نقشه راه آموزش انیمیشن سازی از مبتدی تا پیشرفته
نقشه راه آموزش انیمیشن سازی شامل مواردی است که آشنایی با آنها برای تبدیل شدن به یک انیماتور حرفهای ضرورت دارد. انیمیشن سازی هنری هیجانانگیز و جذاب است که برای بیان ایدههای جدید و داستانها مورد استفاده قرار میگیرد. در حال حاضر انیماتورها انواع انیمیشنهایی همچون انیمیشنهای دو بعدی، سه بعدی و استاپ موشن را تولید میکنند. علاقمندان به این رشته در حین آموزش انیمیشن سازی با انواع انیمیشنها و نحوه ساخت آنها آشنایی خواهند یافت. انیمیشن سازی یک رسانه سرگرمکننده است و انیماتورها میتوانند به کمک آن ایدههای خلاقانه خود را به آثار هنری زیبایی تبدیل نمایند. خوشبختانه با گسترش نرم افزارهای انیمیشن سازی و همچنین منابع آموزش کافی، شما میتوانید به یک انیماتور حرفهای تبدیل شوید. در حال حاضر انیمیشن سازی یک رویای دستنیافتنی نیست و تنها کافیست که تصمیم خود را گرفته و با این جمله آغاز کنید که من میخواهم یک انیماتور شوم.
گامهای آموزش انیمیشن سازی
اگر در زمینه انیمیشن سازی فردی مبتدی هستید و مایلید که با کسب تجربه در این حوزه به یک انیماتور حرفهای تبدیل شوید، نقشه راه آموزش انیمیشن سازی به شما کمک خواهد کرد. مهمترین گامهایی که یک فرد برای تبدیل شدن به یک انیماتور باید طی کند به شرح زیر است.
-
گام اول:علاقه و استعداد
مهمترین و اولین گام جهت تبدیل شدن به یک انیماتور داشتن استعداد و علاقه در این حوزه است. اگر به انیمیشن علاقهای ندارید و همچنین استعدادهای لازم برای آن نیز در وجودتان نهفته نیست، به هیچ عنوان امکان موفقیت در این زمینه را نخواهید دید. برای این که متوجه شوید آیا از استعداد و علاقه لازم جهت ورود به حوزه انیمیشن سازی برخوردار هستید، میتوانید موارد زیر را انجام دهید.
- به انیمیشنهای گوناگون از جمله کارتونهای تلویزیونی، فیلمهای انیمیشنی، بازیهای ویدئویی، تبلیغات و غیره علاقهمند باشید و آنها را با دقت فراوان تماشا نمایید.
- به نقاشی و طراحی علاقمند باشید و از مهارتهای لازم در این حوزه نیز برخوردار باشید.
- از حرکات و فیزیک بدنی حیوانات و انسانها آگاه باشید و به خوبی بتوانید آنها را در انیمیشنها به تصویر بکشید.
-
گام دوم: آموزش
برای فعالیت به عنوان یک انیماتور حرفهای قطعاً گذراندن دورههای آموزشی ضرورت دارد. معمولاً علاقمندان به این حوزه در دورههای آموزش گرافیک و انیمیشن سازی در دانشگاهها یا آموزشگاههای آزاد مهارتهای لازم در این زمینه را کسب خواهند کرد. هنرجویان در این دوره با تکنیکها و اصول انیمیشن سازی آشنا شده و با مهارتهایی همچون رندرینگ، بافتدهی، مدلسازی، طراحی، موشن گرافیک و حرکتشناسی را فرا خواهند گرفت.
-
گام سوم: کسب تجربه
پس از این که علاقمندان با آموزشهای ضروری در این زمینه آشنایی یافتند، باید تجربههای لازم را نیز کسب کنند. کسب تجربههای لازم در این زمینه از طریق کارآموزی در استودیوهای انیمیشن سازی یا شرکتهای تولیدکننده محتوا امکانپذیر است تا بتوانید مهارتها و تجارب خود را تقویت نمایید. همچنین علاقمندان میتوانند پروژههای انیمیشنی شخصی خود را ایجاد کرده تا بتوانند بر تجربیات خود بیفزایند و همچنین نمونه کارهایشان را برای کارفرمایان بالقوه خود ارسال نمایند.
-
گام چهارم: ساخت نمونه کار
یکی از موارد مهم جهت موفقیت در این حوزه داشتن نمونه کارهای قدرتمند است. معمولاً کارفرمایان پیش از استخدام انیماتورها ابتدا نمونه کارهای آنان را بررسی کرده تا از تواناییها و مهارتهای آنان اطمینان حاصل نمایند. بنابراین یک انیماتور از همان ابتدا باید به ساخت نمونه کارهای قوی توجه داشته باشد. معمولاً انیماتورها برای تکمیل نمونه کارهای خود از پروژههای انیمیشنی کوتاه استفاده میکنند. همچنین آنان میتوانند در سوشال مدیا و شبکههای اجتماعی برند یا نام خود را منتشر کرده و به اشتراک بگذارند.
-
گام پنجم: شبکهسازی
یکی از راهکارهای موثر جهت یافتن فرصتهای شغلی در حیطه انیمیشن، شبکهسازی است. شما میتوانید در رویدادهای مرتبط با انیمیشن شرکت کرده و با دیگر انیماتورهای آشنا شوید و با حفظ روابط خود با آنان مهارتهای خود را ارتقا دهید.
