مقایسه گرافیک دستی و گرافیک کامپیوتری
مقایسه گرافیک دستی و گرافیک کامپیوتری این امکان را برای هنرجویان فراهم خواهد کرد تا بر حسب علاقه خود وارد حوزه مورد نظرشان شوند. قطعاً پیش از بررسی تفاوتهای این دو نوع گرافیک که در حین آموزش گرافیک نیز به آنها پرداخته میشود، لازم است که با هر یک از آنها به صورت مجزا آشنایی یابید. اگر قصد دارید با شباهتها و تفاوتهای هر یک از گرافیکهای دستی و کامپیوتری آشنایی یابید تا پایان مطلب همراه ما باشید.
گرافیک دستی و انواع آن
طراحی گرافیک دستی به تاریخ اولیه بشر باز میگردد. در آن زمان انسانهای اولیه روی دیوارهای غارها تصاویری را نقاشی میکردند. بنابراین میتوان گفت که گرافیک دستی از زمان خلقت انسان وجود داشته و هماکنون نیز طراحان برای ابراز احساسات و نشان دادن خلاقیتهای خود در این زمینه فعالیت دارند. تصویرسازی، نقاشی، چاپ روی کاغذ، طراحی و چاپ فلز نمونههایی از این نوع گرافیک است. گرافیک دستی انواع گوناگونی دارد که شامل موارد زیر میشود.
-
طراحی
یکی از اساسیترین و مهمترین گونههای گرافیک دستی طراحی است. منظور از طراحی، ایجاد نمودن خطوط روی سطح با استفاده از ابزاری همچون خودکار، مداد و زغال چوب و سایه انداختن آنها با روشهای گوناگون است. کسانی که به این صنعت علاقمند هستند باید با شرکت در دورههای آموزشگاه گرافیک و یادگیری اصول طراحی، خلاقیت و مهارت خود را ارتقا ببخشند.
-
نقاشی
نقاشیها در ژانرهای گوناگونی همچون سورئال، واقعی، کوبیسم، رسا و غیره مشاهده میشوند. نقاشیها در واقع طرحهایی هستند که روی بوم و یا کاغذ ایجاد میشوند. هر هنرمند برای نقاشی از ابزار خاصی استفاده میکند تا بتواند طرح ذهنی خود را بر اساس ایدههای جدید توسعه دهد. برخی از ابزارهای نقاشی مورد استفاده در این حیطه شامل موارد زیر میشود.
- رنگ روغن
- تمپرا
- پاستیل
- اکریلیک
- آبرنگ
-
کاریکاتور
منظور از کاریکاتور نمایش اغراقآمیز یا تحریف شده از یک شی یا شخص است که در آن نسبت به برجستهسازی معایب، ویژگیهای منحصر به فرد و یا جنبههای جذاب آن موضوع اقدام میشود. البته در این هنر شباهت بین کاریکاتور و شخص یا شی مورد نظر به طور کامل حفظ خواهد شد. کاریکاتورها را میتوان با استفاده از پاستل، مداد، مداد رنگی و غیره ایجاد نمود. به طور کلی کاریکاتور را میتوان ترکیبی از نقاشی و مهارتهای طراحی در نظر گرفت.
-
عکاسی
از زمانی که عکاسی ظهور یافت، به عنوان یک هنر جذاب شناخته شد. عکاسان نیز همچون هنرمندان با توجه به مهارتهایی که دارند، برداشتهای خود از رویدادهای خاص جهان را مستند کرده و آن را با دیگران به اشتراک میگذارند.
مزایا و معایب گرافیک دستی
به منظور مقایسه گرافیک دستی و گرافیک کامپیوتری آشنایی با مزایا و معایب هر یک از آنها به شما کمک فراوانی خواهد کرد. مهمترین مزایای گرافیک دستی که بر محبوبیت آن افزوده است شامل موارد زیر میشود.
- هنری زنده
- جنبه فیزیکی
- راحت نبودن کپیبرداری
- عدم نیاز به مکان خاص
- افزایش دقت
- ارزان و در دسترس بودن منابع اصلی
- استراحتی برای چشمان شما
اگر چه این نوع گرافیک مزایای بسیار خوبی را به همراه دارد، اما قطعاً معایبی نیز خواهد داشت که به شرح زیر است.
- آسیب دیدن
- وابسته شدن به شرایط نوری
- محدودیت در اشتراکگذاری
- گران و وقتگیر بودن منابع فرعی
- بروز مشکل در اصلاحات
- سمی بودن برخی مواد اولیه
گرافیک کامپیوتری یا گرافیک رایانهای
به فیلمها و تصاویری که با استفاده از رایانه تولید و ویرایش میشوند، گرافیک کامپیوتری یا رایانهای میگویند. در این نوع گرافیک خبری از وجود رنگ، زغال و مداد نیست. در این گرافیک همه چیز ترکیبی از کدهای صفر و یک است که به شکل بصری روی صفحه نمایش کامپیوتر به آن چیزی که برای شما قابل فهم باشد تبدیل میشوند. این کدهای صفر و یک قابلیت شبیهسازی هر چیزی را دارند.
گرافیک رایانهای وظیفه نمایش تصاویر و آثار هنری تولید شده در قالب دیجیتال را به عهده خواهد داشت. یکی دیگر از وظایف این نوع گرافیک، پردازش کردن دادههای تصاویر جمعآوری شده از جهان واقعی است. بازیهای رایانهای، تبلیغات دنیای انیمیشن، سینما و طراحی گرافیک در نتیجه تاثیری که گرافیک کامپیوتری روی رسانههای مختلف داشته، دستخوش تغییرات فراوانی شدهاند.
