اموزش حرفه ای آماده سازی عکس برای چاپ سیلک
آماده سازی عکس برای چاپ سیلک مراحل گوناگونی دارد که باید توسط افراد متخصص در این زمینه انجام گردد. چاپ سیلک اسکرین یا چاپ سیلک فرآیندی است که در آن تصویر مورد نظر با فشار جوهر از روی یک توری عبور میکند و در نهایت روی جسم چاپ میشود. با توجه به کاربرد فراوان چاپ در صنایع امروزی، هنرجویان در حین آموزش گرافیک نیز به طور کامل با آن آشنایی خواهند یافت. اگر مایل هستید با نحوه آمادهسازی عکس برای این نوع چاپ بیشتر آشنایی یابید تا پایان با ما همراه باشید.
چرا آماده سازی عکس مهم است؟
استفاده از تصاویر جذاب و باکیفیت تاثیر مهمی در نتیجه نهایی کار دارد. یکی از نکات مهمی که در حین آموزش در آموزشگاه گرافیک نیز به آن پرداخته میشود، استفاده از عکسهای حرفهای و خیرهکننده است تا بتواند موجب جلب توجه مخاطبان شود. در چاپ سیلک ممکن است مشکلاتی مانند عدم چاپ صحیح طرح، پخش ناهموار جوهر، ایجاد حباب در جوهر، چاپ غیردقیق، ظاهر نشدن شابلون، گرفتگی شابلون، ایجاد سایه و پخش شدن رنگ به وجود بیاید. قطعاً در صورت بروز این مشکلات امکان برطرف کردن آنها با اندیشیدن تمهیداتی خاص وجود دارد.
مراحل کلی آمادهسازی
مراحل کلی آمادهسازی عکس برای چاپ سیلک به شرح زیر است.
- انتخاب نرمافزار مناسب: معمولاً برای آماده کردن فایل عکس قبل از چاپ، نرمافزارهایی مانند ایلاستریتور و کرل دراو به کار برده میشود. از نرمافزار فتوشاپ نیز میتوان استفاده کرد، اما سطح کیفیت تصاویر طراحی شده در این نرمافزار نسبت به دیگر نرمافزارها کمتر است.
- تنظیم مد رنگی: به نحوه نمایش رنگها در یک عکس مد رنگی میگویند. مد رنگی تصاویری که برای چاپ طراحی شدهاند، باید روی گزینه CMYK تنظیم شود.
- تنظیم اندازه فایل: اندازه تصاویر طراحی شده برای چاپ باید حداقل KB۱۰۰ باشد. اگر اندازه تصاویر کمتر از این مقدار باشد، احتمال بروز مشکلاتی در هنگام چاپ وجود دارد.
- تنظیم رزولوشن: رزولوشن تصاویر طراحی شده برای چاپ باید حداقل dpi۳۰۰ باشد.
- تنظیم فونتها: برای این که تصاویر بعد از چاپ کیفیت خوبی داشته باشند، باید روی فونت TTF تنظیم شوند.
- خروجی مناسب: خروجی مناسب تاثیر مهمی در کیفیت نهایی چاپ دارد. با توجه به تمامی اصول و استانداردهای چاپ خروجی مناسبی بگیرید.
نرمافزارهای مناسب برای آمادهسازی عکس
در زمینه طراحی تصاویر برای چاپ نرمافزارهای گوناگونی مورد استفاده قرار میگیرد که با توجه به نوع پروژه متفاوت است. این نرمافزارها امکانات گستردهای را در اختیار طراحان قرار میدهند تا با استفاده از آنها بتوانند تغییرات مورد نیاز را روی تصاویر اعمال کنند. از بهترین نرمافزارهایی که جهت آمادهسازی عکس به کار برده میشود میتوان به موارد زیر اشاره نمود.
Adobe Photoshop
فتوشاپ یکی از قدرتمندترین نرمافزهایی است که برای ویرایش تصاویر و طراحیهای گرافیکی استفاده میشود. طراحان با استفاده از فتوشاپ میتوانند تصاویر را برش زده و بافتهای گوناگونی را به آنها اعمال کنند. این نرمافزار برای تمامی افرادی که به صورت حرفهای و یا غیرحرفهای در زمینه ویرایش تصاویر فعالیت دارند مناسب است و میتواند پاسخگوی نیاز آنان باشد.
