نقشه راه آموزش گرافیک از مبتدی تا حرفهای
نقشه راه آموزش گرافیک به شما کمک میکند تا با عبور از یک مسیر پر پیچ و خم بتوانید به یک طراح گرافیک حرفهای تبدیل شوید. با قرار گرفتن در این مسیر و در هنگام آموزش گرافیک متوجه میشوید که دستیابی به این رویا چندان دشوار و دور از ذهن نیست و شما به اندکی تلاش احتیاج خواهید داشت.
در حال حاضر طراحان گرافیک به عنوان یکی از ستونهای اصلی فناوری، تولید محتوا، تبلیغات و سرگرمی محسوب میشوند و قطعا در تمامی کسب و کارهای مدرن میتوانید حضور آنان را احساس کنید. طراحان با استفاده از رنگها، نمادها، اشکال، فرمها و دیگر عناصر بصری احساسات انسانها را تحت تاثیر قرار داده و تجربیات خود را در اختیار آنان قرار میدهند. برای کسب اطلاعات کافی پیرامون نحوه تبدیل شدن به یک طراح گرافیک حرفهای تا پایان با ما همراه باشید.
چرا طراحی گرافیک؟
شغل طراحی گرافیک به عنوان یکی از مشاغل خلاق و جذاب به شمار میرود که افراد زیادی به آن علاقه دارند. با استفاده از این رشته میتوانید ایدههای خلاقانه خود را به صورت بصری بیان کرده و طرحهای جذاب و زیبایی را ایجاد نمایید. شما به کمک این هنر ارزشمند میتوانید از خلاقیت خود لذت ببرید. به ورود به این شغل میتوانید به صورت مستقیم با مخاطبان خود ارتباط برقرار نمایید و تاثیرگذاری کار خود را افزایش دهید.
طراحی گرافیک میتواند فرصتهای شغلی متنوعی را برای شما ایجاد نماید. به عنوان مثال با شرکت در دوره آموزش انیمیشن سازی میتوانید نسبت به ساخت انواع انیمیشنهای دوبعدی و سه بعدی اقدام نمایید. از دیگر فرصتهای شغلی این رشته میتوان به طراحی سایت، لوگو، بنر و فعالیت در رسانههای اجتماعی اشاره نمود.
با فراگیری این هنر ارزشمند میتوانید در شرکتهای گوناگون مشغول به کار شوید و درآمدهای بالایی را کسب کنید. یکی دیگر از دلایل انتخاب رشته طراحی گرافیک آن است که میتوانید با دیگر هنرمندان در تعامل باشید تا بتوانید با افزایش انگیزه خود در این زمینه پیشرفت داشته باشید.
شناخت اصول پایه طراحی گرافیک
نقطه شروع طراحی گرافیک، آشنایی با اصول اولیه آن است. آشنایی با این اصول از میزان استعدادها و علاقه شما در این زمینه حیاتیتر خواهد بود. قطعاً اگر اصول طراحی گرافیک مانند انواع سبکهای گرافیک، رنگشناسی و غیره را فرا بگیرید، میتوانید در این زمینه حرفی برای گفتن داشته باشید و از سایر رقیبان خود پیشی بگیرید.
اگر در اوایل مسیر نقشه راه آموزش گرافیک ابتدا به یادگیری اصول اولیه به صورت تئوری بپردازید، با درک انواع مختلف طراحی و طراحی دیجیتال همچون طراحی تعاملی و طراحی بصری در این حوزه حرفهایتر خواهید شد. برای اینکه بتوانید بهتر کار کنید نیاز به شناخت مفاهیم پایه می باشد که عبارتند ازک
- تئوری رنگ: درک چرخه رنگ، هماهنگی رنگها، و روانشناسی رنگها
- تایپوگرافی: انتخاب فونت مناسب، اندازه متن، فاصلهگذاری، و قوانین ترکیببندی متن
- اصول طراحی: آشنایی با قوانین طراحی مانند تعادل، تقارن، ریتم، تاکید، و کنتراست
- تاریخچه گرافیک: آشنایی با سبکهای مختلف طراحی در طول تاریخ
اهمیت تمرین و تکرار در طراحی
تمرین و تکرار در طراحی موجب افزایش خلاقیت شما میشود. طراحی گرافیک نیز همانند سایر کارها به تکرار و تمرین مداوم احتیاج دارد. قطعا با تمرین، تسلط شما روی هنر طراحی بیشتر شده و میتوانید به نکات خلاقانه فراوانی دست یابید. بهتر است روزانه کارهای جدید را طراحی کنید و یا این که پروژههای قدیمی خود را مجددا طراحی نمایید. شما نیاز به یادگیری مهارتهای عملی و تمرین و تکرار موارد زیر دارید که در ادامه به آن ها اشاره کرده و راه کارهای آن را نیز بیان می کنیم.
