تاثیر کرونا بر دنیای مد و واکنش دنیای مد
ویروس کرونا سایه ای تاریک بر تمام کسب و کارهای دنیا انداخت و از صنعت مد هم غافل نشد. تولیدات بسیاری از برندهای مشهور در دنیای مد و تولیدات لباس متوقف شد و حتی بسیاری برندهای مطرح در دنیای مد را تا نزدیک پرتگاه برد.
بوتیک های کوچک تا فروشگاه های زنجیره ای بزرگ تعطیل شدند، کارگران دوزنده تا صاحبان کسب و کارهای بزرگ با ضرر مالی مواجه شدند و کارگران بیکار شدند. مثلاً برند زارا تا به حال 3786 فروشگاه خود را بسته است.
درست است که لباس ها مانند غذا و دارو خراب نمی شوند و از بین نمی روند ولی از مد می افتند.
آموزش طراحی لباس کلید ورود به بازار طراحی لباس
کاهش تقاضا
ویروس کرونا سبکی به زندگی همه مردم اضافه کرد، که دیگر خبری از مهمانی، جشن، عروسی و تعطیلات نبود؛ همین قضیه موجب کاهش تقاضا از سمت مصرف کنندگان شد. مردم را در شرایطی قرار داد که بیشتر به فکر تهیه اقلام ضروری باشند و تقاضا در دنیای مد کاهشی چشم گیر داشت. مردم وقتی امکان سفر و مهمانی ندارند، نیازی هم به لباسی با طراحی خاص ندارند؛ هیچ کس برای لباسی که بخواهد در خانه بپوشد هزینه زیاد نمی کند.
بیشتر خریداران طراحان لباس اروپایی از کشورهای آسیایی مانند کره جنوبی، ژاپن و چین هستند و با لغو شدن سفرها طراحان لباس با ضرر مالی زیادی مواجه شدند. در آموزش طراحی لباس نوع و نیاز مشتری مورد بررسی قرار می گیرد.
واکنش دنیای مد
ویروس کرونا بحران و چالشی بزرگ برای طراحان و برندها در دنیای مد بود و طراحان و برندها با همکاری و همبستگی با هم برای مبارزه با کرونا فعالیت کردند.
لویی ویتون Louis Vuitton کارگاه های عطر سازی خودش را مخصوص تولید مایع ضد عفونی کننده کرد، و بین مراکز بهداشتی فرانسه پخش کرد. بربری Burberryحمایت مالی برای ساخت واکسن داشت، و کارگاه دوخت بارانی در یورکشایر را مخصوص دوخت روپوش های بیمارستانی و ماسک کرد. شنل Chanel در فرانسه حمایت مالی برای تولید ماسک و لباس های مخصوص داشت.
طراحان لباسی همچون جورجیو آرمانی، دولچه و گابانا و دوناتلا ورساچه در راه مبارزه با کرونا هم حمایت مالی داشتند.
هفته مد دیگر خبری از مردم با لباس هایی خلاقانه و خاص و عکاسانی که به دنبال ثبت تصویر آنها بودند نبود، و مانکن ها ومدل ها در سالنی خالی از تماشاگر لباس طراحان را نمایش دادند.
در حالیکه شاهد لغو فشن شوها و هفته های مد بودیم؛ بسیاری از طراحان لباس کالکشن های خود را در فضای مجازی معرفی کردند. و هفته مد پاریس برای اولین بار در تاریخ به صورت آنلاین برگزار شود. جورجیو آرمانی هم برای جلوگیری از به خطر افتادن سلامت مردم، مجموعه پاییزه زمستانه خود را به صورت زنده روی وب سایت رسمی خود معرفی کرد. با شرکت در دوره آموزش طراحی لباس شما هم می توانید کالکشنی خلاقانه و خاص در دنیای مد معرفی کنید.
سود و ضرر برندها
بر اثر گسترش ویروس کرونا بیشتر شغل ها به صورت دورکاری هستند و گرایش بیشتر به سمت پوشاک راحت و سبک برای کار در منزل است. شرکت نایکی با تولید لباس های ورزشی و راحت سودی حدود یک و نیم میلیارد دلار بیشتر نسبت به قبل از بحران کرونا داشت. البته تنها نایکی نبود که سودی بیشتر داشت، و بیشتر شرکت های تولید کننده پوشاک راحت و سبک هم سودی چند برابر داشتند. در مقابل شرکت هایی که لباس اداری و رسمی تولید می کنند دچار افت فروش و پایین آمدن سهام شدند.
خرید اینترنتی
به صورت کلی 80 درصد خرید ها به صورت فیزیکی است ولی حضور ویروس کرونا موجب شد خرید اینترنتی افزایش پیدا کند. برندهایی مانند Gap و H&M تخفیف های بسیاری در فروشگاه های خود گذاشتند
تنها خرید اینترنتی نیست که افزایش پیدا کرد، بسیاری از برندها تبلیغات خود را کنسل کردند و بیشتر در شبکه های اجتماعی برای تبلیغ و معرفی تمرکز دارند.
آینده دنیای مد
ویروس کرونا موجب کاهش سرعت زندگی و نگاهی بهتر به آن شد، بسیاری طراحان لباس امروزه اعتقاد دارند صنعت مد نیارمند کاهش سرعت است تا مردم فرصت لذت بیشتری از آن را داشته باشند.
رکود بزرگ دهه 1930 و دو جنگ جهانی هم بر صنعت مد تأثیر داشتند و شرایطی مانند امروزه که با مهمان ناخوانده کرونا داریم را ایجاد کرده بودند. دو بحران قبلی موجب شدند که لباس ها کارآمدتر و از نظر قیمت مناسب تر شوند. امروزه هم مصرف کنندگان در شرایط اقتصادی سخت قرار دارند و صنعت مد نیازمند سازوکاری نو و الگوهای مصرفی جدید است.