بهترین نرم افزارهای گرافیکی برای چاپ 2024
نرم افزارهای گرافیکی برای چاپ متنوع هستند و طراحان با توجه به میزان توانمندیها و مهارتها و همچنین نیازهای خود از آنها استفاده میکنند. نرم افزارهایی که برای چاپ مورد استفاده قرار میگیرند، باید از امکانات و ابزارهای مورد نیاز طراحان برخوردار باشند. معمولاً طراحانی که قصد فعالیت در این حوزه را دارند با نرم افزارهای گرافیکی مناسب چاپ در حین آموزش گرافیک به طور کامل آشنا میشوند. ما در این مطلب قصد داریم بهترین نرم افزارهایی که در حوزه چاپ مورد استفاده قرار میگیرند را معرفی کنیم؛ بنابراین تا پایان مطلب با ما همراه باشید.
نرم افزارهای گرافیکی کاربردی برای چاپ
برخی از نرم افزارهای گرافیکی که در حوزه چاپ مورد استفاده قرار میگیرند شامل موارد زیر میشود.
نرم افزار ادوبی فتوشاپ (Adobe Photoshop)
فتوشاپ یکی از نرم افزارهایی است که همیشه به آن احتیاج دارید. در واقع فتوشاپ یکی از قدرتمندترین ابزارهای طراحی گرافیک برای طراحان است که امکان اعمال انواع فیلترها و افکتها، ویرایش و ساخت تصاویر، ساخت قالب گرافیکی و ترکیب متن و تصاویر را دارد.
با استفاده از ابزارهای متنوعی که فتوشاپ دارد میتوان تصاویر را برش زد و بافتهای گوناگونی را به آن اعمال نمود. تنظیم کنتراست، رنگها و ساخت تصاویر بدون عیب و نقص از دیگر ویژگیهای این نرم افزار است. این نرم افزار علاوه بر طراحان برای تمامی هنرمندان، عکاسان و تمامی کسانی که به طور حرفهای و یا غیرحرفهای روی تصاویر کار میکنند کاملاً مناسب است، زیرا میتواند تمام نیازهای آنان را برآورده سازد.
امروزه این نرم افزار برای چاپ و تبلیغات نیز به وفور مورد استفاده قرار میگیرد. فتوشاپ که به عنوان یکی از بهترین نرم افزارهای گرافیکی برای چاپ به شمار میرود که برای ساخت انواع کاتالوگ، بروشور، کارت ویزیت، تابلوها، چاپ ماگ و غیره به کار برده میشود.
نرم افزار ادوبی ایلوستریتور (Adobe Illustrator)
نرم افزار ایلوستریتور یکی دیگر از محصولات شرکت ادوبی است که برای ویرایش اشکال، وکتورها و همچنین طراحیهای گرافیکی نیز از آن استفاده میشود. برنامه ایلوستریتور این امکان را برایتان فراهم خواهد کرد تا به کمک آن بتوانید وکتورهایی بینظیر را بدون افت هرگونه کیفیت طراحی نمایید. این نرم افزار از امکاناتی قدرتمند برای طراحی انواع نقشهها، اشکال، نمودارها و دیگر عناصر گرافیکی برخوردار است.
از قابلیتها و امکانات ایلوستریتور میتوان به چاپ پیکسل، بروشور، لوگو و دیگر موارد گرافیکی اشاره نمود. طراحان به کمک ایلوستریتور میتوانند از تصاویر وکتوری جهت چاپ، وب و دیگر پروژههای گرافیکی استفاده کنند. امکان وارد نمودن فایلهای ایمیجی مانند PNG و JPEG و PSD از دیگر خصوصیات این نرم افزار است.
امکان ادغام این نرم افزار با دیگر برنامههای شرکت ادوبی مانند فتوشاپ و ایندیزاین نیز وجود دارد. با استفاده از این قابلیت میتوانید طرحهایی با سطح کیفیت بالاتر و جذابتر را ایجاد نمایید. این برنامه برای کسانی که به دنبال یک نرم افزار حرفهای برای ویرایش وکتورها هستند، بهترین گزینه است. علاقمندان به این نرم افزار میتوانند با مراجعه به آموزشگاه گرافیک طی مدتی کوتاه آن را فرا بگیرند.
نرم افزار ادوبی ایندیزاین (Adobe Indesign)
یکی دیگر از نرم افزارهای شرکت ادوبی ایندیزاین است که برای چاپ انواع کاتالوگها، کتابها، مجلات، کارت ویزیتها، صفحات چاپی و دیگر محصولات چاپی استفاده میشود. نرم افزار ایندیزاین از قابلیتهای طراحی بسیار پیشرفتهای برخوردار است و به طراحان این امکان را میدهد تا طرحهای حرفهای و کامل را بدون احتیاج به دیگر برنامهها ایجاد نمایند.
