آموزش جنسیت سازی ساتن در طراحی لباس
طراحی لباس یکی از جذابترین و مهیجترین شاخههای رشته هنر است که امروزه افراد زیادی در این رشته مشغول به تحصیل و کسب درآمد هستند. یکی از مهمترین موارد در زمینه طراحی لباس به نمایش گذاشتن لباسی است که طراحی نمودهاید. نمایش دادن تمامی المانهای یک لباس حائز اهمیت است. به عنوان مثال اگر پس از طراحی لباس نسبت به جنسیت سازی آن نیز اقدام نمایید، میتوانید به میزان زیادی توجه مخاطبان را جلب کنید.
به طور کلی جنسیت سازی به عنوان یکی از مهمترین ارکان طراحی لباس به شمار میرود. در حال حاضر افراد زیادی مایل به آشنایی با اصول و مراحل آموزش جنسیت سازی ساتن هستند. از همین رو در این مقاله مایل هستیم پیرامون آموزش جنسیت سازی پارچه ساتن و روشهای آن به طور کامل صحبت کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر پیرامون این موضوع تا پایان ما را همراهی کنید.
آموزش جنسیت سازی پارچه ساتن
یکی از مهارتهای فوقالعاده در زمینه طراحی لباس که در واقع سبب جان بخشیدن به پارچه و همچنین جنسیت آن میشود، جنسیت سازی میباشد. امروزه بسیاری از افراد فعال در حوزه طراحی لباس، صنعت مد و برخی از افراد عادی نیز ترجیح میدهند که برای خرید پارچه به صورت آنلاین و از طریق مقایسه اقدام نمایند. به همین دلیل است که آشنایی با جنسیت سازی پارچه علیالخصوص آموزش جنسیت سازی پارچه ساتن از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
بیشتر بخوانید: مراحل راه اندازی تولیدی پوشاک
به طور کلی منظور از جنسیت سازی، مشخص نمودن جنس و بافت آن پارچه در طراحی لباس است. در صورتی که با اصول و مبانی جنسیت سازی آشنا شوید، میتوانید پارچههای گوناگون از جمله ساتن، حریر، کرپ، مخمل و غیره را به راحتی بشناسید.
برای شروع آموزش جنسیت سازی پارچه ساتن به ابزارهایی همچون مداد، پاک کن، مداد رنگی، پاستیل، گواش، مارکر و غیره احتیاج خواهید داشت.
آموزش جنسیت سازی ساتن با مداد رنگی
جنسیت سازی روشی منحصر به فرد است که برای مشخص کردن پارچهها با جنسهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. به طور کلی جنسیت سازی در طراحی لباس را میتوان به چند گروه مختلف از جمله پارچه پولکی، پارچه لمه، پارچه ساده، پارچه جین، پارچه حریر و غیره تقسیم کرد.
یکی از بهترین روشها برای جنسیت سازی پارچه ساتن، استفاده از مداد رنگی خواهد بود.
در واقع در جنسیت سازی ساتن با استفاده از مداد رنگی به راحتی میتوانید تمامی چین و چروکهای پارچه، انواع مدلهای ایستادن و ژستهای گوناگون و عکاسی را به مخاطبان خود نشان بدهید.
برای نشان دادن چین و چروکهای پارچه ساتن میتوانید با استفاده از مداد سفید، سایههای روشن را روی پارچه ایجاد نمایید تا به راحتی بتوانید چروکها را نمایش دهید.
بیشتر بخوانید: طراحی لباس با مداد رنگی
برای شروع آموزش جنسیت سازی ساتن با مداد رنگی در وهله اول باید ابزارهای مورد نیاز خود را تهیه کنید. به منظور جنسیت سازی ساتن با مداد رنگی میبایست مطابق با مراحل زیر عمل نمایید.
- برای آغاز طراحی در وهله اول باید با استفاده از یک مداد مشکی نرم طرح اصلی را به صورت کاملاً نازک بکشید و اندامهای اصلی را نیز مشخص نمایید.
- با استفاده از مداد کرم رنگ که تحت عنوان رنگ بدن نیز شناخته میشود، باید قسمتهای گوناگون بدن که پارچه روی آنها قرار نمیگیرد را رنگ آمیزی کنید.