- طراحی لوگو: یادگیری اصول طراحی لوگو، ایجاد لوگوهای منحصر به فرد و خلاقانه
- طراحی بنر: طراحی بنرهای تبلیغاتی جذاب برای وبسایت و شبکههای اجتماعی
- طراحی پوستر: طراحی پوسترهای رویدادها، کنسرتها، و نمایشگاهها
- طراحی بستهبندی: طراحی بستهبندی محصولات با توجه به برند و مخاطب هدف
- ایجاد موکاپ: ساخت نمونههای مجازی از طرحهای خود برای ارائه به مشتریان
در ادامه برای اینکه بتوانید به سادگی کار را شروع کنید به مواردی که در این مسیر می تواند کمک کننده باشد اشاره می کنیم:
1. شروع با پروژههای کوچک
بهتر است کار خود را از پروژههای کوچک آغاز کنید. با گرفتن پروژههای کوچک به مرور زمان سطح تجارب و تخصص شما بالاتر رفته و با گذشت زمان میتوانید پروژههای بزرگتری را طراحی کنید. البته قبل از گرفتن سفارش باید کیفیت کار شما به حد نصاب رسیده باشد تا بتوانید توجه کارفرما را جلب نمایید. صرفا به خاطر به دست آوردن پول طراحی نکنید. در این مسیر علاقه و توانایی خود را کاملا به کار بگیرید.
2. شرکت در مسابقات
شرکت در مسابقات طراحی گرافیک میتواند به حرفهایتر شدن شما در این حوزه کمک کند. قطعا هنگامی که شما با دیگر طراحان رقابت کنید، میتوانید نمونه کارهای آنان را مشاهده کرده و سطح کیفیت کار خود را بالاتر ببرید. برای شرکت در این مسابقات در موعد مقرر ثبتنام کرده و بهترین نمونه کارهای خود را ارائه دهید.
3. دریافت بازخورد از کارفرما
ممکن است بسیاری از طراحان از دریافت بازخورد ترس و واهمه داشته باشد. اگر میترسید که طراحی شما زیر سوال برود و یا به خاطر آنها بازخواست شوید، بهتر است ترس خود را کنار بگذارید. اگر چه یادگیری پذیرش انتقاد کار چندان سادهای نیست، اما در مسیر نقشه راه آموزش گرافیک به عنوان نکتهای کلیدی محسوب میشود.
شبکهسازی و بازاریابی در مسیر یادگیری
برای یافتن مشتریان بالقوه راههای ارتباطی آسان را انتخاب کنید. به عنوان مثال میتوانید یک سایت راهاندازی کنید و تمام نمونه کارهای خود را در آن قرار دهید. برای کسب و کار خود یک هویت بصری حرفهای مانند بروشور و لوگو را ایجاد نمایید. به طور کلی برای شبکهسازی و بازاریابی در حیطه طراحی گرافیک به موارد زیر توجه نمایید.
-
حضور در شبکههای اجتماعی
امروزه تمامی افراد حداقل یک گوشی هوشمند را در دست دارند. از همین رو محتوایی که شما در شبکههای اجتماعی قرار میدهید، میتواند بسیار مورد استقبال قرار بگیرد. شبکههای اجتماعی سریعترین روش برای برقراری ارتباط با مخاطبان هستند که برای معرفی کارهای خود میتوانید از این فضا استفاده نمایید.
-
ساخت پرتفولیو (نمونه کار)
زمانی میتوان گفت مسیر آموزش گرافیک را به درستی طی کردهاید، که یک نمونه کار قوی در دست داشته باشید. برای داشتن یک پورتفولیو قدرتمند قطعا مجبور میشوید زمان بیشتری را برای تمرین کردن صرف کنید. اگر نمونه کارهای جدیدتان را با نمونه کارهای اولیه خود مقایسه کنید، متوجه پیشرفت خود در حوزه طراحی خواهید شد.
-
شرکت در فعالیت های تیمی
برای انجام طراحی میتوانید وارد تیمهای طراحی مختلف شوید و از تجارب آنان بهرهمند گردید. همکاری با دیگران موجب میشود که سطح تواناییهای شما در زمینه طراحی بیشتر شود، زیرا میتوانید از اطلاعات آنان در این زمینه برخوردار شوید.
بروزرسانی دانش در حوزه طراحی
از آنجایی که روزانه طراحان گرافیک کارهای جدیدتری را ابداع میکنند، میتوانید با شرکت در دورههای آموزشگاه طراحی گرافیک و یا دادههای موجود در اینترنت و فضای مجازی اطلاعات خود را به روز کنید. از مهمترین اقدامات لازم برای بروزرسانی اطلاعات در این حوزه میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
دنبال کردن رویدادهای جدید
برای بروزرسانی اطلاعات خود در این مسیر بهتر است که روندها و ایدههای جدید را دنبال کنید و با تمرین و تکرار فراوان نسبت به یادگیری آنها اقدام نمایید. به روز کردن اطلاعات در زمینه طراحی نقش مهمی در دیده شدن کارتان دارد.
شرکت در دورههای تخصصی
یکی دیگر از روشهای آپدیت اطلاعات که در نقشه راه طراحی گرافیک نیز به آن توجه زیادی میشود، شرکت در دورههای تخصصی است. این دورههای تخصصی به شما کمک میکنند که با جدیدترین طراحیهای روز دنیا آشنا شوید و با پیروی از آنها آثار خود را طراحی نمایید. لازم به ذکر است که باید آموزشگاه و استادی باتجربه را برای گذراندن این دوره انتخاب کنید.