ویرایش فایلهای PDF از دیگر خصوصیات این نرم افزار است و طراحان میتوانند از آثار خود به صورت PDF و یا EPUB خروجی بگیرند. اولین نسخه نرم افزار ایندیزاین در سال ۱۹۹۹ منتشر شد و از آن زمان این برنامه به یکی از بهترین نرم افزارهای گرافیکی برای چاپ تبدیل شد.
نرم افزار کورل دراو (Corel DRAW)
کورل دراو یک نرم افزار ویرایش گرافیکی است که برای دیجیتال پیکسلی و طراحی برداری کاربرد دارد. این نرم افزار کاربردی توسط یک شرکت کانادایی به نام Corel Corporation توسعه داده شد. این برنامه از فرمتهای گوناگونی پشتیبانی میکند.
کورل دراو که به عنوان یک نرم افزار طراحی گرافیکی برداری معرفی میشود برای طراحی انواع تراکت، کارت ویزیت، لوگو، بروشور، نشریات و غیره مورد استفاده قرار میگیرد. این برنامه برای ساخت انواع تصاویر برداری همچون نمودارهای ساختمانی، نقشهها، لوگوها، سیمنماها و غیره نیز کاربرد دارد.
نرم افزار طراحی کانوا (Canva)
نرم افزار طراحی کانوا در سال ۲۰۱۲ در کشور استرالیا تاسیس شد. طراحان به کمک کانوا میتوانند طرحهای گرافیکی فراوانی همچون بروشورها، پوسترها، کارت ویزیتها، پوسترهای تبلیغاتی و غیره را ایجاد و ویرایش نمایند.
برای استفاده از این ابزار نیازی به نصب کردن آن روی سیستم خود نخواهید داشت، بلکه تنها کافیست وارد مرورگر اینترنت شده و به آن دسترسی یابید. لازم به ذکر است که برای دسترسی به ویژگیها و امکانات بیشتر نیاز به خرید اشتراک خواهد بود. به طور کلی کانوا به عنوان یک ابزار مفید و قدرتمند برای ایجاد طرحهای گرافیکی به صورت سریع و ساده به شمار میرود.
تفاوت نرم افزارهای فتوشاپ و ایلوستریتور
نرم افزارهای فتوشاپ و ایلوستریتور برای طراحی گرافیک و ویرایش تصاویر مورد استفاده قرار میگیرند، اما با یکدیگر تفاوتهایی دارند. فتوشاپ معمولاً برای ویرایش تصاویر و عکسها کاربرد دارد. فتوشاپ از قابلیتهای زیادی برای تغییرات کنتراست، رنگ، ابعاد و دیگر جنبههای تصویر برخوردار است. طراحان به کمک فتوشاپ میتوانند طرحهایی بسیار حرفهای و باکیفیت را تولید کنند.
از طرف دیگر ایلوستریتور برای ویرایش و طراحی وکتورها و اشکال کاربرد دارد. وکتورها به اشکال هندسی ساده تبدیل شده و در لوگوها، صفحات چاپ و دیگر پروژههای گرافیکی مورد استفاده قرار میگیرند. اگر چه ایلوستریتور نیز مانند فتوشاپ از ابزارهای قدرتمندی برخوردار است، اما معمولاً برای کاربردهای متفاوتی از آن استفاده میشود.
نتیجهگیری
آشنایی با بهترین نرم افزارهای گرافیکی برای چاپ تاثیر شگرفی در سطح کیفیت کار طراحان خواهد داشت. معمولاً هنرجویان در آموزشگاه انیمیشنسازی نیز با نرم افزارهای نام برده شده آشنا میشوند. اگر شما نیز قصد یادگیری این نرم افزارها را دارید تا بتوانید طی مدتی کوتاه به درآمد برسید، لازم است که در دورههای آموزشی گرافیک شرکت کنید.
آموزشگاه طرحستان یکی از معتبرترین مجموعههای استان تهران است که برای هنرجویان و علاقمندان به این حوزه دورههای آموزشی کامل و مفصلی را برگزار میکند. اگر قصد شرکت در این دوره را دارید کافیست برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان طرحستان تماس حاصل فرمایید و پس از دریافت پاسخ سوالات خود نسبت به ثبتنام اقدام نمایید.