مراحل راه اندازی تولیدی پوشاک
بسیاری از لباسهایی که شما روزانه استفاده میکنید در کارگاههای تولیدکننده پوشاک تهیه میشوند و به همین علت است که امروزه افراد زیادی در داخل و یا خارج از کشور به فکر راه اندازی تولیدی پوشاک هستند.
در حال حاضر کارگاههای تولیدی بسیار زیادی در کشور ما وجود دارد که اقدام به تولید انواع پوشاک از جمله شلوار، بلوز، مانتو، شال، روسری و غیره کرده و سپس به مزونها و مغازههای شهر نیز ارسال میکنند تا بتوانند به درآمد بالایی دست یابند.
تولیدی پوشاک یکی از موارد بازارکار طراحی لباس است، که شما میتوانید طراحی های خود را در واحد انبوه به اجرا درآورید.
در این مقاله قصد داریم مراحل راه اندازی تولیدی پوشاک و مزایا و معایب آن را به طور کامل شرح دهیم. اگر به فکر راهاندازی این کسب و کار هستید تا پایان ما را همراهی کنید.
بیشتر بخوانید: مهم ترین زمینه های طراحی مد و لباس
مراحل کلی و لازمههای راه اندازی تولیدی پوشاک
اگر قصد راه اندازی تولیدی پوشاک را دارید به منظور رسیدن به موفقیت میبایست از مراحل زیر به طور کامل عبور نمایید.
- تعیین هدف: قطعاً اولین قدم در راه اندازی تولیدی پوشاک تعیین هدف است. در واقع شما باید مشخص کنید که هدفتان از راهاندازی تولیدی چیست. اگر هدف شما تنها درآمدزایی باشد و به طراحی لباس علاقهای نداشته باشید، ممکن است در همان ابتدای مسیر با مشکلاتی مواجه شوید. در واقع تنها با اندیشیدن به درآمد نمیتوانید در این شغل به پیشرفته چندانی دست یابید.
- تحقیق و برنامهریزی: پس از مشخص کردن هدف و تحقیق درباره زیانهای احتمالی در این شغل نوبت به برنامهریزی میرسد. در واقع شما باید برنامهریزی کنید که آیا قصد راهاندازی یک برند خاص برای خود را دارید و یا این که میخواهید از مشتریان خود سفارش بگیرید. ما پیشنهاد میکنیم که با هر دو روش کار کنید یعنی در ابتدا از مشتریان خود سفارش گرفته و پس از گذشت مدتی برند خود را معرفی کنید تا پیشرفت شما در این شغل افزایش یابد.
همانطور که میدانید پوشاک را میتوان به سه گروه زنانه، مردانه و بچگانه تقسیم کرد. شما باید برنامهریزی کنید که مایل هستید برند شما در حیطه کدام نوع پوشاک باشد.
- انتخاب مکان مناسب برای تولیدی: انتخاب یک مکان مناسب برای راه اندازی تولیدی پوشاک یکی از مهمترین مواردی است که باید به آن توجه شود. بهتر است مکانی را انتخاب کنید که به همصنفان خود نزدیک باشید. برخی از مهمترین نکاتی که برای انتخاب یک مکان مناسب جهت راه اندازی تولیدی پوشاک باید به آنها توجه داشته باشید عبارتند از:
- آسان و راحت بودن آدرس تولیدی
- نزدیک بودن به همصنفان
- اطمینان یافتن از ماندگاری در آن مکان
- راحت بودن انتقال تجهیزات و مواد اولیه به کارگاه
- انتخاب اماکن دارای مجوز
- میزان امنیت مکان
- اخذ مجوزهای مرتبط: هر صنفی دارای یک اتحادیه است که مجوزهای مربوط به آن شغل را صادر میکند. پیش از راه اندازی تولیدی پوشاک باید به اتحادیه تولیدکنندگان لباس مراجعه کرده و پس از پر کردن فرمهای لازم و اعلام درخواست خود، مجوزهای مربوطه را دریافت نمایید.
اخذ مجوز به منظور جلوگیری از بروز حوادث گوناگون در محیط کار ضرورت دارد. بدین منظور کافی است که به اتحادیه شهر خود مراجعه نموده و پس از ارائه مدارک لازم جواز کسب خود را تحویل بگیرید. مدارک مورد نیاز برای صدور جواز کسب در اتحادیه صنفی تولیدکنندگان پوشاک به شرح زیر است.