اصلیترین موضوعاتی که در حیطه گرافیک کامپیوتری مورد بحث قرار میگیرد شامل مدلسازی سه بعدی، تصاویر پیکسلی، گرافیکهای وکتوری، طراحی رابط کاربری، انیمیشنها، جلوههای ویژه رایانهای و غیره میشود.
در حال حاضر رسانههای مختلف از این نوع گرافیک استفاده میکنند. استفاده از فناوریهای مبتنی بر گرافیک رایانهای علیالخصوص تجسم اطلاعات در بخشهای تخصصی مانند زیستشناسی، پزشکی و معماری طی سالهای گذشته توانسته نقش گستردهای را در پیشرفت و گسترش دانش بشری داشته باشد.
انواع تصویرهای گرافیک رایانهای به شرح زیر است.
- انیمیشن کامپیوتری
- گرافیکهای دو بعدی
- هنرهای پیکسلی
- اسپرایتها
- گرافیکهای وکتوری
- گرافیکهای سه بعدی
مزایا و معایب گرافیک کامپیوتری
مزایای گرافیک کامپیوتری که موجب ارزشمندی آن شده شامل موارد زیر میشود.
- عدم وابستگی به شرایط جغرافیایی و زمانی
- بالا بودن ماندگاری اثر
- هنری کارآمد و مناسب
- امکان اشتراکگذاری آسان
- ماندگاری ابزار
- داشتن کنترل و تسلط کامل بر اثر
گرافیک رایانهای علاوه بر مزایا، معایبی نیز دارد که به شرح زیر است.
- آسان بودن کپی کردن اثر
- هزینه بر بودن
- راحت بودن سرقت اثر
- نیازمند بودن به مهارت
- غیر ملموس بودن
- عدم درک عموم مردم نسبت به گرافیک رایانهای
- این خطر از بین رفتن اثر بهطور دائمی
- ضروری بودن وجود برق
- عدم تمرکز روی یک برنامه
تفاوت گرافیک دستی و گرافیک کامپیوتری
اکنون که با هر یک از حوزههای گرافیک آشنا یافتید، وقت مقایسه گرافیک دستی و گرافیک کامپیوتری است. دنیای تکنیکها، خطوط و رنگها در نقاشیهای گرافیکی کامپیوتری و دستی همیشه یکسان بوده؛ اما تفاوتهای زیادی در نحوه به کارگیری آنها وجود دارد که بررسی خواهیم کرد.
گرافیک رایانهای یکی از زیرشاخههای هنر گرافیک است، اما تمایز آن با گرافیک دستی در آن است که برای تولید و توسعه آثار هنری از ابزارهای گوناگونی استفاده میکند. ابزارهایی که در گرافیک دستی استفاده میشود شامل زغال، مداد و خطوط است و هنرمندان برای نشان دادن هنر خود و برقراری ارتباط با دیگران از آنها استفاده میکنند. هدف گرافیک دستی بیان احساسات و همچنین فرافکنی آنها به دنیای فیزیکی است.
با پیشرفت علم و تکنولوژی ابزارهای بیشتری در اختیار هنرمندان و طراحان قرار گرفت که در حوزه گرافیک کامپیوتری از آنها استفاده میکنند. یک طراح در حوزه گرافیک رایانهای با استفاده از ابزارهایی همچون فتوشاپ، افترافکت، ایلوستریتور و غیره آن چه را که در ذهن دارد روی صفحه نمایش کامپیوتر خود میآورد. در واقع خودکارهای سبک و آیپدها جایگزین قلم و کاغذ شدهاند. در جهان امروز گرافیک رایانهای معمولاً برای ارائه هویت بصری شرکتها و سازمانها و همچنین بهبود ظاهر آنها مورد استفاده قرار میگیرد.
هدف از گرافیک رایانهای بهبود ظاهر کسب و کار به واسطه ترکیبی از رنگ و نوآوری است. در این حوزه پیام یک اثر هنری پیش از پرداختن به آن اثر، در نظر گرفته میشود. کسانی که به این حوزه از گرافیک علاقمند هستند در آموزشگاه انیمیشنسازی نیز میتوانند به فراگیری این مهارت بپردازند.
نتیجهگیری
همانطور که از مقایسه گرافیک دستی و گرافیک کامپیوتری متوجه شدید، تفاوت اصلی این دو حوزه در اهداف آنهاست. در گرافیک دستی آن چه که مورد بررسی قرار میگیرد احساسات یک اثر است، اما در گرافیک رایانهای طراحی و خلق یک اثر اهمیت دارد. معمولاً طراحان گرافیک دستی از یک نرمافزار گرافیکی رایانهای همچون ایلاستریتور و یا فتوشاپ نیز استفاده خواهند کرد. قطعاً آشنایی با این مهارتها به زمان احتیاج دارد.
آموزشگاه طرحستان مجموعهای است که در حوزه گرافیک فعالیت داشته و دورههای آموزشی گوناگونی را برای علاقمندان به این حوزه برگزار میکند. اگر مایل به یادگیری این نرمافزارهای گرافیکی هستید کافیست در دورههای این آموزشگاه ثبتنام کرده و با کسب مهارتهای لازم وارد بازار کار شوید. از طریق وبسایت این آموزشگاه و یا تماس با کارشناسان مجموعه میتوانید ثبتنام خود را به راحتی انجام دهید.