- با توجه به رنگ پارچه، مداد رنگی مناسبی را انتخاب کرده و بخشهای گوناگون لباس از جمله قسمتهای دارای چین و چروک را رنگ آمیزی کنید.
- اکنون باید با استفاده از پاک کن، سایه روشنهایی که در بخش چین و چروکها ایجاد شده را کاملاً آرام محو نمایید.
- در این مرحله باید قسمتهای نور خورده که روشنتر دیده میشوند را تعیین کرده و با استفاده از یک مداد سفید نرم رنگ آمیزی کنید. با انجام این فرآیند برجستگیها و جذابیت براقی پارچه ساتن به خوبی نمایان میشود.
بیشتر بخوانید: نرم افزار طراحی لباس
آموزش جنسیت سازی ساتن با مارکر
جنسیت سازی ذاتاً با استفاده از روشهای گوناگونی انجام میگردد که یکی از رایجترین آنها استفاده از مارکر میباشد. مارکرها در رنگهای متنوع و با برندهای گوناگونی مشاهده میشوند. به منظور جنسیت سازی ساتن تنها داشتن سه رنگ مارکر کفایت خواهد کرد.
در هنگام اموزش جنسیت سازی ساتن با مارکر روشهای این نوع جنسیت سازی به طور کامل آموزش داده میشود که به شرح زیر است.
- برای جنسیت سازی ساتن با مارکر در وهله اول باید با استفاده از مدادی نازک و نرم بخشهای مختلف پارچه که چین و چروک دارد را مشخص نمایید تا استفاده از مارکر برایتان آسانتر شود.
بدین منظور میبایست در قسمتهایی که چین و چروک ساتن بیشتر است، خطهای شکسته و در قسمتهایی که چین و چروک کمتر است، خطهای صاف و یکدستی را ترسیم نمایید.
- در این مرحله باید سه رنگ متفاوت از مارکر که درجه تیرگی آنها نیز با یکدیگر متفاوت است را انتخاب کنید.
- بخشهای سایه خورده دارای چین و چروک را به وسیله تناژ رنگی میانی مشخص کرده و سپس رنگ آمیزی کنید. همانطور که میدانید پارچه ساتن نور زیادی را به نمایش میگذارد، به همین جهت به واسطه تکنیکهای رنگ آمیزی با مارکر باید از رنگ آمیزی بخشهایی از پارچه ساتن که سفید هستند اجتناب کنید.
- در مرحله آخر با تیرهترین رنگ مارکر، سایههای بیشتری را روی پارچه ساتن ایجاد نمایید.
در جنسیت سازی پارچه ساتن با استفاده از مارکر باید به کمک رنگ خاکستری روشن روی طرح خود سایههای بیشتری را ایجاد کنید. سپس باید به کمک مداد مشکی چین و چروکهای عمیق را مشخص نمایید. در نهایت برای ایجاد نور بیشتر در قسمتهای گوناگون روی پارچه ساتن، از یک مداد سفید گچی استفاده کنید. در آموزش جنسیت سازی ساتن با تکنیکهای این هنر به طور کامل آشنایی خواهید یافت.
جنسیت سازی ساتن با گواش
قطعاً یکی از بهترین روشهایی که به منظور جنسیت سازی انواع پارچه به کار برده میشود، استفاده از گواش است. به منظور جنسیت سازی ساتن با گواش میبایست مطابق با مراحل زیر پیش بروید.
- در مرحله اول باید قسمتهای گوناگون بدن که پارچه ساتن روی آنها قرار نمیگیرد را با استفاده از گواش کرم و سفید رنگ آمیزی نمایید.
برای نشان دادن زیبایی دست، پا، زانو، بازو و غیره باید از یک قلموی نازک، باریک و سفید رنگ استفاده کنید.
- برای نمایش چین و چروکهای پارچه ساتن از یک مداد نرم استفاده کرده و خطوط باریکی را ترسیم نمایید.
- به منظور رنگ کردن قسمتهایی که خارج از خطوط قرار دارند از قلموی شماره ۲ و یا ۱۰ استفاده نمایید. بدین طریق گواش شما سرازیر نخواهد شد.