- اصل شناسنامه
- اصل کارت ملی
- ۳ قطعه عکس ۴×۳
- اصل کارت پایان خدمت
- اصل هر نوع قرارداد رسمی و پیمانی
- فتوکپی سند ملک یا اجارهنامه
- تاییدیه کد پستی مربوط به واحد صنفی
- جذب نیرو: یکی از مهمترین عواملی که در جهت پیشرفت و یا شکست یک واحد تولیدی پوشاک نقش بسیار مهمی دارد، نیروها و کارگران یک کارگاه خواهد بود. برای جذب نیرو در هنگام راه اندازی تولیدی پوشاک به موارد زیر توجه فرمایید.
- در وهله اول نیروهای باتجربه را انتخاب کرده و از پذیرش کارآموزان خودداری فرمایید، زیرا ممکن است موقعیت شغلی شما به خطر بیفتد.
- نیروهای متعهد و دلسوز را استخدام کنید.
- میزان ابتکار، سلیقه و هنر خیاط را بسنجید تا در هنگام کار آسودگی خاطر کامل داشته باشید.
- از جذب افراد پرحاشیه جدا خودداری فرمایید، حتی اگر از شرایط بسیار خوبی برخوردار باشند.
- بهترین روش محاسبه حقوق کارگران، پرداخت اجرت در ازای تعداد دوخت خواهد بود.
- برای جذب نیروهای خود جهت راه اندازی تولیدی پوشاک به هیچ عنوان عجله نکنید. بهترین نیروها را از لحاظ میزان دستمزد و کیفیت کار انتخاب نمایید.
- الگو، برش و نمونهگیری: یکی از موارد بسیار مهم در تولیدی لباس برش است که در میزان فروش آن واحد صنفی نیز نقش بسزایی دارد.
خیاط میتواند از الگوهای آماده استفاده کند و یا با توجه به مدل لباس از الگوی آن کپی نماید.
- تهیه تجهیزات و مواد اولیه: برای راهاندازی یک تولیدی پوشاک کوچک حداقل به ۳ الی ۴ چرخ نیاز خواهید داشت که شامل موارد زیر میگردد.
- میز برش
- راستهدوز
- میاندوز
- زیگزال
برای شروع میتوانید از سایر اماکن تولیدی که در زمینه گلدوزی، بستهبندی، بخار و غیره فعالیت دارند کمک بگیرید.
۸. مشتری و بازار کار: پس از راه اندازی تولیدی پوشاک جهت جلب توجه مشتریان به قیمت و سطح کیفیت اجناس خود توجه داشته باشید.
شما در این صنف رقیبان بسیار زیادی دارید که مشتریان در صورت نارضایتی از کار شما به آنان مراجعه خواهند کرد. داشتن مطالعه دقیق و علمی پیرامون شرایط بازار از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
مزایا و معایب خط تولیدی پوشاک
راه اندازی تولیدی پوشاک برای بسیاری از افراد به عنوان یک شغل پردرآمد محسوب میشود و حتی از طریق آن میتوانند برای بسیاری از دوستان و آشنایان خود نیز اشتغالزایی کنند.
البته توجه داشته باشید که پیش از احداث یک کارگاه باید تمامی مزایا و معایب آن را به طور کامل بررسی کرده و سپس اقدام به راهاندازی آن نمایید.
شما میتوانید با کسانی که در گذشته اقدام به راه اندازی تولیدی پوشاک کردهاند، مشورت کرده و اطلاعات کاملی را درباره این شغل به دست بیاورید.
به عنوان مهمترین مزایای راهاندازی تولیدی لباس میتوان به موارد زیر اشاره نمود.
- این کسب و کار کاملا شخصی بوده و شما کارفرما نخواهید داشت.
- شما میتوانید مطابق با برنامههای زندگی خود برای کارتان تصمیماتی کاملاً فردی بگیرید.
- ایجاد اشتغال و کارآفرینی برای کارگران و کارمندان از دیگر مزایای احداث کارگاه تولیدی لباس است.
- امکان گستردهتر شدن این شغل به مرور زمان نیز وجود دارد.
- پس از راهاندازی کامل کارگاه میتوان به درآمد نسبتاً بالایی دست یافت.
- با پیشرفت مد در جهان امروز میتوانید لباسهایی جدید را تولید کرده و خلاقیت خود را در طراحی آنها نشان دهید.