CorelDRAW
نرمافزار کورل دراو بیش از صد فرمت تصویری متفاوت دارد و به همین دلیل میتواند امکانات گستردهای را برای شما فراهم کند. ابزارهای متنوعی در این نرمافزار وجود دارد که برای طراحی و ویرایش تصاویر بسیار کاربردی هستند. برخلاف نرمافزار فتوشاپ که امکان تایپ فارسی در آن وجود ندارد، با استفاده از این نرمافزار میتوانید تایپ فارسی را نیز انجام دهید.
GIMP
GIMP یک نرمافزار حرفهای برای ویرایش عکس است. این برنامه جایگزین بسیار مناسبی برای فتوشاپ است که با استفاده از آن میتوانید کارهایی همچون افکتگذاری، پردازش دستهای، کار با لایهها و غیره را به راحتی انجام دهید. این نرمافزار از ابزارهای تغییر شکل همچون چرخاندن، مدرج کردن، فیلیپ کردن و برش نیز برخوردار است.
ابزارهای آنلاین برای آمادهسازی عکس
اگر زمان کافی برای نصب نرمافزارهای ادیت عکس و طراحی تصاویر روی سیستم خود را ندارید و به دنبال روشی سریع برای ویرایشهای معمولی و سبک هستید، میتوانید از ابزارهای آنلاین استفاده کنید. یک ابزار آنلاین خوب باید تمامی امکاناتی که یک طراح برای ادیت عکس نیاز دارد را داشته باشد. برخی از سایتها برای آمادهسازی عکسها استفاده میشوند که امکانات زیادی دارند و حتی میتوان آنها را جایگزین فتوشاپ دانست.
اگر چه این ابزارهای آنلاین قابل مقایسه با نرمافزارهای حرفهای نیستند، اما میتوانند پاسخگوی نیازهای شما باشند. از مهمترین ابزارهای آنلاین که جهت آماده سازی عکس برای چاپ سیلک مورد استفاده قرار میگیرند میتوان به موارد زیر اشاره نمود.
- وبسایت Fotor
- ویرایشگر Canva
- ویرایشگر BeFunky
- ویرایشگر آنلاین ipiccy
- وبسایت Sumopaint
بهترین وبسایتهایی که به نرمافزار فتوشاپ شباهت زیادی دارند و برای ویرایش عکس میتوانید از آنها استفاده کنید عبارتند از:
- ویرایشگر عکس Photopea
- ویرایشگر عکس Pixlr
- ویرایشگر تصویر piZap
- ویرایشگر تصویر PicWish
اشتباهات رایج در آمادهسازی عکس
در صورتی که طراح در هنگام طراحی تصویر به استانداردهای چاپ توجه نکند، در واقع زمان و هزینه خود را به هدر داده است. پیشگیری از اشتباهات رایج هنگام آمادهسازی عکس سبب میشود که نتیجه کار مطلوب و دلنشین باشد. برخی از اشتباهات رایج هنگام آمادهسازی این تصاویر عبارتند از:
استفاده از عکسهای کم کیفیت
سطح کیفیت تصاویر تاثیر مهمی در چاپ نهایی دارد. در صورتی که طراح از عکسهای کمکیفیت استفاده کند، قطعاً عکس بعد از چاپ جذابیت چندانی نداشته و نمیتواند مخاطب را جذب کند.
عدم توجه به رزولوشن
عدم توجه به رزولوشن تاثیر منفی روی کیفیت چاپ فایل خروجی خواهد داشت. برخی از افراد از رزولوشنهای بسیار پایین استفاده میکنند که این امر بسیار اشتباه است و میتواند سبب کاهش کیفیت چاپ شود.
انتخاب اشتباه فضای رنگ
در صورتی که فضای رنگ مناسبی برای تصویر انتخاب نشود ممکن است بعد از چاپ عکس خیلی تیره شود. این مشکل معمولاً هنگام استفاده از رنگ طوسی کاملاً مشهود است. طراح برای جلوگیری از بروز این مشکل باید رنگ مناسبی را انتخاب کند.
آموزش گام به گام چاپ سیلک
با توجه به کاربرد این نوع چاپ، در حال حاضر در آموزشگاه انیمیشن سازی نیز نرمافزارهای مربوط به طراحی عکس جهت چاپ به طور کامل آموزش داده میشود. پس از آماده سازی عکس برای چاپ سیلک نوبت به چاپ تصویر میرسد. مراحل چاپ سیلک به شرح زیر است.