مطالعه کتابها و مقالات طراحی گرافیک
در حال حاضر کتابها و مقالات زیادی به چاپ رسیدهاند که میتوانند موجب آپدیت شدن اطلاعات شما در حوزه طراحی گرافیک شوند. بدین منظور بهتر است که کتابها و مقالات افراد معروف را انتخاب کرده و مطالعه نمایید.
انتخاب ابزارهای کار مناسب طراحی گرافیک
گرافیستها برای طراحی از ابزارهای مختلفی استفاده میکنند. شما باید متناسب با حوزه انتخابی خود ابزار مناسبی را انتخاب نمایید.
شناخت و یادگیری نرمافزارهای ضروری
اکنون وقت آن است که نرمافزارهای مربوطه را یاد بگیرید. از آنجایی که در حال حاضر تنوع نرمافزارهای گرافیکی بسیار زیاد است، باید با توجه به حوزهای که انتخاب میکنید، نرمافزار مربوط به آن را نیز فرا بگیرید.
اگر به فتومونتاژ و ادیت تصاویر علاقه دارید، بهترین نرمافزار فتوشاپ است. این برنامه با ابزارهای فوقالعادهای که دارد بهترین امکانات را جهت ادیت تصاویر در اختیارتان قرار میدهد. کسانی که به طراحی لوگو علاقه دارند، باید در دوره آموزش نرمافزار ایلاستریتور شرکت کنند. امکانات موجود در برنامه ایلاستریتور برای طراحی لوگو نسبت به فتوشاپ بسیار راحتتر خواهد بود.
یکی دیگر از نرمافزارهای گرافیکی که معمولاً در صفحهآرایی بروشورها و مجلات مورد استفاده قرار میگیرد، ایندیزاین است. در این برنامه قابلیتهای بسیار زیادی برای صفحهبندی و ویرایش متن وجود دارد. نرمافزار فیگما نیز به عنوان یکی از پرطرفدارترین برنامههای حوزه UI/UX به شمار میرود. لیست برخی از نرمافزارهای مناسب عبارتند از:
- Adobe Photoshop: برای ویرایش عکس، طراحی گرافیکی، و ساخت کولاژ
- Adobe Illustrator: برای طراحی لوگو، آیکون، و گرافیکهای برداری
- Adobe InDesign: برای طراحی صفحه آرایی، مجله، و کتاب
- Figma: نرمافزار طراحی مبتنی بر وب برای همکاری تیمی
بکار گیری سختافزار مناسب
سیستمهای کامپیوتری ویژگیهای متفاوتی دارند. با توجه حوزه طراحی گرافیک باید سختافزار مناسبی را انتخاب نمایید تا جوابگوی نیازهای شما در این مسیر باشد.
استفاده از منابع آموزشی آنلاین
در فضای مجازی منابع آموزشی آنلاین بسیار زیادی وجود دارد که برای پیشرفت در این مسیر میتوانید از آنها استفاده نمایید. از آنجایی که بسیاری از افراد امکان شرکت در کلاسهای حضوری را ندارند، منابع آموزشی آنلاین بسیار پرطرفدار هستند. این کار برای به روز بودن و اطلاع از تمام تکنیک ها و ترفند های جدید لازم است.
تبدیل شدن به یک طراح حرفهای
برای تبدیل شدن به یک گرافیست حرفهای به موارد زیر توجه نمایید.
- پیدا کردن سبک شخصی: برای این که کارفرمایان به خوبی شما را بشناسند، باید یک سبک شخصی مخصوص به خود را داشته باشید. در این صورت کارفرما با مشاهده طراحی میتواند طراح آن را به راحتی بشناسد.
- همکاری با مشتریان: در این مسیر با مشتریان خود همکاری کنید و مطابق با نیاز و سلیقه آنان طراحیهای زیبا و جذابی را انجام دهید. توجه به نظرات مشتریان سبب بهبود کسب و کارتان میشود.
- ایجاد کسب و کار شخصی: یک کسب و کار شخصی داشته باشید و از وابستگی خود به دیگران بکاهید. شخصیسازی کسب و کار موجب جلب توجه کارفرمایان میشود. بدین طریق میتوانید میزان درآمد خود را نیز در طول زمان افزایش دهید.
سخن پایانی
ما در این مطلب نقشه راه آموزش گرافیک از مبتدی تا حرفهای را به طور کامل در اختیارتان قرار دادیم. اگر شما نیز مایل هستید به یک گرافیست حرفهای تبدیل شوید، میتوانید در دورههای آموزشی آموزشگاه طرحستان شرکت کنید.
این آموزشگاه در زمینه برگزاری دورههای گرافیک سابقهای دیرینه دارد و همه ساله بسیاری از افراد جهت گذراندن این دوره در مجموعه طرحستان ثبتنام میکنند. برای کسب اطلاعات بیشتر پیرامون نحوه برگزاری کلاسها و شهریه دورهها میتوانید با کارشناسان این مجموعه تماس حاصل فرمایید.