بیشتر بخوانید: طراحی لباس چیست و چگونه می توان طراح لباس شد؟
اگر چه راه اندازی تولیدی پوشاک از مزایای بسیار زیادی برخوردار است، اما قطعاً همانند سایر صنفها معایبی نیز دارد که عبارتند از:
- با نوسانات نرخ ارز و دلار، قیمت پارچه و سایر لوازم مورد نیاز نیز تغییر خواهد کرد.
- در برخی از برهههای زمانی ممکن است نتوانید بعضی از پارچهها و دیگر لوازم خاص را تهیه کنید.
- یافتن مشتریان وفادار برای دوخت برخی از لباسهای خاص و گران قیمت مانند لباس عروس یا لباس نامزدی تا حدودی سخت است.
- دشواری برای پیدا کردن پخشکننده پوشاک از دیگر معایب راهاندازی تولیدی میباشد.
برآورد هزینه راه اندازی تولیدی لباس
اگر تاکنون به راهاندازی یک تولیدی پوشاک فکر کرده باشید، قطعاً اولین چیزی که ذهن شما را درگیر میکند برآورد هزینهها است. به طور کلی نمیتوان یک مقدار ثابت را برای برآورد هزینهها مشخص کرد، زیرا عوامل گوناگونی در تعیین هزینهها موثر هستند.
به طور کلی هزینههای راهاندازی یک تولیدی لباس شامل موارد زیر میشود.
- اجاره مکان: قطعاً شهر محل سکونت شما نقش بسیار مهمی در میزان اجاره دارد. رهن یک مکان مناسب برای راهاندازی تولیدی میتواند از ۱۰۰ میلیون تومان تا ۱ میلیارد تومان متغیر باشد. اجاره ماهیانه کارگاه نیز از ۱۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان متغیر خواهد بود.
- استخدام نیروها: در حال حاضر حقوق وزارت کار برای کارگران بین ۸ الی ۱۰ میلیون تومان است و شما باید حداقل این میزان حقوق را به نیروهای خود پرداخت کنید.
- پارچه: قیمت پارچه بسیار متنوع بوده و از متری ۱۰۰ هزار تومان شروع میشود تا به رقمهای میلیونی برسد.
هزینهای که برای تامین پارچه پرداخت میکنید، به جنس آن و نوع تولیدی شما بستگی دارد.
- خرید وسایل: هزینه اصلی راهاندازی یک کارگاه تولیدی مربوط به تامین تجهیزات مورد نیاز است.
در حال حاضر هزینه خرید یک چرخ خیاطی کاملاً معمولی بین ۴ الی ۵ میلیون تومان بوده و هزینه خرید یک میز اتو نیز بین ۳ الی ۴ میلیون تومان میباشد. اتوی صنعتی، چرخ برش، قیچی و غیره از دیگر تجهیزاتی هستند که در کارگاه به آنها احتیاج دارید و میبایست تهیه نمایید.
- مارکتینگ و تبلیغات: سپردن بازاریابی به یک فرد قابل اطمینان و باتجربه اهمیت دارد که باید بابت آن نیز هزینهای را پرداخت کنید.
نتیجهگیری
به منظور راه اندازی تولیدی پوشاک میبایست از مراحلی عبور کنید که هر یک از آنها نیز به نوبه خود حائز اهمیت هستند. قطعاً راهاندازی یک تولیدی لباس همانند هر واحد صنفی دیگر مزایا و معایبی دارد که پیش از احداث آن باید تمامی جوانب را در نظر بگیرید.
آموزشگاه طرحستان یکی از بهترین و کاملترین مراکز آموزشی تهران است که دوره آموزش طراحی لباس را برای علاقمندان به این رشته برگزار میکند. هنرجویان پس از پایان دوره و کسب مهارتهای لازم میتوانند نسبت به احداث تولیدی پوشاک اقدام نمایند.
بیشتر بخوانید: طراحی لباس را از کجا شروع کنیم: رشته دانشگاهی یا یادگیری در خانه؟
سوالات متداول
- اولین قدم برای راهاندازی یک واحد تولیدی پوشاک چیست؟ اولین قدم تعیین هدف است که در شکست و یا موفقیت پروژه نیز نقش مهمی دارد.
- مزایای راهاندازی خط تولید پوشاک چیست؟ شخصی بودن کار، ایجاد اشتغال، درآمد بالا
برچسب:بازار کار طراحی لباس