- طرح و آماده کردن چاپ: در مرحله اول باید طرح مورد نظرتان به منظور نوردهی روی شابلون آماده گردد.
- انتخاب فریم شابلون چاپ سیلک: در دو جنس فلزی و چوبی مشاهده میشود. در صورتی که چاپ ساده و کمتیراژ باشد، بهتر است که از فریم چوبی استفاده شود اما برای چاپهای پیچیده و تیراژ بالا فریم فلزی گزینه بهتری است. از آنجایی که شابلون فلزی محکم است، در نهایت طرح با ظرافت بهتری چاپ میشود.
- انتخاب توری و آمادهسازی شابلون: جنس توری باید متناسب با جنس کالایی باشد که قرار است چاپ روی آن انجام شود. پیچیدگی و نوع طرح در انتخاب توری تاثیرگذار است. در این مرحله توری روی فریم شابلون فیکس شده و آماده فرآیند چاپ خواهد شد.
- امولاسیون و مراحل آن: امولاسیون با استفاده از لاک حساس انجام میگردد. این مرحله به دقت بسیار بالایی احتیاج دارد، زیرا باید طرح روی توری مشخص شود و سپس به جسم مورد نظر جهت چاپ انتقال یابد. در این مرحله توری به لاک حساس به نور آغشته شده و زیر نور UV قرار خواهد گرفت. در مرحله بعد قسمتهای نرم با استفاده از اسپری آب شسته شده و رنگ از طریق منافذ باز منتقل میشود.
- آمادهسازی برای چاپ سیلک اسکرین: اکنون شابلون آماده بوده و طرح نیز روی آن حک گردیده است. حال باید جسم مورد نظر خود را زیر شابلون فیکس کنید تا چاپ انجام شود.
- انجام فرآیند چاپ سیلک اسکرین: اکنون که تمامی امکانات آماده شده باید جوهر غلیظ را روی شابلون ریخته و با استفاده از وسیلهای به نام اسکویجی رنگ را روی توری شابلون حرکت بدهید تا از سوراخها عبور نماید.
- بررسی نهایی و خشک کردن: اکنون که نقش بستن طرح روی جسم به پایان رسیده باید بررسی نمایید که طرح به طور کامل چاپ شده باشد. برای ثبات چاپ باید آن را خشک کرد. در حال حاضر برای خشک کردن اجسام از دستگاههای خشک کن استفاده میکنند که سبب تسریع چاپ سیلک و بهبود کیفیت آن میشوند.
ابزارها و تجهیزات
اگر چه ملزومات چاپ سیلک نسبت به سایر روشهای چاپ کمتر است اما این روش نیز به ابزارها و تجهیزاتی احتیاج دارد که شامل موارد زیر میگردد.
- مرکب چاپ سیلک
- اسکویجی چاپ سیلک
- شابلون چاپ سیلک
- توری چاپ سیلک
- امولاسیون چاپ سیلک
- ریتاردر چاپ سیلک
- دستگاه چاپ سیلک
- دستگاه توری کش یا گیره شابلون چاپ سیلک
- میز نور چاپ سیلک
- دستگاه خشک کن چاپ سیلک
نتیجهگیری
چاپ سیلک به عنوان یکی از روشهای چاپ کمهزینه باکیفیت و مرغوب به شمار میرود. ما در این مطلب روش آماده سازی عکس برای چاپ سیلک با استفاده از نرمافزارها و ابزارهای آنلاین گوناگون را بیان نمودیم. با توجه به کاربردی بودن این نوع چاپ در صنایع گوناگون بسیاری از افراد قصد آموزش و یادگیری آن را دارند. آموزشگاه طرحستان مجموعهای قابل اطمینان و معتبر است که در زمینه گرافیک و نرمافزارهای مختلف برای آمادهسازی تصاویر دورههای گوناگونی را برای علاقمندان و هنرجویان برگزار میکند.
کارشناسان مجرب آموزشگاه طرحستان آمادهاند تا با ارائه مشاورههای تخصصی و رایگان، شما را در رسیدن به نتیجه دلخواه یاری دهند. با یک تماس ساده، به تمامی سوالات خود در زمینه چاپ سیلک پاسخ داده و از تجربیات ارزشمند ما بهرهمند شوید.