیمیشن
- توانایی ساخت انواع انیمیشنهای دو و سه بعدی و آشنایی با تکنیکهای آن
- دارا بودن توانایی متحرک کردن تصاویر طراحی شده
- طراحی کردن شخصیتهای مختلف از جمله اشیا، حیوانات و انسانها برای فضای انیمیشن
- داستانسرایی
- خلق شخصیتها
- توانایی تبدیل وقایع به سناریوهای جذاب
- ایدهپردازیهای جذاب و جدید برای داستان
تحصیل در رشته پویانمایی در هنرستان (انیمیشنسازی)
به طور کلی رشته هنر دارای ۱۳ زیر شاخه است که یکی از بهترین آنها انیمیشنسازی میباشد. انتخاب رشته انیمیشنسازی در دبیرستان پس از پایان مقطع نهم متوسطه صورت میگیرد. مدت زمان تحصیل در رشته پویانمایی ۳ سال است و دانشآموزانی که آن را انتخاب میکنند باید از انگیزه و علاقه کافی برخوردار باشند.
اگر چه دانشآموزان در ایام تحصیل خود با تکنیکها و ابزارهای کاربردی در این رشته آشنا میشوند، اما داشتن اشتیاق و علاقه برای ادامه تحصیل و ورود به دانشگاه ضروری خواهد بود.
دانشآموزان پس از پایان تحصیلات خود در هنرستان میتوانند رشته انیمیشن در دانشگاه را انتخاب کرده و جهت ادامه تحصیلات و دستیابی به مقاطع بالاتر آماده شوند. دانشآموزان با گذراندن دروس تخصصی در هنرستان با اصول اساسی و مهم رشته انیمیشن سازی آشنایی خواهند یافت.
بهترین دانشگاههای انیمیشن دنیا و ایران
با توجه به محبوبیت رشته انیمیشن سازی بسیاری از دانشگاهها در نقاط مختلف جهان و ایران میزان ظرفیت پذیرش خود را چندین برابر کردهاند. بدین جهت دریافت رتبه لازم برای قبولی در رشته انیمیشن در دانشگاه اهمیت زیادی دارد.
معمولاً دانشگاههای خارج از کشور به دلیل امکاناتی که در اختیار دانشجویان خود قرار میدهند، از رتبه بالایی برخوردار هستند. به میزانی که سطح تخصص و استعدادهای شما در این رشته بالاتر باشد، شانس قبولی شما در دانشگاههای خارج از کشور نیز افزایش خواهد یافت.
دانشگاههای انیمیشنسازی در دنیا
به عنوان بهترین دانشگاههای انیمیشنسازی در دنیا میتوان به موارد زیر اشاره نمود.
- شریدان، اوکویل کانادا: به عنوان یکی از بهترین دانشگاههای انیمیشن در دنیا میتوان به دانشگاه شریان کانادا اشاره کرد که از سیستم آموزشی بسیار قدرتمندی برخوردار است. دانشجویان در این دانشگاه مهارتهای گوناگون رشته انیمیشن سازی از جمله ساخت موشن گرافیک، نقاشیهای دیجیتال و غیره را به طور کامل فرا خواهند گرفت. از آنجایی که این دانشگاه اولین رتبه را در سطح جهان دارد، برای پذیرفته شدن در آن باید رزومهای بسیار قوی داشته باشید. دانشجویان پس از فارغالتحصیل شدن از این دانشگاه دوره کارآموزی خود را در استودیو انیمیشن سپری خواهند کرد.
- موسسه هنر کالیفرنیا: این دانشگاه در سال ۱۹۶۱ تاسیس گردید و به عنوان یکی از بهترین دانشگاههای پویانمایی محسوب میشود. این دانشگاه پذیرش دانشجویان را بر اساس نمرات، سوابق تحصیلی و رزومه انجام خواهد داد.
- کالج هنر و طراحی ساوانا: این دانشگاه در کشورهای چین و فرانسه نیز شعبه دارد و سالانه حدود ۱۰ هزار دانشجو از نقاط مختلف دنیا میپذیرد. دانشجویان در این دانشگاه به صورت کاملاً تخصصی آموزش دیده و پس از پایان تحصیلات خود در شرکتهای انیمیشنسازی مشغول به فعالیت میشوند.
- مدرسه گابلین فرانسه: اگر مایل هستید که برای ادامه تحصیلات خود در رشته انیمیشن سازی به کشورهای خارجی مهاجرت کنید، انتخاب مدرسه گابلین فرانسه بهترین گزینه خواهد بود. این دانشگاه از امکانات فوق العادهای برخوردار بوده و در شهر پاریس واقع شده است. تحصیل در این دانشگاه حدود ۳ سال به طول خواهد انجامید و دانشجویان جهت ورود به مدرسه گابلین فرانسه باید در یک آزمون ورودی شرکت کنند.
- دانشگاه رودآیلند: این دانشگاه در سال ۱۸۷۷ تاسیس شده و دانشجویان جهت ورود به آن علاوه بر این که باید از رزومه قدرتمندی برخوردار باشند، باید دو پروژه اختصاصی را نیز به این مرکز تحویل دهند. دانشگاه رودآیلند امکانات بسیار خوبی را در اختیار دانشجویان قرار میدهد تا افراد تنها به تحصیلات تئوری وابسته نباشند. دانشجویان برای دریافت مدرک خود در رشته انیمیشن سازی از این دانشگاه میبایست حدود ۴ سال درس بخوانند.