اهمیت و ضرورت یادگیری انیمیشن
همانطور که در گامهای نقشه راه آموزش انیمیشن سازی بیان نمودیم، گذراندن آموزشهای رسمی برای تبدیل شدن به یک انیمیشن ساز و انیماتور حرفهای ضرورت دارد. انیمیشن فراتر از طراحی است و برای موفقیت و همچنین رقابت در این حوزه باید به نرم افزارهای گوناگون مسلط باشید. پس از آشنایی با مبانی و اصول انیمیشن، میبایست یک بخش تخصصی را جهت ادامه کار خود در نظر بگیرید و با گذشت زمان با کسب مهارت و دانش آن را ارتقا دهید.
-
تحصیل در رشته انیمیشن سازی
یکی از مسیرهای سنتی جهت تبدیل شدن به انیماتور، تحصیلات آکادمیک است. تحصیل در رشته انیمیشن سازی در مقطع دانشگاه حدود ۴ سال به طول میانجامد. با این وجود ممکن است شما از شرایط کافی جهت تحصیل در این رشته برخوردار نباشید و یا این که قصد داشته باشید بدون در دست داشتن مدارک دانشگاهی انیمیشن ساز شوید. بدین منظور میتوانید در دورههای آموزشی آموزشگاه انیمیشن سازی شرکت کنید که انعطافپذیرتر و مقرون به صرفهتر است.
روشهای آموزش انیمیشن که بزرگترین هنرمندان جهان نیز از آنها استفاده کردهاند و به موفقیت دست یافتهاند به شرح زیر است.
- یادگیری مبانی و اصول انیمیشن: مبانی و اصول انیمیشن شامل مفاهیمی همچون ریتم، فضا، وزن، زمانبندی و حرکت میشود.
- تسلط بر نرم افزارها: نرم افزارهای گوناگونی در حوزه انیمیشن سازی مورد استفاده قرار میگیرد و انیماتور باید حداقل بر یکی از نرم افزارها تسلط کامل داشته باشد.
- تمرکز بر یک حوزه تخصصی: پس از یادگیری مبانی و اصول انیمیشن میتوانید روی یکی از حوزههای تخصصی آن مانند انیمیشن دوبعدی، سه بعدی، موشن گرافیک یا استاپ موشن تمرکز کنید.
نحوه کسب درآمد از طریق انیمیشن سازی
راههای گوناگونی جهت کسب درآمد از حوزه انیمیشن سازی وجود دارد که شامل موارد زیر میشود.
-
استخدام در استودیو انیمیشن
یکی از رایجترین روشها جهت کسب درآمد از طریق ساخت انیمیشن استخدام شدن در استودیو است. معمولاً انیماتورها در استودیوهای انیمیشن سازی به عنوان صداگذار، طراح یا ترکیبکننده کار فعالیت دارند.
-
ساخت انیمیشنهای مستقل
انیماتورها میتوانند انیمیشنهای مستقلی را ایجاد کنند و از طریق جشنوارههای فیلم و یا به صورت آنلاین آنها را به نمایش بگذارند. کسب درآمد از این روش بسیار سودآور است، اما به خلاقیت و مهارت بسیار زیادی احتیاج دارد.
-
آموزش
یکی دیگر از روشهای کسب درآمد از این حوزه آموزش مهارتها به دیگران است. این روش برای کسانی که به تدریس علاقه دارند بسیار مناسب خواهد بود.
-
فروش محصولات و خدمات
انیماتورها این امکان را دارند که خدمات و محصولات خود را با دریافت سفارش تولید محتوا برای افکتهای بصری، طرحها و شخصیتها به فروش برسانند. این روش برای کسانی که در حوزه انیمیشن سازی مهارتهای خاصی دارند گزینه بسیار مناسبی خواهد بود.
اگر مایل به کسب درآمد از طریق انیمیشن سازی هستید به نکات زیر توجه فرمایید.
- برای کسب درآمد در این حوزه مهارتهای خود را بهبود ببخشید. بهبود مهارتها از طریق مشاهده نمونه کارهای انیماتورهای بزرگ، تمرین مداوم و شرکت در دورههای آموزشی امکانپذیر است.
- برای یافتن فرصتهای شغلی بیشتر و بهتر یک شبکه قدرتمند متشکل از آهنگسازان، صداگذاران، انیماتورها و سایر متخصصان تولید انیمیشن را ایجاد نمایید.
- یکی از عوامل موفقیت در ساخت انیمیشن داشتن خلاقیت است. ایدههای جدید را جستجو کنید و سعی کنید در انیمیشنهای خود از آنها استفاده نمایید.
نتیجهگیری
همانطور که در این مطلب دریافتید، نقشه راه آموزش انیمیشن سازی از مبتدی تا پیشرفته مستلزم مراحلی است که برای تبدیل شدن به یک انیماتور حرفهای باید از آنها عبور کنید. یکی از مهمترین گامها در این زمینه شرکت در دورههای آموزشی حوزه انیمیشن سازی است. آشنایی با نرم افزارهای این رشته هنری اهمیت بسیار زیادی دارد که با شرکت در دورههای آموزشگاه طرحستان میتوانید به راحتی آنها را فرا بگیرید. آموزشگاه طرحستان جهت رفاه حال هنرجویان خود دورههای انیمیشن سازی را با هزینهای به صرفه برگزار میکند. برای شرکت در این دورهها کافیست از طریق راههای ارتباطی موجود با ما تماس بگیرید و ثبتنام کنید.