- در قسمتهایی که میزان نور بیشتر است و یا چین و چروک وجود دارد، بهتر است که رنگ گواش را رقیقتر کرده و سپس رنگ آمیزی خود را ادامه دهید.
مراحل جنسیت سازی پارچه ساتن
ساتن به عنوان یک نوع پارچه محسوب نمیشود، بلکه نامی است که به بافت آن اطلاق میگردد و برای تولید پارچه به کار برده میشود. در آموزش جنسیت سازی ساتن به طور کامل با مراحل آن آشنایی خواهید یافت. مراحل جنسیت سازی ساتن به شرح زیر است.
- اولین قدم در آموزش جنسیت سازی ساتن آن است که رنگی را به عنوان رنگ اصلی و پایه انتخاب کنید. این رنگ باید تیرهتر از نتیجه نهایی باشد. استفاده از مداد رنگی در این مرحله چندان مناسب نخواهد بود و بهتر است که از آبرنگ غلیظ و یا مارکر جهت داشتن سطحی صاف استفاده نمایید.
- دومین مرحله کار کردن با سایه روشن میباشد که بدین منظور باید با تکنیکهای نمایش روشناییها در طرح آشنایی داشته باشید. قسمتهایی از طرح که نور میتابد را نشانه گذاشته و از طریق رنگ آمیزی روشن کنید، البته توجه داشته باشید که در انجام این کار به هیچ عنوان زیاده روی نکنید. در واقع باید نیمی از رنگ کار پایه حفظ گردد.
برای روشنتر کردن قسمتهای مورد نظر و به منظور این که آن بخشها از رنگ پایه روشنتر شود، به هیچ عنوان از رنگ سفید خالص استفاده ننمایید. از رنگ زرد روشن برای رنگهای پایه نارنجی، قهوهای و سبز استفاده کنید. رنگ صورتی روشن را برای رنگ پایه بنفش و قرمز به کار ببرید. در نهایت از رنگ آبی آسمانی نیز برای رنگ بنفش سیر استفاده نمایید.
بیشتر بخوانید: معرفی کتاب طراحی لباس
- سومین مرحله از آموزش جنسیت سازی ساتن مرحله ترکیب میباشد که برای داشتن یک طراحی حرفهای ضروری است. در واقع در این مرحله طراح باید با سایه روشنها کار کند. طراح میتواند از انگشتان دستان خود نیز به منظور ترکیب کردن رنگها استفاده نماید.
- پس از ترکیب رنگها باید در مرحله چهارم از یک لایه رنگ روشن دیگر نیز استفاده نمایید. لازم به ذکر است که تمامی سطوح باید عمودی و یا افقی باشند. از آنجایی که پارچه ساتن بسیار چروک میشود، نباید سطح لباس را بیش از حد صاف نشان بدهید. در این مرحله مجدداً کار ترکیب رنگ را انجام داده و اطمینان حاصل نمایید که لایه نور دوم در تمامی قسمتهای طرح ظاهر میشود.
- در پارچه ساتن نقاط تیره و روشن بسیار زیادی مشاهده میشود. هر قسمتی که احساس میکنید باید تیرهتر باشد را با استفاده از پاستیلی نرم تیره کنید.
دوره طراحی لباس آموزشگاه طرحستان
آموزشگاه طرحستان که از معتبرترین مجموعههایی است که دوره طراحی لباس را به صورت کاملاً رسمی برگزار میکند. در این دوره علاوه بر آموزش جنسیت سازی ساتن، به مباحثی همچون آموزش جنسیت سازی پلنگی، آموزش جنسیت سازی لمه و غیره نیز پرداخته خواهد شد.
قطعاً با شرکت در دوره آموزش جنسیت سازی ساتن علاوه بر اینکه شناخت شما بر این نوع پارچه افزایش مییابد، سبب میگردد که به طراح موفقتری تبدیل شوید. به منظور شرکت در این دوره میتوانید با کارشناسان این آموزشگاه تماس بگیرید و پس از کسب اطلاعات کامل پیرامون نحوه برگزاری کلاسها و شهریه دوره نسبت به ثبتنام اقدام نمایید.