برترین دانشگاههای دارای رشته انیمیشن در ایران
هم اکنون که با بهترین دانشگاههای انیمیشن در دنیا آشنایی یافتید، برترین دانشگاههای دارای رشته انیمیشن در ایران را نیز معرفی خواهیم کرد که شامل موارد زیر میگردد.
- دانشگاه هنر اصفهان: به عنوان بهترین دانشگاه برای رشته انیمیشن در ایران میتوان به دانشگاه هنر اصفهان اشاره کرد که در سال ۱۹۷۷ در شهر اصفهان تاسیس گردید.
- دانشگاه هنر تهران: این دانشگاه در سال ۱۹۸۰ در تهران تاسیس شد و علاقمندان به رشته انیمیشن سازی میتوانند تا مقطع دکترا در این دانشگاه تحصیل نمایند.
- دانشگاه هنر شیراز: این دانشگاه در سال ۲۰۰۹ تاسیس شد و جزء ۴ دانشگاه برتر در ایران است.
- دانشگاه هنر تبریز: این مرکز به عنوان یکی از بهترین دانشگاههای انیمیشن در کشور ایران محسوب میشود و همه ساله دانشجویان زیادی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در آن تحصیل میکنند.
- دانشگاه صدا و سیما: این دانشگاه در سال ۱۹۷۰ تاسیس گردیده و به سازمان صدا و سیما وابسته است. دانشجویانی که قصد تحصیل در این دانشگاه را دارند باید در آزمون سراسری شرکت کنند و نمره قبولی لازم جهت ورود به این مرکز را دریافت نمایند.
رشته انیمیشن در دانشگاه آزاد نیز ارائه میشود. برخی از دانشجویان بدون کنکور وارد دانشگاه شده و در رشته انیمیشن سازی تحصیلات خود را آغاز میکنند. به منظور ورود به رشته پویانمایی بدون کنکور، باید در زمان تعیین شده از طریق سایت سنجش ثبتنام خود را انجام دهید. معدل دیپلم و سوابق تحصیلی مبنای پذیرش دانشجویان در رشته انیمیشن در دانشگاههای آزاد و غیرانتفاعی خواهد بود. پرداخت شهریه جهت ورود به این مراکز الزامی میباشد.
بازار کار رشته انیمیشن
در گذشته انیمیشنسازی تنها به تلویزیون محدود میشد، اما امروزه شما میتوانید نقش پررنگ آن را در حوزههای مختلف ببینید. به طور کلی انیمیشنسازها میتوانند در دو شاخه وارد بازار کار شوند و کسب درآمد کنند که شامل موارد زیر میشود.
- شاخه هنری: هنرمندان میتوانند در این شاخه به مراکز هنری همچون صدا و سیما، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، آموزشگاههای مختلف و غیره مراجعه نمایند و تکنیکها و مهارتهای لازم را به هنرجویان آموزش دهند.
- شاخه تجاری و تبلیغاتی: انیماتورها میتوانند در شرکتهای گوناگون مشغول به کار شوند و جهت ساخت لوحهای فشرده تبلیغاتی گوناگون برای مراکز تولیدی و شرکتها فعالیت نمایند.
فعالیت در رشته انیمیشن سازی و ورود به بازار کار آن محدودیت سنی و تحصیلی خاصی نداشته و افراد علاقمند میتوانند با گذراندن دورههای مربوطه درآمدهای بالایی را کسب کنند. در حال حاضر این رشته از بازار کار بسیار خوبی در نقاط مختلف جهان برخوردار است.
درآمد انیمیشنسازی در ایران
طبق آمار و ارقام به دست آمده میانگین درآمد انیماتورها در کشور ایران ماهانه حدود ۲۵ الی ۳۵ میلیون تومان میباشد. در واقع حداقل درآمد یک انیمیشن ساز ۱۰ میلیون و حداکثر درآمد او نیز ۶۰ میلیون تومان خواهد بود.
لازم به ذکر است که میزان درآمد انیمیشنسازی در ایران به عوامل گوناگونی مانند سطح تخصص و مهارت، میزان تحصیلات، سابقه کار، موقعیت جغرافیایی، رزومه و حتی نوع قرارداد بستگی دارد. هر یک از این عوامل میتوانند نقش مهمی در افزایش و یا کاهش میزان درآمد یک انیماتور داشته باشند.
جمعبندی
رشته انیمیشن سازی به عنوان یکی از بهترین زیرشاخههای هنر به شمار میرود و سالانه افراد زیادی در این رشته فارغالتحصیل میشوند. پویانمایی در تمام نقاط جهان و ایران از بازار کار بسیار خوبی برخوردار است و انیماتورها میتوانند درآمدهای بالایی را کسب کنند.
یکی از بهترین آموزشگاههایی که در کشور ایران دوره انیمیشنسازی را برگزار میکند، طرحستان است. از آنجایی که اساتید مجرب و متعهد این دوره را تدریس میکنند، سطح مهارت هنرجویان نیز به میزان قابل توجهی افزایش مییابد. برای شرکت در دوره پویانمایی کافی است که با کارشناسان آموزشگاه طرحستان تماس گرفته و ثبتنام کنید.
سوالات متداول
- ۵ مورد از تواناییهای لازم برای ورود به رشته انیمیشنسازی را نام ببرید؟ داستانسرایی، طراحی شخصیتها، توانایی کار با نرمافزارهای مختلف، متحرکسازی تصاویر و توانایی شرکت در فعالیتهای گروهی
- درآمد انیمیشنسازی در ایران به چه عواملی بستگی دارد؟ سطح تخصص، سابقه کاری، موقعیت جغرافیایی، میزان تحصیلات و غیره